x
Annonce
Struer

- Vi er her, og vi vil gerne hjælpe

Tommy Stoltz Olsen kan mærke effekten af myndighedernes opfordring til at holde sig væk fra overfyldte venteværelser hos lægen. Nu frygter han bare, at der vil være patienter, som afholder sig fra at gå til lægen, selv om de måske burde gøre det med andre, alvorlige symptomer end den højaktuellle corona-smitte. Privatfoto
Nu bliver det nemmere at få kontakt med lægen - uden at skulle ind på klinikken.

Struer: Tommy Stoltz Olsen, som har privatpraktiserende lægepraksis i Bredgadecentret i Struer, kan konstatere, at myndighedernes opfordring til patienterne om at holde sig væk fra overfyldte venteværelser har virket efter hensigten.

- Det har været den helt rigtige opfordring. Jeg vil gerne rose myndighederne. Det kunne nok ikke være gjort meget bedre, mener han om de generelle forholdsregler, der er taget i forbindelse med bekæmpelsen af den verdensomspændende corona-pandemi i Danmark.

Og i hans egen praksis, som bliver drevet i et samarbejde med tre kolleger, har de kunnet mærke effekten.

- Antallet af patienter, som kommer ind på klinikken, er nok faldet til det halve, vurderer han.

Samtidig er antallet af telefon-konsultationer så vokset, og for en uges tid siden fik en af Tommy Stoltz Olsens kolleger, Jesper Krogsøe, etableret mulighed for at få gennemført en video-konsultation hos en af de tre læger, som er tilknyttet Struer Lægehus.

- Det er en rigtig god mulighed, mener Tommy Stoltz Olsen, som fortæller, at praktiserende lægers landsorganisation i dag eller i morgen vil gøre det nemmere.

- Vi får et mere tilgængeligt system. Det bliver lidt nemmere at bruge for patienterne, vurderer han og anser det for et godt alternativ til det personlige møde med patienten.

- Det bliver noget, de fleste vil kunne bruge på deres telefon, vurderer han og erkender så også, at nogle vil blive koblet af.

Annonce

Vi får et mere tilgængeligt system. Det bliver lidt nemmere at bruge for patienterne.

Tommy Stoltz Olsen, privatpraktiserende læge, Struer

Skal endelig henvende sig

- Dem kan vi da heldigvis tale i telefon med, og når jeg taler med de mange, jeg kender i forvejen, er det ikke så stort et problem. Men er det nogen, vi ikke kender så godt, eller måske helt nye patienter, der henvender sig, er det personlige møde selvfølgelig altid det bedste, hvis det er muligt - og videomødet så det bedste alternativ, siger han og forsikrer, at der altså stadigvæk er mulighed for en tæt kontakt med den vanlige lægepraksis.

- Vi er her, og vi vil gerne hjælpe, forsikrer han og understreger, at der stadigvæk er mulighed for hjælp til andre lidelser end den højaktuelle infektion med coronavirus og udbrudene af Covid-19.

- Er der mistanke om Covid-19, henviser vi til infektionsmedicinsk afdeling i Herning, og så er det sygehusene, der tager over, forklarer han, og det er i den forbindelse, der er risiko for en overbelastning af hele det danske sundhedsvæsen.

- Men det skulle jo nødigt afholde folk med andre, alvorlige symptomer fra at henvende sig til lægen for at få hjælp. De skal endelig henvende sig, siger Tommy Stoltz Olsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce