Annonce
Holstebro

Ligger i strid med kommunen: Vi er både magtesløse og helt til grin

- Vores advokat siger, at det sandsynligvis kommer til at tage mindst et år, før sagen kommer for en dommer, da der efterhånden er så mange jurister involveret, fortæller Bruno Petersen. Arkivforo.
Det skulle tage et par måneder, men Bruno og Inger Petersen må indstille sig på at skulle vente meget længere på en afgørelse i den allerede årelang strid med Holstebro kommune.
Annonce

Holstebro: Det er sjældent, at man ser frem til en stævning.

Men i tilfældet Bruno og Inge Petersen er det anderledes. De har gennem 12 år kæmpet med Holstebro Kommune om værdien af den jord, som kommunen har inddraget til byudvikling på deres ejendom på Mosebyvej 28.

Selv om ægteparret har både taksationskommissionen og overtaksationskommissionens ord for, at kommunen skal ekspropriere hele parrets ejendom og betale Bruno og Inge Petersen den fulde pris, så besluttede kommunen i januar at indbringe spørgsmålet for retten.

Kommunen forventede dengang, at det kun var et spørgsmål om måneder, før sagen kunne komme for retten, og kommunen lovede samtidig at respektere den afgørelse, som retten ville komme frem til, og så ville den langstrakte sag endelig være slut.

Men det er først nu, at Bruno og Inge Petersen har fået en stævning:

- Og den er uden en dato, fortæller Bruno Petersen.

- Vores advokat siger, at det sandsynligvis kommer til at tage mindst et år, før sagen kommer for en dommer, da der efterhånden er så mange jurister involveret.

Annonce

Vi er den lille mand

Bruno og Inge Petersen bor ikke længere på landejendommen på Mosebyvej.

De har købt et lille hus i Mejrup.

- Det købte vi efter overtaksationskommissionens afgørelse i forventning om, at nu måtte sagen da endelig være slut. Nu havde vi jo fået ret i to omgange, fortæller Bruno Petersen.

Nu lejer de i stedet ejendommen på Mosebyvej ud, mens de kan se frem til, at sagen kan gå ind i sit 13. år.

- Jamen vi sover dårligt om natten. Vi føler os både magtesløse og helt til grin. Da kommunen besluttede, at den ville have sagen prøvet ved en domstol og ikke acceptere overtaksationskommissionens afgørelse, sagde de, at der ville gå et par måneder. Den frist er vi for længst ovre. Men hvad kan vi gøre? spørger Bruno Petersen.

- Vi er den lille mand. Sådan har det været hele vejen igennem. Vi kan ikke gøre andet end bare at vente og vente.

Annonce

Vurderingen var en anden

Det var borgmester H.C. Østerby (S), der i forbindelse med et flertal i kommunens økonomiudvalg valgte at få sagen prøvet i retten, og udtalte, at han forventede, at det maksimalt ville tage et par måneder ekstra at få domstolenes vurdering af sagen.

- Det var den vurdering, som vi fik på daværende tidspunkt. Og det var også derfor, vi valgte at sige, så prøver vi den i retten, siger Østerby.

Flertallet i økonomiudvalget mente, at ekspropriation af hele ejendommen og ikke kun den jord, som kommunen skulle bruge, ville kunne skabe præcedens, og at det kunne betyde, at kommunen fremover vil blive nødt til at købe mere jord, end den har brug for.

Kommunen havde samtidig fået sagen vurderet af to eksterne jurister, der begge mente, at kommunen havde og har en god sag.

- Jeg ved ikke, hvor sagen ligger nu. Det vil jeg naturligvis undersøge. Men vurderingen, som vi politikere fik, var dengang, at det kunne gå hurtigt. Vi talte om måneder, siger Østerby.

Nu lyder vurderingen, at det måske kan tage over et år, før sagen kommer for retten. Hvad mener du om det?

- Det er helt nyt for mig, hvis det er rigtigt. Vi ved, at det er en sag, der berører ejerne af ejendommen meget, og det har jeg stor forståelse for. Derfor var en del af begrundelsen for at få sagen prøvet i retten også, at det ikke trak ud. Det vil jeg naturligvis undersøge, siger Østerby, der understreger, at kommunen ingen intentioner har om, at sagen skal trække ud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce