Holstebro

Vi er 27.316, men vi vil så gerne være nogle flere

Holstebro Kommune er såkaldt visionskommune, hvilket betyder, at kommunen har indgået et forpligtende samarbejde med DGI og DIF om at få endnu flere idrætsaktive danskere og gøre Danmark til verdens mest aktive nation. Arkivfoto
Stadig flere melder sig ind i en idrætsforening. I Holstebro Kommune har 840 mennesker meldt sig ind i en forening i 2018.

Holstebro: Det er sundt, du møder nye mennesker, og flere og flere gør det; dyrker idræt i en forening, viser nye tal fra DGI og DIF.

I Holstebro har de 107 idrætsforeninger samlet set fået 840 nye medlemmer i 2018, så der nu er 27.316 medlemmer, der dyrker idræt i en forening.

- Dertil kan man lægge omkring 3000 personer, der er aktive i en forening gennem firmaidræt, siger kommunens fritidschef, Henrik Zacho, der glæder sig over udviklingen.

Holstebro Kommune er såkaldt visionskommune, hvilket betyder, at kommunen har indgået et forpligtende samarbejde med DGI og DIF for at få endnu flere idrætsaktive danskere og gøre Danmark til verdens mest aktive nation.

- Men her kigger vi ikke kun på foreningsidræt. Der er rigtig mange, der er idrætsaktive, men som ikke er det i en forening. De løber måske, cykler eller går til fitness. Så selv om man ikke er medlem af en forening, så kan man sagtens være aktiv, siger Zacho.

Målet er, at 75 procent af kommunens indbyggere skal være aktive:

- Der er et stykke vej endnu, siger Zacho.

Ifølge fritidschefen viser den seneste opgørelse, at der er omkring 67 procent af kommunens borgere, der opfatter sig selv som idrætsaktive:

- Det bygger dog på en egenvurdering fra borgerne, og derfor er det nok lidt usikkert. Det kan være individuelt, hvornår man mener, man er aktiv. Men det er det bedste tal, vi har, siger Zacho.

Mere end vægttab

Selv om det måske ikke virker som vanvittig mange flere, der skal i gang, før kommunen når sit mål om 75 procent aktive, så advarer fritidschefen mod at juble, før man krydser målstregen:

- Blandt de otte procent, vi mangler, finder vi også dem, det normalt er vanskeligst at få i gang. Det er blandt andet kronikere og folk med andre udfordringer. Derfor skal der arbejdes hårdt på at nå målet, der meget ambitiøst.

Selv om kommunens mål ikke er at gøre folk aktive i idrætsforeninger men bare at gøre dem aktive, så Zacho dog glad for, at flere også melder sig ind i en idrætsforening:

- I en idrætsforening lærer man rigtig meget andet end bare at tabe nogle kilo. Det er en måde at lære civilsamfundet at kende på, hvor man møder mange forskellige slags mennesker på. Det kan vi kun være glade for, så vi hilser også alle nye medlemmer af vores mange foreninger velkomne, siger Henrik Zacho.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

En hyldest til viagra-bukserne - jeg glæder mig til at få et par

Fodbold For abonnenter

Da en "Gæv Kaal" ved navn Sophus Krølben endte i Tvis

Vinderup For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Struer For abonnenter

Veninde om Sagal: Det, hun gør, er så inspirerende

Kultur For abonnenter

Arrangørerne af Venø Festival: - Det er jo en form for hjerneblødning

Indland

Små kommuner dropper parkeringskontrol efter ny regel

Sport

Efter blot to løb fik Mikkel en invitation til verdenseliten

Annonce