Annonce
Struer

Vi bruger selvfølgelig energivenligt lys på grøn strøm

Struer Energi har sat lys på administrationsbygningen for at være med til at gøre det til en god oplevelse at ankomme til Struer med enten tog eller bus. Privatfoto
Nu skal det være synligt, at det er Struer Energi, der leverer den grønne strøm og varme til borgerne i Struer.

Struer: Struer Energi leverer både el og varme til langt de fleste husstande i Struer og nærmeste omegn. Noget de fleste blot registrerer, når regningen skal betales, og i værste fald, hvis varmeforsyningen svigter, og huset bliver koldt, eller lyset går ud, og gåsen i den fyldte kummefryser begynder at tø op længe før, det bliver jul.

Struer Energi er som virksomhed lidt usynlig i den pulserende dagligdag, og politikerne i byrådet har derfor opfordret direktionen i det kommunalt ejede forsyningsselskab til at lægge en ny strategi for at komme ud over rampen.

- Vi har arbejdet med en ny virksomhedsstrategi, der på mange måder tilgodeser den af byrådet godkendte ejerstrategi samt de udfordringer, der er indenfor forsyningsområdet, fortæller direktøren for Struer Energi, Claus Mogensen, som vil være klar til at fortælle meget mere om indholdet engang til januar under det nye slogan for virksomheden: "Struer Energi - dit lokale grønne valg".

Men han vil gerne allerede nu løfte sløret for en del af strategien, som går ud på at gøre Struer Energi mere synlig.

- Vi vil gerne styrke kommunikationen omkring Struer Energi, vores produkter og give noget tilbage til vores ejere, som er alle borgere i kommunen, fortæller han.

- Vi vil gerne være med til at skabe ekstra interesse for Struer, forklarer han.

Blandt andet ved at få sat lys på Struer Energis markante administrationsbygning, så det på den måde medvirker til at gøre det til en god oplevelse at ankomme til Struer med enten tog eller bus her i de mørke vinter-måneder.

- Vi har selvfølgelig valgt energivenligt LED-lys, og al den strøm, vi forbruger og sælger i koncernen, er produceret på vind-energi. Så det belaster ikke CO2 regnskabet, forsikrer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Overskud, der ikke kan beskattes

Man skal nærmest have et hjerte af sten, hvis man ikke kan blive bare lidt glad i låget af gårsdagens historie om de 350 ældre borgere, der var til julefrokost med steg, sild, Richard Ragnvald og brune kartofler. Er man i tvivl om, hvorvidt det var en succes, der skabte glæde blandt de ældre, skal man bare se på de medfølgende fotos, der er en sand eksplosion af glæde. Deltagerne var alle "brugere" af Kær.dk, Privathjælpen og TKC Mad, der havde lavet julefrokosten for deres private kunder, der i det daglige får leveret pleje, omsorg eller mad - og som sådan kan man godt kalde det "kundepleje" og "loyalitetsopbyggende". Man kan også bare lade mundvigene vende opad og anerkende, at de ældre faktisk havde en dejlig og festlig dag sammen med andre ligesindede - hvilket man alt for sjældent hører om. Når der kommer historier fra ældre- og plejesektoren er det oftest rædselsberetninger om dårlig bemanding, uværdige forhold med for få bade og borgere, der må finde sig i først at blive taget op ad sengen til middag af et evigt skiftende personale, der sætter dagsordenen. Der er næppe megen tvivl om, at mange kommuner enten ikke har prioriteret ældreservicen højt nok eller for længe har ignoreret den demografiske udvikling, og dermed ikke i tide har taget højde for det stigende pres på ældresektoren. Og der er næppe heller tvivl om, at man mange steder i ældresektoren vil have gavn af at være nogle flere hænder. Men historien om julefrokosten viser bare også, at alt ikke drejer sig om flere penge. De ansatte i de tre firmaer bag arrangementet bruger deres fritid på at servere og sikre, at julefrokosten kan afholdes. Det er et udtryk for både arbejdsglæde og nærvær. Det er overskud af den slags, som heldigvis ikke kan beskattes, men som der er så meget brug for. Det gælder både i forhold til at rekruttere personale til ældreplejen, og det gælder i forhold til troen på, at alt ikke bare kan måles og tidssættes i et kommunalt Excel ark. Godt gået.

Kultur

Her bliver du taget virkelig godt imod

Annonce