Annonce
Struer

Vi blev syge af at bo der: Riv det ned

Tina Bigum Frederiksen fik massiv opbakning fra beboerne i Vejrum, da hun sammen med Hans Ole Groth samlede underskrifter for at få Struer Kommune til at reagere. Foto: Johan Gadegaard.
Tina Bigum Frederiksen har samlet underskrifter og fået massiv opbakning fra naboerne i Vejrum. Alle ønsker at få huset på Tingvej jævnet med jorden
Annonce

Vejrum: Da Tina Bigum Frederiksen og Hans Ole Groth, pakkede flyttekasserne og rykkede ud af et hus, hvor de havde boet til leje siden 1. maj 2020, var det med en klar intention om at forhindre andre i at lande i det samme mareridt, de selv befandt sig i.

- Jeg vil bare rigtig gerne være med til at undgå, at andre bliver udsat for det samme, som vi har været igennem med udlejeren af huset her i Vejrum, fortæller Tina Bigum Frederiksen, efter hun har afleveret en appel til Struer Kommune om at få huset revet ned.

- Vi blev syge af at bo der. Alle vinduer er punkteret, og huset er umuligt at varme op. De første tre måneder havde vi ikke lys på første sal af huset. Stikkontakterne hænger stadigvæk løst ud fra væggen, og der er skimmelsvamp i kælderen. Det er intet værd, mener hun.

Formanden for Vejrum Gymnastik- og Borgerforening, Leif Mortensen, er enig og vil gøre, hvad han kan for at følge op på sagen.

- Det har længe været en skamplet på byen, siger han.

Annonce

Skrev gerne under

Så Leif Mortensen var helt med på at skrive under på Tina Bigum Frederiksens brev til Struer Kommune.

Det samme var 72 andre beboere.


Vi blev syge af at bo der. Alle vinduer er punkteret, og huset er umuligt at varme op. De første tre måneder havde vi ikke lys på første sal af huset. Stikkontakterne hænger stadigvæk løst ud fra væggen, og der er skimmelsvamp i kælderen. Det er intet værd.

Tina Bigum Frederiksen, tidligere lejer af huset på Tingvej 5 i Vejrum.


- Det var meget få af dem, jeg fik kontakt med, der ikke ville skrive under, fortæller Tina Bigum Frederiksen efter at have samlet underskrifter i løbet af de seneste par uger.

- Nogle sagde først, at de ikke ønskede at blande sig, og så kom de bagefter løbende og sagde, at de alligevel godt ville skrive under, fortæller hun.

De fleste skrev under med det samme og med glæde.

- Det er et rigtig godt initiativ, mener Anne Marie Brix Poulsen, som måtte beklage, at hun ikke var hjemme, den første gang Tina Bigum Frederiksen ringede på for at få så mange underskrifter som muligt på brevet.

- Det skal simpelthen jævnes med jorden. Jeg har ondt af de stakkels mennesker, der får sagt ja til at flytte ind. Der går aldrig ret lang tid, inden de er væk igen, og jeg ville ikke selv lukke min hund ind i huset. Det skal bare stoppes. Ejeren af huset får jo intet gjort ved det, konstaterer hun.

- Hvis vi ser nogen, der er ude for at se på huset, kan vi jo kun advare dem. Det eneste rigtige ville være at få det ryddet, mener hun.

Annonce

På kommunens bord

Josefine Emilie Søndergaard Gert, som er afdelingsleder i planafdelingen ved Struer Kommune, fik torsdag formiddag en orientering om, at underskrifterne var landet på kommunens bord.

- Nu skal vi have taget stilling til, hvad der står i brevet, og så må vi se, om det giver anledning til, at vi tager sagen op igen, forklarer hun.

- Det kan være både administrativt og politisk. Det afhænger alt sammen af, om vi har lovgrundlag for at gøre noget. Da en af mine kolleger var derude, konkluderede han, at der ikke var grundlag for en kondemnering. Men som sagt: Nu må vi se, hvad det er, vi har fået ind fra lejerne og de øvrige beboere i Vejrum, som har skrevet under på brevet, fortæller hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Slidt vejstrækning får nyt liv

Annonce