Annonce
Holstebro

Vestjyske virksomheder var økonomisk godt rustet til coronakrisen

Faerch A/S var den eneste vestjyske virksomhed, som tjente minimum en milliard kroner sidste år. Billedet stammer fra Søren Pape Poulsens besøg på plastfabrikken, hvor den konservative leder så, hvordan virksomheden bruger genanvendelig plast i sin produktion. Arkivfoto: Morten Stricker
Fire ud af fem vestjyske selskaber kom ud af 2019 med et overskud. Det viser en ny analyse fra kreditvurderingsselskabet Visma Rating.

Vestjylland: Med Faerch A/S i spidsen rullede de vestjyske virksomheder økonomisk flot ud af 2019. Virksomheden fra Holstebro landede det største overskud af alle i Vestjylland med hele 1,5 milliarder på bundlinjen.

Det oplyser kreditvurderingsselskabet Visma Rating på baggrund af en analyse i en pressemeddelelse.

På landsplan opnåede 74 procent af de 48.000 selskaber, som har indberettet årsregnskab i perioden fra januar til maj, sorte tal på bundlinjen og dermed et økonomisk overskud.

Annonce


På overfladen tyder det på, at erhvervslivet helt overordnet har klaret sig superflot sidste år. Men med til historien hører også, at antallet af offentliggjorte regnskaber i perioden på landsplan faldt med 30 procent.

Rasmus Barnechow Mohn Larsen, dataanalytiker.


Sidste år var den tilsvarende andel 67 procent. En kraftig stigning - i hvert fald på papiret.

- På overfladen tyder det på, at erhvervslivet helt overordnet har klaret sig superflot sidste år. Men med til historien hører også, at antallet af offentliggjorte regnskaber i perioden på landsplan faldt med 30 procent. En af grundene til dette er regeringens udskudte frist for årsregnskaber til september på grund af coronakrisen, siger Rasmus Barnechow Mohn Larsen, der er dataanalytiker i Visma Rating.

Mere om analysen

Landsdel Vestjylland ligger med 79 procent højest på listen over andelen af selskaber med overskud i 2019.

Det gjorde Vestjylland også sidste år - dog kun med en andel på 72 procent.

Lige i hælene på vestjyderne kommer landsdel Sydjylland og Nordjylland med en andel på overskudsgivende virksomheder i 2019 på 77 procent.

Nederst på listen ligger landsdel Københavns omegn med 71 procent og København med 68 procent.

Visma Rating har analyseret de regnskabstal, som virksomhederne har indberettet til Erhvervsstyrelsen fra den 1. januar til den 31. maj 2019 (regnskabsår 2018) og fra den 1. januar-31. maj 2020 (regnskabsår 2019).

394 vestjyske virksomheder formåede fra 2018 til 2019 at vende et underskud til et overskud, mens 223 vestjyske virksomheder oplevede den modsatte udvikling:

Deres økonomiske overskud var i perioden blevet til et minus.

Visma Raiting oplyser, at der i Holstebro Kommune i 2019 i alt var 305 virksomheder med overskud i 2019. 59 kom ud af 2019 med et underskud - det giver en andel med overskud på 84 procent - altså lidt højere end gennemsnittet i landsdel Vestjylland, der i 2019 lå på 79 procent.

46 virksomheder i Holstebro Kommune formåede at gå fra et underskud i 2018 til et overskud i 2019, mens 15 firmaet gik den anden - og mere kedelige vej - fra et overskud i 2018 til et underskud i 2019.

Evida Fyn A/S leverede den største økonomisk forbedring i Vestjylland. Gasdistributøren fra Viborg forbedrede sit resultat med 143 millioner kroner fra 2018 til 2019.

Faerch A/S var den eneste vestjyske virksomhed, som tjente minimum en milliard kroner sidste år.

På landsplan tjente 26 virksomheder sidste år en milliard kroner eller mere. Det største overskud på 38,9 milliarder kroner landede Novo Nordisk.

Visma Rating udbyder kreditrapporter på alle danske selskaber og giver på vismarating.dk adgang til gratis økonomiske analyser af alle landets selskaber. Virksomheden er etableret i 2020 med Martin Thorborg som administrerende direktør.

Visma Rating er udviklet af folkene bag regnskabsprogrammet Dinero.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Baby-butik flytter

Holstebro

Stak af med møntsamling

Annonce