Annonce
Holstebro

Vestjyske virksomheder var økonomisk godt rustet til coronakrisen

Faerch A/S var den eneste vestjyske virksomhed, som tjente minimum en milliard kroner sidste år. Billedet stammer fra Søren Pape Poulsens besøg på plastfabrikken, hvor den konservative leder så, hvordan virksomheden bruger genanvendelig plast i sin produktion. Arkivfoto: Morten Stricker
Fire ud af fem vestjyske selskaber kom ud af 2019 med et overskud. Det viser en ny analyse fra kreditvurderingsselskabet Visma Rating.

Vestjylland: Med Faerch A/S i spidsen rullede de vestjyske virksomheder økonomisk flot ud af 2019. Virksomheden fra Holstebro landede det største overskud af alle i Vestjylland med hele 1,5 milliarder på bundlinjen.

Det oplyser kreditvurderingsselskabet Visma Rating på baggrund af en analyse i en pressemeddelelse.

På landsplan opnåede 74 procent af de 48.000 selskaber, som har indberettet årsregnskab i perioden fra januar til maj, sorte tal på bundlinjen og dermed et økonomisk overskud.

Annonce


På overfladen tyder det på, at erhvervslivet helt overordnet har klaret sig superflot sidste år. Men med til historien hører også, at antallet af offentliggjorte regnskaber i perioden på landsplan faldt med 30 procent.

Rasmus Barnechow Mohn Larsen, dataanalytiker.


Sidste år var den tilsvarende andel 67 procent. En kraftig stigning - i hvert fald på papiret.

- På overfladen tyder det på, at erhvervslivet helt overordnet har klaret sig superflot sidste år. Men med til historien hører også, at antallet af offentliggjorte regnskaber i perioden på landsplan faldt med 30 procent. En af grundene til dette er regeringens udskudte frist for årsregnskaber til september på grund af coronakrisen, siger Rasmus Barnechow Mohn Larsen, der er dataanalytiker i Visma Rating.

Mere om analysen

Landsdel Vestjylland ligger med 79 procent højest på listen over andelen af selskaber med overskud i 2019.

Det gjorde Vestjylland også sidste år - dog kun med en andel på 72 procent.

Lige i hælene på vestjyderne kommer landsdel Sydjylland og Nordjylland med en andel på overskudsgivende virksomheder i 2019 på 77 procent.

Nederst på listen ligger landsdel Københavns omegn med 71 procent og København med 68 procent.

Visma Rating har analyseret de regnskabstal, som virksomhederne har indberettet til Erhvervsstyrelsen fra den 1. januar til den 31. maj 2019 (regnskabsår 2018) og fra den 1. januar-31. maj 2020 (regnskabsår 2019).

394 vestjyske virksomheder formåede fra 2018 til 2019 at vende et underskud til et overskud, mens 223 vestjyske virksomheder oplevede den modsatte udvikling:

Deres økonomiske overskud var i perioden blevet til et minus.

Visma Raiting oplyser, at der i Holstebro Kommune i 2019 i alt var 305 virksomheder med overskud i 2019. 59 kom ud af 2019 med et underskud - det giver en andel med overskud på 84 procent - altså lidt højere end gennemsnittet i landsdel Vestjylland, der i 2019 lå på 79 procent.

46 virksomheder i Holstebro Kommune formåede at gå fra et underskud i 2018 til et overskud i 2019, mens 15 firmaet gik den anden - og mere kedelige vej - fra et overskud i 2018 til et underskud i 2019.

Evida Fyn A/S leverede den største økonomisk forbedring i Vestjylland. Gasdistributøren fra Viborg forbedrede sit resultat med 143 millioner kroner fra 2018 til 2019.

Faerch A/S var den eneste vestjyske virksomhed, som tjente minimum en milliard kroner sidste år.

På landsplan tjente 26 virksomheder sidste år en milliard kroner eller mere. Det største overskud på 38,9 milliarder kroner landede Novo Nordisk.

Visma Rating udbyder kreditrapporter på alle danske selskaber og giver på vismarating.dk adgang til gratis økonomiske analyser af alle landets selskaber. Virksomheden er etableret i 2020 med Martin Thorborg som administrerende direktør.

Visma Rating er udviklet af folkene bag regnskabsprogrammet Dinero.

Annonce
Holstebro

Tag kandidattesten her

Erhverv For abonnenter

I 2010 var de seks medarbejdere - nu er der 100 og en omsætning på over 100 millioner kroner: Det er lidt en vild historie

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Dorthe vil forsætte med at tatovere trods forbud fra EU: - Jeg føler mig pisset op og ned ad ryggen

Erhverv For abonnenter

Virksomhed har stået for solid vækst i årrække - hemmeligheden er Jens' værdier og snusfornuften:  - Vi har aldrig købt en papkasse

Holstebro

Venstre i Holstebro tyvstarter med valgplakater

Holstebro

De kendte hinanden forretningsmæssigt - men noget gik helt galt: Dømt for at uddele knytnæveslag ved Nupark

Struer

Nu bliver der holdt øje med din hastighed på Fjordvejen

Holstebro For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland

Leder

Valget er vigtigt: Derfor gør vi valgartiklerne gratis på nettet

Erhverv

Børnefamilierne indtager kvarteret omkring vandtårnet: Stine skulle bare en tur omkring Amsterdam, Berlin og København, inden hun vendte hjem

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Erhverv

Fra gårdbutik til gågade: Birte gør drømmen til virkelighed, og åbner tøjbutik på Østergade

Struer For abonnenter

Laurs er villig til at betale prisen: - De sendte min kone ud af landet, så fra på søndag er jeg tysker

Holstebro

Overlægen, der selv blev patient, kommer med hård kritik af  test-systemet: I sætter mit liv på spil, når jeg skal stå i kø med syge

Annonce