Annonce
Erhverv

Vestjysk rekrutteringsbureau udvider - skaffer ledige hænder i Litauen og Rumænien

Der er efterhånden så få ledige hænder, at det går ud over produktiviteten - både i landbrug, industri og håndværk. Nu vil Holstebro-bureauet Akurat skaffe flere ledige hænder, både vikarer og fastansatte. Foto: Anders Trærup/Akurat.
Akurat har udviklet sig meget siden starten som vikarbureau for landbruget. Efter 25 år med landbrug og rengøring vil Akurat nu også hjælpe industri og håndværk.

HOLSTEBRO: Ledigheden er meget lav, helt nede omkring tre procent.

Flere brancher melder endda om fuld beskæftigelse med under én procent ledige – og virksomhederne rapporterer i stigende omfang, at manglen på kvalificeret arbejdskraft er den største hæmmer for vækst.

Det håber rekrutteringsbureauet Akurat i Holstebro at kunne gøre noget ved.

- Vi har mange års erfaring med at rekruttere medarbejdere til landbruget og til vores eget rengørings- og hjemmeservicebureau og har derfor et rigtig godt og stort netværk til rekruttering af dansk arbejdskraft, både som vikar og rekruttering til faste stillinger. Nu udvider vi rekrutteringsplatformen, så vi for eksempel kan skaffe folk til industrien, hvor man især har svært ved at finde nogen, som vil arbejde på skæve tider, fortæller direktør Peter Graugaard.

Akurat finder mange af de ledige hænder i Rumænien og Litauen, men hidtil har man måttet afvise mange kandidater, og det giver jo ikke ret meget mening, når der mangler arbejdskraft herhjemme.

- Det har typisk kun været hver fjerde kandidat, som har erfaring med og lyst til at arbejde i landbruget, så vi har kontakt til mange ansøgere med gode kompetencer. De har faktisk et godt uddannelsessystem, og vi har set mange, som kommer med erfaring inden for håndværk eller er uddannet CNC-operatør, siger Peter Graugaard.

Annonce

Akurat A/S

Akurat blev stiftet af vestjyske landmænd på foreningsbasis i 1970’erne. Dengang var fokus på at skaffe husbondafløsere. Det blev suppleret med rekruttering af fast personale, og senere blev bureauet udvidet med rengøringsservice. Nu er man på vej til at rekruttere mere bredt, blandt andet også til industrien.

Rekrutteringsbureauet har syv ansatte på kontoret i Holstebros udviklingspark, Nupark. Derudover har man rekrutteringsmedarbejdere i Rumænien og Litauen.

Rengøringsafdelingen beskæftiger 40 ansatte, som gør rent både i private hjem og hos virksomheder, men 40-60 landbrugsmedarbejdere arbejder på skiftende arbejdspladser som vikarer.

Akurat opkøbte sidste år virksomheden Agrojob. Akurat er ikke længere en forening, men et aktieselskab. Direktør Peter Graugaard ejer halvdelen af virksomheden.

Hjemmeside: www.akurat.dk.

Forbedret sprogundervisning

Bureauet har et par medarbejdere i Holstebro med rumænsk baggrund, og telefonen gløder, mens de sidder og snakker rumænsk med kontakter i hjemlandet på jagt efter ledige hænder. Men ude på de danske arbejdspladser skulle de jo helst kunne tale og forstå dansk, så hvordan skal det fungere?

- På en fabrik er det måske ikke så nødvendigt, at man taler dansk lige med det samme, hvis man bare kan begå sig på engelsk. Og ellers er der jo gode tilbud om sprogundervisning. Det hjælper vi også med at finde ud af, når vi ordner alt papirarbejdet for arbejdsgiveren og medarbejderen, forklarer Peter Graugaard.

Han er meget glad for, at VUC Holstebro har udvidet tilbud om sprogundervisning og håber, at det bliver almindeligt i flere kommuner:

- Førhen kunne man kun deltage i gratis undervisning på sprogskolen inden for de første tre år. Men mange kommer jo herop med en plan om, at de bare skal tjene nogle penge i en periode og så rejse hjem – lidt lige som de mange danske håndværkere og sygeplejersker, som har været i Norge for at arbejde – men så bliver nogle af dem glade for at være her og vil gerne slå sig ned og blive en del af lokalsamfundet.

- VUC Holstebro har et tilbud, så de også kan få sprogundervisning, mens de arbejder, også selv om de har været her i mere end tre år. Det er en rigtig god idé, for vi har brug for deres arbejdskraft, siger Peter Graugaard.

Dobbelt så mange hænder

Akurats rengøringsbureau stiller dog skrappere krav til personalet. Her er hovedparten af de 40 medarbejdere danskere og de øvrige medarbejder har lært at tale og forstå dansk, inden de blev ansat.

- Vi gør rent og hjælper med havearbejde og så videre for en del ældre, som gerne vil have suppleret hjemmehjælp. Det er meget vigtigt for os, at det så vidt muligt er den samme, faste medarbejder, som kommer ud til dem, og det skal selvfølgelig være en, de kan snakke med, så de får en god service, siger Peter Graugaard og tilføjer, at stadig flere i den arbejdsduelige alder nyder godt af skattefradraget til at købe sig til hjælp med rengøringen, så der er mere tid til at slappe af efter fyraften.

Akurat har de senere år rekrutteret cirka 300 vikarer og fastansatte til midt- og vestjyske virksomheder på årsplan. Med en udvidelse af både det geografiske dækningsområde og en bredere rekruttering til flere brancher håber man at fordoble antallet.

Det betyder, at Akurat også forventer selv at vokse.

- Vi kommer nok til at skulle være et par stykker mere på kontoret. Der er heldigvis lidt plads at vokse på her i Nupark, siger Peter Graugaard.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

'Datainformeret' er måske nok et DJØF-ord - men det er godt

I gårsdagens avis kunne man læse ordet "datainformeret". Det har om noget en klang af DJØF og offentlig forvaltning over sig. Det stod da også at læse i et citat fra en offentligt ansat leder. Skoleleder Ole Priess brugte ordet, da han skulle forholde sig til en rapport om skolernes evne til at løfte eleverne på det faglige område. Men selv om ordet måske ikke er det mest sexede i forrådet, var det både velvalgt og relevant i sammenhængen. Tænketanken CEPOS har netop offentliggjort den årlige rangliste over skolernes effekt. Den siger noget om, hvor gode skolerne er til at få karaktermæssige resultater ud af børnene ved afgangsprøven i forhold til de forventninger, man kunne have til børnene ud fra deres baggrund. Og i den opgørelse er Ole Priess' skole, Rolf Krake Skolen i Holstebro, endt langt nede på listen. Som kommunens dårligste og på en plads som nummer 1145 ud af 1415 skoler på landsplan. Det er et alvorligt tegn på, at der er udfordringer på skolen. Og det er her, det fine ord kommer ind i billedet. Skolelederen kan ikke ignorere undersøgelsen, men han kan heller ikke stille sig op offentligt og give den ret i, at hans skole er elendig til at få stoppet viden ind i hovedet på børnene. Derfor svarer han, som han gør: " … i stedet for at været datastyret og have som mit mål, at skolen skal have den højeste undervisningseffekt, så handler det for om mig om at være datainformeret, forstået på den måde, at undervisningseffekten er ét blandt flere parametre, vi skal være opmærksomme på," siger han. Og det rammer hovedet på sømmet. Skolen bliver målt og vejet på mange måder. Der er nationale test, CEPOS-undersøgelsen, trivselsundersøgelser og karaktergennemsnit. Alt sammen noget, man kan stirre sig blind på og miste helheden, hvis man målrettet jagter et resultat. Men de er alle indikatorer, som ikke må ignoreres. Man skal ikke se en elendig placering i denne undersøgelse som et facit, men som et tegn på, at noget langt fra er optimalt. Og så handle derefter. Hvis resultatet kan (bort) forklares, kan man også gøre noget for at forbedre det.

Danmark For abonnenter

Johns kæbe var blød som bølgepap efter strålebehandlinger: - Den ville smuldre væk uden tandbehandlinger

Annonce