Annonce
Erhverv

Vestjysk gourmetkok tror på tillid frem for hakkeorden

- Når en elevtid med ansvar og albuerum får lov til at forme dig som kok, så tror jeg, at du fremadrettet, både bevidst og ubevidst, krydser veje med mennesker, der kan tilbyde dig selvsamme rammer. Derfor føler jeg mig stadig meget privilegeret over at have slået pjalterne sammen med mine to nuværende chefer, siger Kristian Corell om ejerne og søskendeparret bag Høfde4, Lene Grønlund og Steen Slaikjær. Pressefoto
Hvor mange kokkeelever er vant til kæft, trit og retning, har Kristian Corell oplevet frie rammer og tillid. Han har derfor ikke blot lært at få det bedste frem i råvarer, men også i mennesker.

BLÅVAND: Den vestjyske gourmetkok Kristian Corrells læremester var imod hakkeorden og to-do-lister:

- Kyl den latterlige seddel ud lige nu, var beskeden.

Hvor mange kokkeelever er vant til kæft, trit og retning, oplevede Kristian Corell frie rammer og tillid. Han har derfor ikke blot lært at få det bedste frem i råvarer, men også i mennesker – og dét har på blot to år ført til succes for Høfde4, lyder det i en pressemeddelelse.

- Havde min chef råbt og skreget af mig som kokkeelev, havde jeg nok selv gjort det samme den dag i dag, men det gør jeg ikke. Mit personale skal se mig som én af dem. Derfor skal jeg gå forrest og vise dem vejen – ikke gå bagved og sparke dem, siger Kristian Corell, som i dag er køkkenchef på det dansk-fransk brasserie Høfde4 i Blåvand ved Vesterhavet.

Spisestedet, der ligger på Danmarks første og eneste seksstjernede camping- og ferieresort, Hvidbjerg Strand Feriepark, fejrer to års fødselsdag her i juni – og Kristian Corell har siden første dag haft til opgave at glæde smagsløgene hos forventningsfulde gæster.

Dét ser ud til at lykkes, for i 2018, efter blot ét år på posten, sikrede han Høfde4 en førsteplads i kategorien "Gastronomi" til Campsite Award, som hvert år uddeler priser til campingpladser i hele Europa.

Annonce
Kristian Corell har siden første dag haft til opgave at glæde smagsløgene hos forventningsfulde gæster. Dét ser ud til at lykkes, for i 2018, efter blot ét år på posten, sikrede han Høfde4 en førsteplads i kategorien "Gastronomi" til Campsite Award, som hvert år uddeler priser til campingpladser i hele Europa. Pressefoto

Et vigtigt team

- Som køkkenchef skal jeg jo sørge for, at vi holder niveauet, og dét gør jeg netop ved at inddrage mit personale og inspirere dem til at udfordre status quo. På den måde sikrer jeg mig, at de ikke blot yder deres bedste, men også er glade og føler sit hørt og værdsat, for jeg kan ikke undvære mit team.

I sine knapt fire år som kokkeelev på den tidligere restaurant Justesen i Varde var Kristian Correll under vingerne på Jacob Justesen – en stjernekok, som var stor modstander af strikse normer og skideballer.

- Nogle af Jacobs kokke lavede engang en to-do-liste over de ting, som jeg skulle nå på en dag, rengøring og sådan, men Jacob kunne slet ikke døje den liste: "Kyl den latterlige seddel ud lige nu", husker jeg, at han sagde, fortæller den 25-årige køkkenchef.

Den reaktion var for Kristian Corell udtryk for tillid – og sigende for hele hans tid i den hvide kokkeskjorte på Restaurant Justesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

75-årig omkommet i drukneulykke

Leder For abonnenter

Lad briterne komme ud og lad os komme videre

Fredagens fintælling efter parlamentsvalget i Storbritannien torsdag kunne umuligt rokke ved den overbevisende sejr til Boris Johnson og hans konservative parti. Absolut flertal i Underhuset betyder, at briterne og resten af EU nu sandsynligvis endelig kan komme videre. Brexit bliver en realitet inden udgangen af januar. Det er briternes valg - først ved brexit-afstemningen for tre år siden - og nu igen ved at give de politikere, som lover en hurtig afklaring, et klart flertal. Udtrædelsen af EU er grundlæggende en sørgelig beslutning, som giver både briterne alle os andre masser af udfordringer. Men det er også en demokratisk beslutning, og det skal man selvfølgelig respektere. Tilbage står kun at få det til at ske. Uanset om man er tilhænger eller modstander af EU - eller for eller imod briternes ønske om at forlade samarbejdet - kan man nu glæde sig over udsigten til at slippe ud af det tåbelige ingenmandsland, det internationale samarbejde har befundet sig i alt for længe. Også her i området har især erhvervslivet sukket efter en afgørelse. Den ser nu ud til at være faldet, og vi kan alle sammen begynde at indrette os efter fremtiden. Briternes beslutning har store konsekvenser for fiskeriet og for de virksomheder, der eksporterer til området. Men det får også indflydelse på danske virksomheder, som arbejder inden for samme område, som britiske eksportvirksomheder. Blandt andet inden for landbruget handler det derfor nu om at udnytte de ekstra muligheder, som brexit skaber. Hvis briterne får sværere ved at eksportere til EU, åbner det muligheder for, at andre kan få en større bid af kagen. En fornuftig samarbejdsaftale bliver afgørende for briterne, mens den i sidste ende næppe kommer til at rokke meget ved den enkelte danskers hverdag. For erhvervslivet handler det mest af alt om stabilitet, og den har vi nu udsigt til for første gang i flere år.

Annonce