Annonce
Erhverv

Vestjysk Bank vil ikke sige, hvor fyringer rammer, men hovedkvarterers stabsområder rammes hårdt

Administrerende bankdirektør i Vestjysk Bank, Jan Ulsø Madsen, understreger, hvor træls en dag tirsdagen var i banken. Men også en nødvendighed, som man har kendt til siden fusionen. Foto: Morten Stricker
For at undgå dobbeltfunktioner som følge af fusionen har stabsområder i de to hovedkvarterer skullet finde det bedste hold. 75 afskedigelser er dog jævnt fordelt, siger bankdirektøren.

Vestjylland: Nødvendig, men rigtig træls og trist.

Den beskrivelse får datoen 26. januar 2021 i Vestjysk Banks historiebøger.

75 medarbejdere skulle afskediges som følge af fusionen mellem Vestjysk Bank og Den Jyske Sparekasse. 27 medarbejdere havde valgt at søge om en frivillig fratrædelsesordning, mens de øvrige ansatte måtte gennem en prikkerunde.

Men hvordan fyringerne rammer, det er der et ikke offentligt overblik over.

- Det har vi valgt ikke at bringe. Det gør vi blandt andet af den grund, at det kan være, at der bliver flyttet rundt på medarbejdere efterfølgende, forklarer administrerende bankdirektør i Vestjysk Bank, Jan Ulsø Madsen.

Han forklarer, at afskedigelserne rammer stabsområdet samt de enkelte filialer.

- Det er "pænt" jævnt fordelt, når nu det skal være, for det er desværre en trist, men også nødvendig situation, siger direktøren.

Annonce

Gået efter den bedste

Fordi man har jagtet synergieffekter efter fusionen, og de to hovedkvarterer i Lemvig (Vestjysk Bank) og Grindsted (Den Jyske Sparekasse) begge indeholder afdelinger som eksempelvis IT eller økonomi, så rammer fyringerne hårdere her.


Hvor træls sådan en dag end er, så giver den også en afklaring, og efterfølgende kan vi rigtigt se, hvordan banken tager sig ud. Og det ser godt ud, trods alt.

Jan Ulsø Madsen, administrerende direktør, Vestjysk Bank.


- Det er klart, at vi her skal have ensrettet afdelingen og undgå dobbeltfunktioner. Derfor har vi skullet vælge den bedste chef og dernæst det bedste hold, så på den måde kan man sige, at stabsområdet bliver hårdere ramt end filialerne, siger Jan Ulsø Madsen.

Fratrædelsesrunden er en del af den fusionsplan, som blev fremlagt for de to pengeinstitutters aktionærer, og som har vist et samlet besparelsespotentiale på i alt 150 millioner kroner om året. Derfor har de ansatte også siden fusionen vidst, at de stod over for fyringer, forklarer bankdirektøren. Den Jyske Sparekasse var i oktober sidste år igennem en fratrædelsesrunde, som bidrager til besparelserne.

- Hvor træls sådan en dag end er, så giver den også en afklaring, og efterfølgende kan vi rigtigt se, hvordan banken tager sig ud. Og det ser godt ud, trods alt, siger Jan Ulsø Madsen.

Efter afskedigelserne vil der restere 660 ansatte i Vestjysk Bank.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce