Annonce
Holstebro

Vestjysk Bank og Den Jyske Sparekasse vil fusionere: Flytter hovedsædet fra Lemvig

- Hvis vi valgte at beholde hovedkontoret i enten Lemvig eller Grindsted, ville vi automatisk afskære en masse dygtige medarbejdere, der i dag arbejder på i et af de to hovedkontorer, fra at kunne fortsætte i banken, siger bankdirektør Jan Ulsø Madsen. Foto: Morten Stricker
De to jyske pengeinstitutter, Vestjysk Bank og Den Jyske Sparekasse, ønsker at fusionere. Fusionen vil skabe Danmarks 8. største pengeinstitut.

Nordvestjylland: Navnet forbliver Vestjysk Bank - logoet vil være det samme.

Men hovedkontoret flytter fra Lemvig og vil blive placeret i Herning, hvis generalforsamlingerne i henholdsvis Vestjysk Bank og Den Jyske Sparekasse godkender bankernes planer om en fusion.

- Vi har tilnærmet os hinanden i en længere periode. Efter sommerferien er det blevet mere konkret, og vi har drukket rigtig meget kaffe sammen og talt meget sammen siden august, hvor vi har kunnet konstatere, at vi minder umådeligt meget om hinanden, siger direktør i Vestjysk Bank, Jan Ulsø Madsen.


Det er klart, at der vil være nogle dobbeltfunktioner i hovedkontorerne, og der er enkelte steder, hvor begge banker i dag har filialer. Men hvor mange medarbejdere, det kommer til at berøre, kan jeg ikke sige noget om på nuværende tidspunkt.

Jan Ulsø Madsen, bankdirektør.


Han fortæller, at bankerne på mange måder minder om hinanden, og begge bankers lokale forankring, der skal gøre det nye projekt solidt:

- Vi har en ambition om at blive landets stærkeste lokalbank. Vi er begge opsatte på, at beslutningerne skal træffes tættest på kunderne. Begge banker er engagerede i deres lokalområder, og alt det vil vi fortsætte med, siger Jan Ulsø Madsen.

Men I vil vel være lidt mindre engageret i Lemvig, når I flytter hovedkontoret til Herning?

- Det gør faktisk også ret ondt at skulle flytte hovedsædet.  Men hvis vi valgte at beholde hovedkontoret i enten Lemvig eller Grindsted, ville vi automatisk afskære en masse dygtige medarbejdere, der i dag arbejder i et af de to hovedkontorer, fra at kunne fortsætte i banken. Ved at samle hovedkontor-funktionerne giver vi de ansatte i de to eksisterende hovedkontorer mulighed for at blive en del af holdet inden for rimelig kørselstid, samtidig med at vi beholder filialer i både Lemvig og Grindsted, siger Ulsø Madsen.

Med flytningen af hovedkontoret flytter banken også omkring 80 arbejdspladser ud af Lemvig:

Annonce

Færre ansatte

Bestyrelserne i begge banker anbefaler en fusion, men det bliver i sidste ende op til generalforsamlingerne i de to banker den 13. januar at godkende planerne endeligt.

Derudover skal en fusion også godkendes af både Finanstilsynet og Konkurrencerådet.

- Bliver fusionen godkendt, vil vi kort efter fremlægge en organisationsplan, hvor vi vil fortælle, hvilke konsekvenser, det vil have for medarbejderne. Det er klart, at der vil være nogle dobbeltfunktioner i hovedkontorerne, og der er enkelte steder, hvor begge banker i dag har filialer.  Men hvor mange medarbejdere, det kommer til at berøre, kan jeg ikke sige noget om på nuværende tidspunkt, siger Jan Ulsø Madsen, der er udset til at bliver øverste direktør i den nye bank.

Annonce

En rigtig beslutning

Niels Fessel, der er bestyrelsesformand i Den Jyske Sparekasse, siger i en pressemeddelelse, at de to banker passer godt til hinanden:

- En fusion mellem Den Jyske Sparekasse og Vestjysk Bank er den rigtige beslutning på det rigtige tidspunkt. Udover vores lokale forankring deler vi fælles værdier, og vores geografiske placeringer er i vidt omfang komplementære. Fusionen vil give os nogle muligheder, som vi ikke får ved at stå alene, siger Niels Fessel, der bliver næstformand i den fusionerede bank.

På forhånd møder fusionen opbakning fra Arbejdernes Landsbank, AP Pension og Nykredit, der er store aktionærer i begge pengeinstitutter.

Også Finansiel Stabilitet og de fem fonde, Den Jyske Sparekasses Støttefond, Sparekassen Løgumklosters Fond, Jelling Sparekasses Fond, Fonden for Sparekassen Farsø og Fonden for Sparekassen i Skals, der alle er store aktionærer i Den Jyske Sparekasse, støtter planerne om fusion.

Ved en fusion vil Finansiel Stabilitet, der har en aktiepost i den Jyske Sparekasse bliver købt ud, oplyser Jan Ulsø Madsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Sound Hub Denmark indvier lydkunst

Holstebro

De stormer frem på uddannelser og erhvervslivet: Men hvorfor er der ikke flere kvinder, der vil stille op til kommunalvalget?

Annonce