Annonce
Erhverv

Vestjysk Bank leverer det bedste resultat nogensinde

Bankdirektør i Vestjysk Bank, Jan Madsen. Foto: Morten Stricker
- Vi har været på en helt utrolig rejse - fra at være blevet kaldt "levende døde" tilbage i 2014 til i dag at kunne præsentere det bedste årsresultat i bankens mangeårige historie. Det kan vi kun være stolte af, siger direktør i Vestjysk Bank.
Annonce

Nordvestjylland: Vestjysk Banks netop offentliggjorte årsregnskab viser, at banken i 2019 leverede et resultat efter skat på 478 millioner kroner, svarende til en forrentning af egenkapitalen efter skat på 17,2 procent.

Til sammenligning realiserede Vestjysk Bank i 2018 et resultat efter skat på 296 millioner kroner.

- Når vi kigger på det regnskab, vi netop har aflagt, kan vi nøgternt konstatere, at 2019 har været et ekstraordinært år for Vestjysk Bank. Vi har haft "medvind" på en række områder og været begunstiget af en engangsindtægt fra salget af bankens aktier i Sparinvest Holdings SE, stigende afregningspriser hos vores landbrugskunder og en ekstraordinær stor konverteringsbølge på realkreditområdet som følge af det lave renteniveau, forklarer Jan Ulsø Madsen, administrerende bankdirektør i Vestjysk Bank i en pressemeddelelse.

- De gode resultater, vi har realiseret, er dog også skabt på baggrund af hårdt slid og en helhjertet indsats fra alle medarbejderes side. Vi har været på en helt utrolig rejse – fra at være blevet kaldt "levende døde" tilbage i 2014 til i dag at kunne præsentere det bedste årsresultat i bankens mangeårige historie. Det kan vi kun være stolte af, og jeg vil gerne sende en stor og varm tak til vores aktionærer, kunder og medarbejdere for den loyalitet, de har udvist, udtaler en tilfreds Jan Ulsø Madsen i pressemeddelelsen.

Vestjysk Bank forventer i 2020 at kunne realisere et resultat efter skat på 250-300 millioner kroner, skriver banken.

- Vi tror, at 2020 bliver et mere "normalt" indtjeningsår end 2019, både for Vestjysk Bank og finanssektoren generelt. Vi vil fortsat blive presset af lave renter, stærk konkurrence og stigende IT-omkostninger, ikke mindst til sektor- og lovopgaver på hvidvaskområdet, men banken har en stærk indtjeningsmotor. Den vil vi passe godt på, siger Jan Ulsø Madsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Sparekassen støtter hurtige Mikkel

Annonce