Annonce
Erhverv

Vestjysk Bank fyrer 75 medarbejdere

Bankdirektør Jan Ulsø Madsen: det er bevidst, vi tager disse afskedigelser så hurtigt efter fusionen. Arkivfoto: Ole Mortensen
Vestjysk Bank gennemfører fratrædelsesrunde efter fusionen

Lemvig/Holstebro:  75 medarbejdere skal forlade Vestjysk Bank som følge af fusionen mellem banken og Den Jyske Sparekasse. Det er meldt ud her tirsdag formiddag

- Vi er oprigtigt kede af at skulle sige farvel til gode, loyale kollegaer. Mange af dem har arbejdet for enten Den Jyske Sparekasse eller Vestjysk Bank i mange år og har bidraget til, at vi i dag står stærkt. Vi vil gøre, hvad vi kan, for at hjælpe de berørte medarbejdere videre på en ordentlig måde. Jeg er glad for, at processen omkring fratrædelserne er foregået hurtigt og i god dialog med ledere, medarbejdere og tillidsmandsorganisationen, siger bankdirektør Jan Ulsø Madsen.

Annonce

27 frivillige

27 medarbejdere har valgt at søge om en frivillig fratrædelsesordning, hvad banken i alle tilfældene har imødekommet.


Med fratrædelsesrunden i dag er der således taget et stort skridt i realiseringen af synergierne ved fusionen mellem de to pengeinstitutter.

Jan Ulsø Madsen, direktør, Vestjysk Bank


Fratrædelsesrunden er en del af den fusionsplan, som blev fremlagt for de to pengeinstitutters aktionærer, og som har vist et samlet besparelsespotentiale på i alt150 millioner kroner om året. Allerede i oktober 2020 gennemførte Den Jyske Sparekasse en fratrædelsesrunde, og effekten herfra bidrager til besparelserne.

- Med fratrædelsesrunden i dag er der således taget et stort skridt i realiseringen af synergierne ved fusionen mellem de to pengeinstitutter.

Annonce

Bevidst det går hurtigt

Jan Ulsø Madsen forklarer, at arbejdet med at få den nye organisation endeligt på plads blev igangsat umiddelbart efter de ekstraordinære generalforsamlinger og myndighedernes endelige godkendelse af fusionen. I dag blev organisationsændringen så gennemført, og medarbejderne blev orienteret.

- Det er helt bevidst, at processen blev iværksat straks efter fusionen. Vi skal drive banken ordentligt og effektivt, og det gør vi bedst ved at få eksekveret på de beslutninger, som vi ved, er de rigtige for banken. Vi har hele tiden sagt, at efter en fusion som den, vi lige har gennemført, vil der være en del dobbeltfunktioner, og så er det vores opgave som ledelse at træffe de nødvendige beslutninger. Derudover har det været vigtigt for os, at medarbejderne ikke skulle gå med uvished i uger eller måneder. Nu er situationen afklaret for langt de fleste af vores kollegaer, og dermed kan vi koncentrere os om at drive banken til gavn for vores kunder, aktionærer og de lokalsamfund, vi er en del af, siger Jan Ulsø Madsen

Efter fratrædelsesrunden vil der være 660 ansatte i Vestjysk Bank, som efter fusionen er Danmarks 8. største pengeinstitut.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce