x
Annonce
Kultur

Vestjyden har indbragt 133.000 til lokal forening

En lille figur kan gøre en stor forskel for en velgørende forening. Privatfoto
Salget af miniature-udgaven af Henrik Busk Andersens ”Vestjyden” har nu i alt genereret 133.000 kroner til foreningen Broen i Struer

Struer: Det blev gjort med behørig afstand for at undgå smitte af corona-virus, men taknemmeligheden var ikke desto mindre stor, da Hjerm Kunstgalleri torsdag eftermiddag kunne overrække en check på 33.000 kroner til Karin Houmann, der er formand for foreningen Broen i Struer, som hjælper udsatte børn til en aktiv fritid ved blandt andet at sørge for kontingent til sportsaktiviteter og udstyr.

Dermed har Hjerm Kunstgalleri med Karen Trelborg i spidsen nu doneret i alt 133.000 kroner til foreningen, og det hele sker på baggrund af salget af miniature-udgaven af Henrik Busk Andersens ”Vestjyden”, som i originalstørrelse blev indviet på havnen i Struer i februar sidste år. Efterfølgende var det muligt at købe en mini-udgave af figuren, og det blev aftalt, at al overskuddet fra salget skulle gå til Broen Struer. Og det har nu resulteret i i alt 133.000 kroner.

- Det er vi mega stolte af, siger Karen Trelborg.

- Det er fuldstændig fantastisk, at kunst også kan have sådan et ansigt, siger hun.

Annonce

Det er fuldstændig fantastisk at kunst også kan have sådan et ansigt.

Karen Trelborg, Hjerm Kunstgalleri

Stadig interesse

I alt har 224 købt en mini-vestjyde til 1500 kroner, og alle involverede, kunstneren selv, Hjerm Kunstgalleri og støberen, gør det fuldstændig non-profit. Salget fortsætter, og det håber Karen Trelborg at det vil længe endu.

- Rigtig mange har brugt den som gave, og jeg ved eksempelvis, at der findes en Vestjyden i både Paris og Bruxelles. Jeg tror, at figuren for mange repræsenterer deres eget ophav og deres rødder, og det vil de gerne have stående i form af en figur, siger hun.

Arbejdet med Vestjyden begyndte for nogle år siden. Henrik Busk Andersen har været fast kunstner hos Hjerm Kunstgalleri i flere år, og han fik på et tidspunkt lyst til at lave en skulptur i bronze, der kunne få betydning for vestjyderne, selv om han selv er fra Nordjylland.

- Han er en meget givende type, forklarer Karen Trelborg.

Om interessen for en mini-vestjyde var der, vidste hverken Hjerm Kunstgalleri eller kunstneren til at starte med, så der blev kun produceret 18 styk fra start, men de blev hurtigt revet væk, og der kom en lang venteliste.

Fra start havde alle de involverede været enige om, at projektet skulle have en social ansvarlighed, og derfor blev det valgt, at pengene skulle gå til Broen i Struer.

Og interessen fortsætter.

- Der kommer stadig folk hver uge, der er interesserede i at købe den. Vi kunne ikke have drømt om at vi kunne aflevere så mange penge til et godt formål. Det er virkelig en fantastisk ting at være del af. Jeg håber det fortsætter, siger Karen Trelborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce