Annonce
Holstebro

Vestforsyning: Tilsyn ser på kritiseret sponsorat af motorvejsfest

Det kostede kommunens skatteborgere 844.615 kroner, da motorvejen blev indviet - og oveni brugte Vestforsyning 266.484 kroner - hvoraf 150.000 kroner var et sponsorat af festen. Det har konsulent kritiseret, og tilsyn ser nu på henvendelsen. Arkivfoto: Morten Stricker
En konsulent stiller spørgsmål om lovlighed af Vestforsynings sponsorat af motorvejsvest, så forbrugerne betalte regningen. Forsyningstilsynet ser nu på henvendelsen.

HOLSTEBRO: Vestforsyning betalte 150.000 kroner i sponsorat til motorvejsfest, da kommunen ikke fik de forventede private sponsorater.

Det er faldet telekonsulent John Strand for brystet - og han har kritiseret forløbet i henvendelser til bestyrelsen i Vestforsyning - og med kopi til Forsyningstilsynet og Dagbladet.

- Det her ligner en klassisk sag, hvor kommunen misbruger sit ejerskab af Vestforsyning til at dække en regning, som kommunen har ansvaret for og som de ikke kan betale, konstaterer John Strand, som har et internationalt konsulentfirma, der rådgiver teleindustrien.

- Så er det min hobby og at holde øje med det offentlige, og hvad der foregår af ulovligheder, siger John Strand.

Han har svært ved at se, hvordan Vestforsyning - og i den sidste ende forbrugerne - skulle få noget tilbage, som svarer til værdien af vejfesten.

Derefter kommer han med en opfordring til, at Ankestyrelsen, Forsyningstilsynet eller andre myndigheder ser på sagen.

- Rent praktisk, kan jeg ikke forstå, hvorfor en virksomhed, der har monopol på at levere sine ydelser til indbyggerne i det nordvestlige Jylland har behov for at sponsorere en motorvejsfest, hvor Tørfisk er hyret til at spille, skriver John Strand.

Motorvejsfesten

Festen ved indvielsen af motorvejen kostede i alt 1.194.956 kroner, hvoraf Holstebro Kommune betalte 844.615 kroner.

Vestforsyning brugte i alt 266.484 kroner, fordelt således:

Sponsorat til festen: 150.000 kroner

Drikkedunke: 75.785 kroner.

Jakker og regnponchos: 25.315 kroner.

Bannere og telte: 7970 kroner.

Medaljer og gevinster: 4428 kroner.

Diverse: 2986 kroner.

Ser på henvendelsen

Nu har Forsyningstilsynet, så svaret, at de vil vende tilbage, når de har gennemgået henvendelsen. Ifølge Dagbladets oplysninger vil tilsynet vurdere, om det er en sag, som skal behandles af Forsyningstilsynet - eller eventuelt skal sendes videre til en anden myndighed.

Dagbladet har fået aktindsigt hos Vestforsyning, som viser, at selskabet brugte i alt 266.484 kroner på motorvejsfesten. Ud over sponsorat blev der bruget godt 116.000 kroner på især drikkedunke og regnjakker.

I øvrigt henviser John Strand til sagen om et kritiseret salg af stadion navn til Energi Viborg - og dermed støtte til den lokale fodboldklub. En sag som er henlagt efter ni års behandling.

- Der ser ud som om der er lagt et kommunalt dræn Vestforsynings pengekasse, skriver John Strand, som synes, at borgerne bør få at vide, hvem der betaler hvilke regninger og hvorfor.

Annonce

Regulær markedsføring

Nils Ulrik Nielsen, der er formand for Vestforsynings bestyrelse, forstår ikke kritikken fra John Strand.

- Jeg synes, at det er uberettiget. Jeg mener ikke, at vi betaler en regning for kommunen via sponsoratet, siger Nils Ulrik Nielsen.

John Strand mener ikke, at I får som forsyningsselskab - og dermed forbrugerne - får værdi for sponsoratet - og at det dermed ikke er lovligt?

- Vi ser det som ren markedsføring. Der var 40.000 til 50.000 gæster, og så har vi betalt fem-seks koner for hver, siger formanden.

Men med et monopol har I så behov for markedsføring?

Det har vi i høj grad, for det er med til at understøtte og eventuel udvide vore elsalg. Vi uddelte vanddunke og markedsførte salg af vindmølleaktier, og i det hele taget vores politik med grøn energi. Og vi uddelte foldere med rådgivning om energibesparelser, som vi også har et ansvar for, siger Nils Ulrik Nielsen.

Han forventer ikke, at det ender i en sag hos Forsyningstilsynet.

- Det gør jeg bestemt ikke. Men vi har ikke hørt fra dem endnu, siger formanden.

Annonce
Holstebro For abonnenter

Under valget ville DF og SF  prioritere kernevelfærden - nu vil de have spiralbro til 100 millioner kroner: Intet har ændret sig. Velfærden kommer først

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Frederik kørte en kvinde ned: - Jeg har tænkt meget på, om jeg kunne have gjort noget anderledes

Holstebro For abonnenter

Padel Zone Holstebro står til mere end en fordobling i antallet af baner, og det er Birte glad for: - Jeg har 78 på min liste, som jeg hver uge sender en SMS

Sport

Operation koster Markussen begyndelsen af foråret

Debat

Stilfærdig retræte

Regeringen vil give check til danskere ramt af høje gaspriser

Struer

29-årig dømt for groft overfald på kvinde og røveri: Skal anbringes på institution på ubestemt tid

Kultur For abonnenter

7 ting du måske ikke vidste om den ambitiøse spiralbro: 750 meter lang - og hvor højt er 22 meter lige?

Thomas kørte i sin fars hjulspor: Boede i lastbil i to og et halvt år

Erhverv For abonnenter

Helle og Mike udvider med en smørrebrødsforretning: - Det er en drøm, jeg har haft, og så tror jeg også, at Helle var varm på ideen

Topnazistens lillebror reddede mange fra de tyske kz-lejre: Men helten Albert endte selv som udstødt og glemt - fordi han hed Gøring

Holstebro

30-årig blev ramt, da han forsøgte at skyde genvej over togskinnerne: Nu har han skader på ben og ryg

Struer For abonnenter

Sådan ser visionen ud: Jesper glæder sig til at skabe en ny Limfjordshavn sammen med fiskere, spejdere og vinterbadere

Holstebro

Holstebros eneste konsul: Jeg er det, fordi jeg ikke kan lade være

Annonce