Erhverv

Vesterhav Nord skal gå om

Vesterhav Nord projektet vil blive forsinket i lang tid, fordi der nu skal laves en ny vvm-redegørelse.. Foto: Johan Gadegaard
Energistyrelsen sætter gang i en ny sagsbehandling, der vil forsinke opførelsen af de kystnære møller

Vestkysten: Som forventet har Energistyrelsen nu bestemt, at der skal sættes gang i en supplerende VVM-proces for de kystnære møller for Vesterhav Nord.

Det sker efter at Energiklagenævnet har forlangt, at en del af VVM-undersøgelsen vedrørende Vesterhav Syd skal gå om. Der skal blandt andet laves nye visualiseringer og høringsrunder, inden der kan gives tillladelse til at opsætte møller i området. Afgørelsen berører ganske vist ikke Vesterhav Nord, men sagsbehandlingen i de to områder har været identisk, og derfor ville en eventuel klagesag formentlig få samme udfald.

Vattenfall, der skal opstille møllerne, skrev tirsdag til Energistyrelsen og opfordrede til at sætte samme proces igang for Vesterhav Nord, hvilket Energistyrelsen nu efterkommer. Det betyder, at Vattenfall nu skal lave et supplerende VVM-tillæg, der beskriver de miljømæssige konsekvenser, som møllerne vil påføre omgivelserne. Tillægget skal senere ud i en otte ugers høring, hvor alle kan kommentere på indhold og grundlag. Derefter skal Energistyrelsen træffe en afgørelse og give en eventuel tilladelse til at opstille møllerne. Herefter vil der igen være fire uger til at at klage til Energiklagenævnet over en eventuel afgørelse.

Arbejdet betyder, at de kystnære møller vil blive forsinkede. Det ventes at tage flere måneder at udarbejdet det nye VVM-tillæg og få det gennem den nye høringsrunde.

Hvis der udstedes en ny tilladelse, betyder det også, at den igangværende værditabsproces kommer til at gå om. Der vil blandt andet blive indkaldt til et nyt, offentligt informationsmøde senest otte uger efter, at der er truffet en afgørelse. Her bliver der informeret om både værditabsordning og om køberetsordningen.

0/0
Annonce
Erhverv

Århusianske iværksættere ryddede bordet ved prisfest

Erhverv

Dyb frustration: Nej til ny vej ind på Gimsinglundvej

Erhverv For abonnenter

Først tabte de selv 85 kilo - nu har de hyret manden bag til hele virksomheden

Erhverv

Åbner kontor i Struer: Dorte vil hjælpe små og mellemstore virksomheder

Erhverv For abonnenter

4 gode tips, hvis man ønsker at tabe sig

Erhverv For abonnenter

Godt for svinebønder - skidt for forbrugerne: Syge grise i Kina udløser eksplosive prishop

Prisen på svinefars til frikadeller og nakkekoteletter til grillen har taget et ordentligt spring opad i de seneste uger, og forklaringen skal findes i Kina. Sådan lyder det samstemmende fra de to største dagligvarekæder Coop og Salling Group. Hos Coop melder informationsdirektør Jens Juul Nielsen om prisstigninger på svinekød på 10 procent. I Salling Group, der står bag Bilka, Føtex og Netto, melder pressechef Kasper Reggelsen ligeledes om højere priser på produkter, der indeholder svinekød. Kina, som er verdens største producent og forbruger af svinekød, er lammet af den alvorlige afrikanske svinepest, der vurderes at have ramt næsten en tredjedel af den kinesiske produktion. - Det er på en trist baggrund, men det er en stor fordel for de danske svineproducenter, der har set en meget kraftig stigning i noteringen på svinekød, siger Klaus Kaiser, erhvervsøkonomisk chef i Seges, landbrugets videnshus i Aarhus. Efter katastrofalt lave priser i 2018, der kastede mange svineproducenter ud i konkurs, er prisen steget voldsomt siden nytår. Ved indgangen til 2019 fik en landmand 8,30 kroner pr. kilo gris, der blev leveret til slagterikoncernen Danish Crown. I denne uge lå prisen på 10,80 kroner, og mandag stiger den yderligere til 11,10 kroner pr. kilo. Det er en stigning på 34 procent siden nytår. - Vi skal tilbage til 2001 for at se en tilsvarende kraftig stigning, så det er helt ekstraordinært. Vi forventer også, at priserne vil forblive på et højt niveau og måske endda stige yderligere, inden man får styr på det i Kina, siger Klaus Kaiser.

Sydjylland

Direktør til minister: Væk med barrierer for biogas i lastbiler

Erhverv For abonnenter

Ausumgaard omlægger til økologisk planteavl

Sydjylland

Charmeoffensiv for en branche i bevægelse

Sydjylland

Det altid åbne værksted

Annonce