Annonce
Sport

Verdensholdet er tilbage i det vestjyske

Mathilde Toft Bro og resten af Verdensholdet startede turnéen med en opvisning i blandt andet Lemvig i efteråret. Fredag aften gæster de Gråkjær Arena efter en rejse jorden rundt. Foto: Morten Stricker
Mathilde Toft Bro fra Lemvig er sammen med resten af verdensholdet tilbage i det vestjyske, hvor de indledte deres store turné. Showet er blevet udviklet siden dengang, og det glæder hun sig til at vise publikummet.

Holstebro: De havde et af deres første show i Lemvig, inden de begav sig ud på en verdensomrejse, der blandt andet førte DGI's Verdenshold forbi Dubai, Sydkorea, Columbia og USA.

Fredag aften er Verdensholdet tilbage i Holstebro, når de gæster Gråkjær Arena som en del af deres Danmarksturné, som afslutning på deres lange rejse. Det er nogle af landets absolut bedste gymnaster som kommer til byen, og traditionen tro er det både med stortrampolin, håndredskaber og koreografier i højeste klasse.

Det er også med lokale aktører på holdet, blandt andet Mathilde Toft Bro, som er fra Lemvig, men bor i Holstebro. Hun er dermed tilbage på sin egen hjemmebane.

- Det er dejligt at være i Danmark igen, og jeg glæder mig til at kunne vise alle de nye elementer, vi har fået ind i showet på vores rejse. I forhold til opvisningen i Lemvig, før vi rejste afsted, så er der selvfølgelig nogle ting, der går igen, men også en masse nyt, som publikum i Danmark ikke har set før, fortæller Mathilde Toft Bro.

Holdet er i gang med sin Danmarksturné, som de nu er cirka midtvejs med. De slutter af den 28. maj i Operaen i København, og de afrunder dermed den store turné, som de har været på både i indland og udland siden september sidste år.

- Rejsen har været lang, men også en super fed oplevelse. Jeg tror slet ikke, det er faldet ind endnu, alt det vi har oplevet, siger Mathilde Toft Bro.

Showet, som går under navnet NAMUH, starter fredag aften klokken 19.30.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce