Annonce
Sport

Verdens bedste julegave: Magnus har fået plads i OL-bådene

Magnus Zier Quist Rathenborg kan nu kalde sig landsholdsroer i en alder af kun 19 år, efter han onsdag fik en mail med besked om, at han er blevet tildelt en af pladserne i de både, der næste år skal kvalificere sig til OL i Tokyo. Foto: Johan Gadegaard

Et af de største talenter i Holstebro Roklub kan i 2019 se frem til at skulle sidde i de både, der skal repræsentere Danmark ved World Cup-stævner, VM og kvalificerer sig til OL i Tokyo 2020. Og en klubkammerat er også rigtig tæt på.

Annonce

Holstebro: Faktisk skulle selekteringen til fremtidens ro-landshold først ske i begyndelsen af januar for Magnus Zier Quist Rathenborg fra Holstebro Roklub, der ligesom klubkammeraten Trine Dahl Pedersen havde klaret sig igennem den første selektering til næste års ro-landshold, så der var udsigt til nogle nervøse juledage med uro i mave og sind.

Men sådan bliver det ikke. Landstrænerstaben har nemlig sikret julefreden hos stortalentet, der allerede onsdag fik besked om, at han endnu engang har klaret skærene og dermed er sikret en plads i landsholdsbådende i 2019. De både, der udover at skulle deltage i blandt andet VM og World Cup-stævner, også er bådene, der skal prøve at kvalificere sig til De Olympiske Lege i Tokyo.

Udtagelsen af kun 19-årige Magnus Zier Quist Rathenborg, der med afstand er den yngste af de seks udtagene herrer til henholdsvis fireren og toeren, er lidt af en overraskelse. I roning rammer man først sin bedste alder når man er mellem 24 og 34 år, hvilket understreger det usædvanlige i allerede nu at kunne være med i landsholdsbådene. Næstyngste mand er i øvrigt 24 år, fem år ældre end Magnus Zier Quist Rathenborg.

- Det var nok mit største juleønske, så det var en rigtig lækker besked at få, da mailen kom, fortæller Magnus Zier Quist Rathenborg.

Jeg har lagt Yale på hylden. Det er OL jeg helst vil, og det er det, der er mit mål, og så måtte jeg tage mit valg ud fra det.

Magnus Zier Quist Rathenborg, landsholdsroer.
Annonce

Farvel til Yale

Rotalentet blev tidligere i år tilbudt en studieplads på det anerkendte Yale University i USA, hvilket satte ham i et svært dilemma.

For skolegang på den anden side af Atlanten kan ikke lige sådan kombineres med det danske rolandshold. Og derfor bliver det da også et nej til en af verdens mest eftertragtede uddannelsesinstitutioner.

- Jeg har lagt Yale på hylden. Det er OL, jeg helst vil, og det er det, der er mit mål, og så måtte jeg tage mit valg ud fra det, fortæller Magnus Zier Quist Rathenborg.

I stedet rykker han nu ud af drengeværelset i Holstebro og må sætte kursen mod København, så han på dagligt basis kan træne med resten af landsholdskollegerne på Danmarks Rocenter i Bagsværd.

- Vi skal lige have fundet ud af, hvordan det skal ske, og hvor jeg skal bo, for det er der ikke styr på endnu. Men jeg kommer til at flytte til København og til at være en del af et meget professionelt miljø, forklarer Magnus Zier Quist Rathenborg.

Annonce

Trine tæt på

Det 19-årige talent tager det som et kæmpe skulderklap, at landsholdsledelsen allerede på nuværende tidspunkt har valgt at satse på ham.

- Jeg kommer med på min teknik, som åbenbart er rigtig god, for jeg er jo tydeligvis en svagere roer end de andre rent fysisk, hvor jeg skal have bygget meget mere på. Men det er en enorm stor ros, at de allerede vil have mig med nu, og det lover godt for mine drømme om at kunne komme til at ro OL for Danmark, siger Magnus Zier Quist Rathenborg.

Hos kvinderne er der udtaget otte roere til de seks pladser i de to både, så her skal der skæres yderligere to fra, inden man har den endelige besætning.

Her er Trine Dahl Pedersen fortsat inde i varmen til en plads på en af de to både. Hun kan håbe på, at hun inden længe kan få den samme besked som klubkammeraten Magnus. At hun er sikret en af de attraktive pladser i enten fireren eller toeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Minister: Nej til privat læreruddannelse i Herning, da det vil få alvorlige konsekvenser

Annonce