Annonce
Sport

Verdens bedste julegave: Magnus har fået plads i OL-bådene

Magnus Zier Quist Rathenborg kan nu kalde sig landsholdsroer i en alder af kun 19 år, efter han onsdag fik en mail med besked om, at han er blevet tildelt en af pladserne i de både, der næste år skal kvalificere sig til OL i Tokyo. Foto: Johan Gadegaard

Et af de største talenter i Holstebro Roklub kan i 2019 se frem til at skulle sidde i de både, der skal repræsentere Danmark ved World Cup-stævner, VM og kvalificerer sig til OL i Tokyo 2020. Og en klubkammerat er også rigtig tæt på.

Holstebro: Faktisk skulle selekteringen til fremtidens ro-landshold først ske i begyndelsen af januar for Magnus Zier Quist Rathenborg fra Holstebro Roklub, der ligesom klubkammeraten Trine Dahl Pedersen havde klaret sig igennem den første selektering til næste års ro-landshold, så der var udsigt til nogle nervøse juledage med uro i mave og sind.

Men sådan bliver det ikke. Landstrænerstaben har nemlig sikret julefreden hos stortalentet, der allerede onsdag fik besked om, at han endnu engang har klaret skærene og dermed er sikret en plads i landsholdsbådende i 2019. De både, der udover at skulle deltage i blandt andet VM og World Cup-stævner, også er bådene, der skal prøve at kvalificere sig til De Olympiske Lege i Tokyo.

Udtagelsen af kun 19-årige Magnus Zier Quist Rathenborg, der med afstand er den yngste af de seks udtagene herrer til henholdsvis fireren og toeren, er lidt af en overraskelse. I roning rammer man først sin bedste alder når man er mellem 24 og 34 år, hvilket understreger det usædvanlige i allerede nu at kunne være med i landsholdsbådene. Næstyngste mand er i øvrigt 24 år, fem år ældre end Magnus Zier Quist Rathenborg.

- Det var nok mit største juleønske, så det var en rigtig lækker besked at få, da mailen kom, fortæller Magnus Zier Quist Rathenborg.

Annonce

Jeg har lagt Yale på hylden. Det er OL jeg helst vil, og det er det, der er mit mål, og så måtte jeg tage mit valg ud fra det.

Magnus Zier Quist Rathenborg, landsholdsroer.

Farvel til Yale

Rotalentet blev tidligere i år tilbudt en studieplads på det anerkendte Yale University i USA, hvilket satte ham i et svært dilemma.

For skolegang på den anden side af Atlanten kan ikke lige sådan kombineres med det danske rolandshold. Og derfor bliver det da også et nej til en af verdens mest eftertragtede uddannelsesinstitutioner.

- Jeg har lagt Yale på hylden. Det er OL, jeg helst vil, og det er det, der er mit mål, og så måtte jeg tage mit valg ud fra det, fortæller Magnus Zier Quist Rathenborg.

I stedet rykker han nu ud af drengeværelset i Holstebro og må sætte kursen mod København, så han på dagligt basis kan træne med resten af landsholdskollegerne på Danmarks Rocenter i Bagsværd.

- Vi skal lige have fundet ud af, hvordan det skal ske, og hvor jeg skal bo, for det er der ikke styr på endnu. Men jeg kommer til at flytte til København og til at være en del af et meget professionelt miljø, forklarer Magnus Zier Quist Rathenborg.

Trine tæt på

Det 19-årige talent tager det som et kæmpe skulderklap, at landsholdsledelsen allerede på nuværende tidspunkt har valgt at satse på ham.

- Jeg kommer med på min teknik, som åbenbart er rigtig god, for jeg er jo tydeligvis en svagere roer end de andre rent fysisk, hvor jeg skal have bygget meget mere på. Men det er en enorm stor ros, at de allerede vil have mig med nu, og det lover godt for mine drømme om at kunne komme til at ro OL for Danmark, siger Magnus Zier Quist Rathenborg.

Hos kvinderne er der udtaget otte roere til de seks pladser i de to både, så her skal der skæres yderligere to fra, inden man har den endelige besætning.

Her er Trine Dahl Pedersen fortsat inde i varmen til en plads på en af de to både. Hun kan håbe på, at hun inden længe kan få den samme besked som klubkammeraten Magnus. At hun er sikret en af de attraktive pladser i enten fireren eller toeren.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Moralske investeringer

Det er ganske fornuftigt, at politikerne i økonomiudvalget i Holstebro har valgt at sende et forslag om den fremtidige investeringspolitik til hjørnespark. Der er intet galt med at se på, om man forvalter skatteborgernes penge fornuftigt, og får det afkast, som man kan forvente. Men i oplægget til den nye investeringspolitik ønskede kommunen at forbyde investeringer i alkohol, voksenunderholdning (porno red.), alkohol, tobak, fossile brændstoffer og hasardspil. Det letteste i verden er at sadle en høj hvid hest, og ride ud i offentligheden og moralisere for skatteborgernes penge. Men det kan i den sammenhæng være værd at minde om, at Holstebros moderne historie delvist er skrevet med tobak fra Færchs fabrikker, og en af kommunens største arbejdspladser er stadig kasernen, der i disse tider får nyt materiel for millioner af kroner, der er med til at fastholde og udvikle regimentet. Vi er også alle medejere af Danske Spil via staten, og mon kommunen ville sige nej, hvis Carlsberg ville flytte sit hovedsæde til Holstebro? Det er fint, at kommunen har høje etiske og moralske standarder for sine investeringer, men der er ingen grund til at miste jordforbindelsen af den grund. Kommunen har allerede en investeringspolitik, der skal sikre, at investeringerne overholder FN’s anbefalinger om "Responsible Investment" - ansvarlige investeringer. Det handler om, at man ikke må investere i virksomheder, der lader hån om basale menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder med meget mere. Det må som udgangspunkt være fint. Kommunens opgave er at levere ydelser som skolegang, ældrepleje og meget andet. Det er ikke en kommunalpolitisk opgave at lege investeringspoliti. Når virksomheder driver deres aktiviteter lovligt, er det ikke kommunens ansvar at bedømme dem moralsk. Det risikerer at blive skruen uden ende, hvor politikerne giver sig selv så mange benspænd, at det bliver vanskeligt at forrente borgernes skattepenge på en bare nogenlunde tilfredsstillende måde.

Håndbold For abonnenter

Næststørste sejr i 13 år: Storebror satte tingene på plads i naboopgør

Annonce