Annonce
Struer

Ventetiden skal ned nu - PPR vil ansætte ekstra psykolog

Der sker nu noget hos PPR i Struer. Arkivfoto: Tommy Kofoed
Der ser ud til at være en løsning på vej i forhold til den 12 måneder lange ventetid på en udredning hos PPR i Struer Kommune.

Struer: Vi har nu efterhånden flere gange beskrevet problematikken med, at der aktuelt er 12 måneders ventetid på en Pædagogisk Psykologisk Vurdering hos Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) i Struer Kommune.

En situation, ingen er tilfreds med, og der lyder nu også til at være indtil flere løsninger på vej.

Tine Hammer, der er centerchef i Struer Kommunes børne- og familiecenter, forklarer, at der er blevet slået en ekstra psykologstilling op - et årsvikariat - for at imødekomme den øgede efterspørgsel på vurderinger hos PPR og gøre noget ved ventetiden.

Derudover er der omlagt nogle arbejdsgange og opgaver internt i PPR i Struer, som betyder, at psykologerne fokuserer deres tid på udredninger, og andre faggrupper må så tage mere over i forhold til eksempelvis rådgivende samtaler i skoler og dagtilbud.

Annonce

Lægger sig i selen

Medarbejderne hos PPR i Struer er ligeledes blevet inddraget i planlægningen af, hvordan de mener, der kan arbejdes smartere, og hvordan man fremadrettet kan imødekomme opgaverne.

- Vi er også i gang med at planlægge nye samarbejdsformer med skoler og dagtilbud i forventning om, at det kan reducere antallet af indstillinger, men det er ikke noget, man lige fikser fra den ene dag til den anden, siger Tine Hammer.

Hvornår en ny medarbejder kan begynde hos PPR, ved centerchefen ikke endnu, men der har allerede været henvendelser angående stillingsopslaget.

- Ventetiden er blevet for lang, så vi lægger os virkelig i selen for at få gjort noget ved det, siger Tine Hammer.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Prisen for teknologivirksomhedernes indtog

Jysk Fynske Medier, som også står bag udgivelsen af denne avis, offentliggør i dag, at koncernen lukker ugeavisen "Vinderup Avis". Lukningen sker som en direkte konsekvens af et faldende annoncemarked, som i flere år været med til at underminere grundlaget for at drive lokal, annoncefinansieret avis. Det er rigtig ærgerligt for lokalsamfundet, når der ikke længere er plads til avisen. Ligesom det er ærgerligt, når isenkræmmeren, bageren eller posthuset lukker på grund af for lav omsætning. Der er ikke noget positivt at sige om lukningen af avisen, som har sine rødder langt tilbage i 1900-tallet. Men for avislæsere og vogtere af det lokale demokrati og den lokale sammenhængskraft er Vinderup heldigvis stadig godt hjulpet. Vinderup ligger lige i smørhullet, hvor to medievirksomheder fortsat driver deres aviser. Dagbladet Holstebro udkommer selvsagt i området, ligesom Skive Folkeblad også interesserer sig for den del af Holstebro Kommune. Desuden kommer de to store ugeaviser Holstebro Onsdag og Skive Folkeblads "Midt på ugen" i området. Så vi kan godt pakke det værste sortsyn på nærdemokratiets vegne lidt til side. Men udviklingen vidner om, at der er sket et skred. Når annonceomsætningen flytter til det digitale område, flytter langt størstedelen desværre også ud af landet. I 2018 stod Google og Facebook alene for 61 procent af den digitale, danske annonceomsætning. Og modsat omsætningen i danske medievirksomheder, bruger Google og Facebook ikke deres penge til at skabe indhold, som styrker demokrati og sammenhængskraft i lokalområdet. Derfor har vi set en massiv konsolidering på ugeavismarkedet gennem flere år. I større byer, hvor der før var flere selvstændige aviser, er der kun en tilbage, og de mindste har det svært. Vinderup Avis udkommer for sidste gang om en uge, men Vinderup er stadig en vigtig del af Holstebro Kommune og en helt selvfølgelig del af dette dagblads dækningsområde.

Annonce