Annonce
Struer

Ventetiden skal ned nu - PPR vil ansætte ekstra psykolog

Der sker nu noget hos PPR i Struer. Arkivfoto: Tommy Kofoed
Der ser ud til at være en løsning på vej i forhold til den 12 måneder lange ventetid på en udredning hos PPR i Struer Kommune.

Struer: Vi har nu efterhånden flere gange beskrevet problematikken med, at der aktuelt er 12 måneders ventetid på en Pædagogisk Psykologisk Vurdering hos Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) i Struer Kommune.

En situation, ingen er tilfreds med, og der lyder nu også til at være indtil flere løsninger på vej.

Tine Hammer, der er centerchef i Struer Kommunes børne- og familiecenter, forklarer, at der er blevet slået en ekstra psykologstilling op - et årsvikariat - for at imødekomme den øgede efterspørgsel på vurderinger hos PPR og gøre noget ved ventetiden.

Derudover er der omlagt nogle arbejdsgange og opgaver internt i PPR i Struer, som betyder, at psykologerne fokuserer deres tid på udredninger, og andre faggrupper må så tage mere over i forhold til eksempelvis rådgivende samtaler i skoler og dagtilbud.

Annonce

Lægger sig i selen

Medarbejderne hos PPR i Struer er ligeledes blevet inddraget i planlægningen af, hvordan de mener, der kan arbejdes smartere, og hvordan man fremadrettet kan imødekomme opgaverne.

- Vi er også i gang med at planlægge nye samarbejdsformer med skoler og dagtilbud i forventning om, at det kan reducere antallet af indstillinger, men det er ikke noget, man lige fikser fra den ene dag til den anden, siger Tine Hammer.

Hvornår en ny medarbejder kan begynde hos PPR, ved centerchefen ikke endnu, men der har allerede været henvendelser angående stillingsopslaget.

- Ventetiden er blevet for lang, så vi lægger os virkelig i selen for at få gjort noget ved det, siger Tine Hammer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Kongen og Den hvide Kenyaner i nyt eventyr

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Struer For abonnenter

Mens han stod fast på retfærdighed, hævede han penge på kommunens kreditkort

Struer

Kommunaldirektør sagde op på grund af sygdom: Nu er han sigtet for kreditkortsvindel

Annonce