Annonce
Lemvig

Konfirmander:- Det er bedre at rykke konfirmationen end at stå i en halvtom kirke

Bliver det udskudt en gang mere, så er det fint nok. Jeg ved jo, det sker for det bedste, siger 13-årige Emilie Nees. Privatfoto
Konfirmationer over hele landet er blevet udskudt på grund af corona-virus. Lokalt er der forståelse for behovet, selv om ventetiden bliver lang

Harboøre: De havde glædet sig. Både 14-årige Line Broe og 13-årige Emilie Nees. Planen var, at de den 19. april skulle konfirmeres i Harboøre Kirke, men det er nu udskudt til foreløbigt 21. juni. Der er endda risiko for, at det kan blive udskudt endnu en gang, hvis der ikke kommer styr på smitten, men de to piger tager udskydelsen med oprejst pande.

- Jeg har det fint med, at det er udskudt. Så er der ingen bekymringer med, om man kan komme, hvis man er syg. Det giver blot lidt ro, siger Emilie Nees og fortsætter:

- Bliver det udskudt en gang mere, så er det fint nok. Jeg ved jo, det sker for det bedste.

Også Line Broe lever med flytningen.

- Det er bedre at rykke konfirmationen end stå i en halvtom kirke. Der er flere, der har sagt, de glæder sig til at komme, og så vil det da være træls, hvis de alligevel ikke kunne komme til festen, siger hun.

Annonce

Konfirmationer foregår jo traditionelt om foråret eller tidlig sommer. Det spiller da en rolle for mig.

Emilie Nees, kommende konfirmand

Glæder sig

Begge piger har ellers længe gået og glædet sig til konfirmationen.

- Det er jo en dag, man har snakket om længe og set frem til. Så jeg glædede mig bare til en konfirmationsfest, siger Line Broe.

- Jeg var også klar til konfirmationen, siger Emilie Nees.

Begge piger har købt deres konfirmationstøj og håber nu blot, at konfirmationen ikke bliver udskudt så længe, at de vokser ud af det. Line Broe skulle fejre konfirmationen hjemme i Harboøre med cirka 30 gæster. Invitationerne var sendt ud, men nu er hun gået i gang med at skrive rundt for at informere om den nye dato.

Det samme er Emilie Nees, der har indviteret et halvt hundrede gæster. Derfor skulle konfirmationsfesten holdes i STU-lokalerne i Lemvig, hvor hendes mor arbejder.

- Vi havde bestilt "kyllingevognen" til at komme med maden, og så skulle vi bare have en hyggelig dag sammen. Nu skubber vi det, og så kan "kyllingevognen" måske alligevel ikke komme, men så må vi finde ud af noget andet, siger hun.

Hos familien Broe var maden ikke bestilt udefra, så her slipper man foreløbigt for bekymringer i den retning.

Helst ikke i september

Alle detaljer var dog ikke på plads i forbindelse med konfirmationen. Blandt andet havde begge piger endnu ikke købt andendagstøj til brug for "Blå Mandag".

- Og det er måske godt nok, for nu bliver det måske sommer, inden vi skal afsted, siger Line Broe.

Men så håber begge piger, at det heller ikke bliver nødvendigt at udskyde det længere.

- Konfirmationer foregår jo traditionelt om foråret eller tidlig sommer. Det spiller da en rolle for mig. Derfor vil jeg da hellere konfirmeres i juni end i september, siger Emilie Nees.

Og Line Broe er enig.

- Det vil da være ærgerligt, hvis vi skal vente endnu længere, men rent praktisk vil det nok ikke betyde så meget, hvis det først bliver i september, siger hun.

Det er bedre at rykke konfirmationen end stå i en halvtom kirke, siger 14-årige Line Broe, der her viser konfirmationskjolen. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Når rådhuset genåbner: Vil du ind - skal du bestille en tid

Annonce