Annonce
Dette er et læserbrev. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning.
Debat

Ventelister har en betydning

"Gennem de seneste måneder har jeg helt bevist undgået af blive fotograferet med en krykke i hånden, selvom en sådan har været min faste følgesvend de seneste 9 måneder. I sidste uge lykkedes det så Dagbladet at overtale mig til netop det - at blive foreviget med krykken," begynder Per Nørgaard Mortensen (billedet) sit læserbrev. Foto: Morten Stricker

Læserbrev: Gennem de seneste måneder har jeg helt bevist undgået af blive fotograferet med en krykke i hånden, selvom en sådan har været min faste følgesvend de seneste 9 måneder. I sidste uge lykkedes det så Dagbladet at overtale mig til netop det - at blive foreviget med krykken. Det endte ud i et forsidebillede og en stor artikel i søndagsavisen, hvor man også bragte et andet godt eksempel på konsekvensen af de lange ventelister. Historien i avisen blev ikke lavet for at folk skulle få ondt af mig - der er mange, som har det langt værre. Nej, jeg gik med til at lave historien for at sætte yderlige fokus på de store udfordringer vi har i sundhedsvæsenet, og konsekvenserne for de berørte.

Og det ser ud til at være nødvendigt!

I sandhedens tjeneste indhenter Dagbladet et par kommentarer fra myndighederne og en ekspert – lige efter bogen.

Annonce

Eksperten, sundhedsøkonom Jacob Kjellberg, udtaler frisk og frejdig, at han ikke er bekymret, da de fleste på ventelisterne alligevel er uden for arbejdsmarkedet, og således er den økonomiske konsekvens lille. WHAT! Uanset hans beregninger er den personlige konsekvens i hvert fald stor - uanset alder og tilknytning til arbejdsmarkedet.

Myndigheden, personificeret ved økonomichef i Hospitalsenheden Vest Preben Lynggaard Sørensen medgiver, at der er patienter der har ventet længe, og at nogen heller ikke når at få en tid i 2022. De vil dog altid blive tilbudt behandling et andet sted. WHAT! I mit tilfælde tog det 7 uger at komme i kontakt med patientkontoret, som skulle anvise andre muligheder, hvilket så var en undersøgelse 14 uger ude i fremtiden. En løsning jeg for øvrigt, af selvsamme patientkontor blev frarådet at tage i mod, da jeg kunne risikere at det alternative tilbud ville afvise mig, og at jeg så startede forfra i den offentlige kø.

Der er ingen nem løsning, men som noget af det første kræver det da, at myndigheden og den politiske ledelse selv etablerer et realistisk billede af, hvor ondt det gør hos den menige borger - der tænker jeg stadig der er et stykke vej.

Annonce
Sport For abonnenter

Topscorer og matematikgeniet Mirsad havde regnet det hele ud: - Jeg havde læst lidt på vinden og skruede den op i hjørnet for at fjerne spindelvævet

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Vinderup

Nu kommer den: Cykelsti hele vejen mellem Vinderup og Holstebro

Erhverv For abonnenter

Underskuddet er på 27,8 millioner kroner, men optimismen er intakt: Der er meget, der går vores vej

Holstebro

Mælkebønderne jubler over høje priser: - Nu er der én ting, der gælder. Afdrag, afdrag, afdrag

forside For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland: Hus på Jegindø solgt for 210.000 kroner

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Holstebro

Mads Mikkelsens nyeste film skal kun optages to steder i Danmark - i Holstebro og Viborg

Leder For abonnenter

Problemet er reelt - men tvang er og bliver dumt

For abonnenter

Fynbo med fem robotfirmaer: Søren Juul køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne

Holstebro

Lastbiler er stødt sammen: Tag ikke denne vej, siger politiet

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Holstebro

Nu er der kun én by tilbage: Så få bliver testet

Holstebro For abonnenter

Skole er blevet til boligområde: Kom indenfor i den første færdige bolig

Holstebro

Den delte vandene - nu gør museum den aktuel igen

Annonce