Annonce
Struer

Venstres kandidatfelt tager så småt form

Når stemmerne gøres op efter kommunalvalget i november i år, så vil vælgerne have haft et bredt felt af V-kandidater at sætte kryds ved. Også flere end i 2017, lyder løftet fra formanden for Venstre i Struer Kommune, Flemming Poulsen. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Venstre i Struer Kommune har taget fat på listen over de kandidater, der skal friste vælgerne ved kommunalvalget i november.

Struer: Venstre i Struer Kommune tog mandag aften hul på arbejdet med at finde de kandidater, der skal smykke stemmesedlerne ved kommunalvalget i november.

Et arbejde, der blev indledt med generalforsamlinger i to af partiets fire vælgerforeninger i kommunen.

I Struer-Gimsing & Hjerm Venstre resulterede det i foreløbig fem kandidater, mens Venstre Thyholm foreløbig kun har en enkelt kandidat klar.

Overraskende nok ikke markante Lene Houe, men derimod John Vangsgaard, der også er formand for vælgerforeningen.

Annonce

Et stykke vej endnu

Han er ked af at skulle sige farvel til Lene Houe og det, han betegner som en "kæmpekapacitet".

Når Lene Houe forlader byrådet ved årsskiftet, sker det efter 12 år i lokalpolitik, blandt andet på posten som formand for det tunge socialudvalg.

- Med foreløbig kun et navn på kandidatlisten, så har vi et stykke vej endnu. Målet er stadig at præsentere flere kandidater, inden listen skal afleveres efter sommerferien. Nu skal tiden bruges til at finde flere kandidater til at udfylde det store fodaftryk, som Lene efterlader sig, siger John Vangsgaard.

Annonce

Udsigt til flere

Medlemmerne af Struer-Gimsing & Hjerm Venstre har fået ny formand, da Flemming Poulsen benyttede generalforsamlingen til at stoppe på den post.

Ny formand er Henrik Boye Christensen.

Ifølge Flemming Poulsen var hans motivation for at træde til side et ønske om at bane vejen for nye og yngre kræfter.

Han er fortsat formand for Venstre i Struer Kommune og kan nu bruge kræfterne på at behandle (næsten) alle kandidater lige, som han udtrykker det.


Vi overhaler tallet fra det seneste valg. I forhold til dengang er vi allerede foran på antallet af kandidater - og også på tid.

Flemming Poulsen, formand, Venstre i Struer Kommune


- Alle er ligestillede, undtaget naturligvis Mads Jakobsen, der er vores spidskandidat til borgmesterposten. Jeg har spekuleret på at stoppe som formand gennem et stykke tid og har kun lovord til overs for den nye formand. Nu kan jeg koncentrere mig om kommuneforeningen, siger Flemming Poulsen.

Han slår samtidig fast, at partiets ønske om at stille med endnu flere kandidater end i 2017, hvor V-stemmesedlen i Struer Kommune kun omfattede 13 kandidater, bliver opfyldt.

- Vi overhaler kandidattallet fra det seneste valg. I forhold til dengang er vi allerede foran på antallet af kandidater - og også på tid, siger Flemming Poulsen.

Annonce

Far og datter

Den nye formand for Struer-Gimsing & Hjerm Venstre kan efter generalforsamlingen konstatere, at vælgerforeningen lige nu er klar med fem kandidater.

- Vi fortsætter også arbejdet med at få flere interesserede til at melde sig som kandidater, siger Henrik Boye Christensen.

Fra Struer optræder således en dynamisk far-datter duo, hvor både Kjeld Flarup Christensen og Anisiya Flarup Christensen er kandidater. Anisiya er medlem af VU, og når at fylde 18 år inden valget i november.

På listen optræder også advokat Karsten Hjorth Larsen, gardineksperten Frank Linde og Tim Pinstofte fra Hjerm. Sidstnævnte har tidligere erfaring som kandidat i 2017; dengang var han opstillet for Liberal Alliance.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce