Annonce
Struer

Venstreformand: Borgmester-forslag kommer helt på tværs

Mads Jakobsen (V) undrer sig over, at borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) foreslår en flytning af akutafsnittet. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Mads Jakobsen (V) undrer sig over, at borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) foreslår at flytte akutafsnittet til Humlum
Annonce

Struer: Venstres gruppeformand i byrådet, Mads Jakobsen (V), undrer sig lige så meget som Grethe Hestbech (SF) fra SF over, at borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) har foreslået at flytte hele akutafsnittet i Voldgade til Humlum.

Borgmesterens udmelding kom i tirsdags.

Efter en mislykket udbudsrunde var det ikke lykkedes for Struer Kommune at finde en køber til det nedlagte plejehjem i Humlum, og borgmester Niels Viggo Lynghøj foreslog derfor at bygge det om og indrette det som et nyt center for kommunens akutpleje og til midlertidige plejepladser, som de fire, der i dag er til rådighed på plejehjemmet i Hvidbjerg på Thyholm.

- Vi kunne måske lade os inspirere af Lemvig Kommune og kalde det for "Tryghedshotellet", og på den måde kunne vi også gøre noget for at være med til at understøtte lokalsamfundet i Humlum og tænde lys i de tomme bygninger, sagde han og sendte forslaget i cirkulation.

Grethe Hestbech fra SF ville allerhelst skyde det i sænk med det samme, og Mads Jakobsen fra Venstre er heller ikke begejstret.

Det kommer fuldstændigt på tværs og skaber bare uro i systemet. I Humlum giver det måske håb. Men på Thyholm giver det usikkerhed, og jeg har fået flere henvendelser fra borgere på Thyholm, som spurgte ind til, om vi ville til at lukke deres plejehjem, og hvad der så skulle ske.

Mads Jakobsen (V), gruppeformand for Venstres byrådsgruppe, Struer

Annonce

Uro i systemet

- Vi er i gang med at få gennemført en besparelse på akutafsnittet i Voldgade. Vi er midt i en følsom proces og inde i en fase, hvor vi skal have implementeret nogle besparelser, så det giver mindst mulig usikkerhed, og så er det bare ikke tidspunktet at komme med den slags udmeldinger, mener Mads Jakobsen.

- Det kommer fuldstændigt på tværs og skaber bare uro i systemet. I Humlum giver det måske håb. Men på Thyholm giver det usikkerhed, og jeg har fået flere henvendelser fra borgere på Thyholm, som spurgte ind til, om vi ville til at lukke deres plejehjem, og hvad der så skulle ske, fortæller han.

Grundlæggende mener Mads Jakobsen heller ikke, at det er et realistisk forslag, når han går nærmere ind på indholdet af borgmesterens forslag.

- Vi har jo hele tiden været enige om, at det ikke kunne betale sig at bygge om på de lokale plejehjem - at det ville blive alt for dyrt. Sådan var det i Uglev. Sådan var det i Hjerm og Asp, hvor vi solgte det lokale plejehjem til Danske Diakonhjem, og sådan har vi også hele tiden været enige om, det ville være i Humlum, konstaterer han.

- Vi har hele tiden været enige om, at vi skulle have nedbragt antallet af kvadratmeter i de kommunale bygninger. Det er det vi har skrevet under på i budgetaftalen. Så også her kommer borgmesterens forslag helt på tværs, mener Mads Jakobsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Overså bilist i sving

Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Annonce