Annonce
Holstebro

Venstre klar til at skrotte lokal opfordring til nedlukning af fritidslivet

- Det går heldigvis den rette vej, og fortsætter det de kommende to dage, så mener vi også, at man skal droppe opfordringen om nedlukningen, siger Kenneth Tønning (V). Foto: Morten Stricker
Fortsætter smittetrykket med at falde de næste par dage, så er der ingen grund til at fortsætte med at opfordre til at holde forenings- og fritidslivet lukket, mener Venstre.

Holstebro: Venstre både stod og står bag den kommunale opfordring til at lukke al fritids- og foreningsliv ned i 14 dage for at stoppe smittespredningen blandt primært de unge.

Men nu ser en nedlukning ud til at være langt væk, og derfor er partiet klar til skrotte opfordringen igen:

- Det går heldigvis den rette vej, og fortsætter det de kommende to dage, så mener vi også, at man skal droppe opfordringen om nedlukningen, siger Kenneth Tønning (V).

Annonce

Han og resten af Venstre ønsker, at man på dagens byrådsmøde debatterer opfordringen.

- Umiddelbart er vi med på at lade opfordringen kører et par dage mere. Men fortsætter smitten med at falde de næste to dage, bør klubber og foreninger få lov til at genoptage træninger med mere fra torsdag, siger Kenneth Tønning.

Den kommunale opfordring til at lukke ned for fritidslivet kom onsdag i sidste uge, hvor smittetrykket var så højt, at kommunen frygtede, at det kunne resultere i en nedlukning.

Siden er smitten dog kun faldet.

Har I fortrudt opfordringen?

- Nej. Det var det rigtige at gøre på daværende tidspunkt, siger Tønning.

- Det, vi så ind i, var en kommunal nedlukning, der ville have meget store konsekvenser for både skoler og erhvervslivet. Som ville have betydet, at butikker skulle lukke ned igen. Men nu går det den anden vej, og så er vi også klar til at droppe opfordringen igen.

Byrådet skal drøfte Venstres forslag på byrådsmødet i aften.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Belgierne er klar med gestus mod Danmark: Verdens bedste landshold vil hylde Christian Eriksen

Annonce