Debat

Venstre har gjort en kæmpeindsats for sundheden

Britt Bager

Reform: Næste skridt i at fremtidssikre vores sundhedsvæsen er at bringe det endnu tættere på danskerne. Nærhed, sammenhæng, kvalitet og styrkede patientrettigheder er nøgleordene for fremtidens sundhedsvæsen og den sundhedsreform, som regeringen har fremlagt.

Alt for mange danskere kan desværre nikke genkendende til, at der er stor forskel i de sundhedstilbud, der tilbydes, alt efter hvor de bor. I Venstre vil vi ikke tillade, at ens postnummer afgør, hvor god en behandling man kan få. Alle danskere, uanset hvor de bor, skal tilbydes behandling af højeste kvalitet.

Derfor sætter vi med sundhedsreformen den målsætning, at 500.000 ambulante besøg, der i dag kræver lange køreture til sygehuset, i stedet undgås eller rykkes tættere på i topmoderne sundhedshuse og almen praksis. Det vil sikre mere sammenhæng og langt bedre kvalitet i tilbuddene. På den måde kan vi også forebygge 40.000 unødige indlæggelser. Det er en gevinst for alle.

Vi vil tillige uddanne 2.000 flere sygeplejersker og uddanne og ansætte langt flere læger i almen praksis og derudover anskaffe 10-15 akutbiler i de områder, hvor der i dag er den dårligste dækning.

I Venstre har vi altid haft et særligt fokus på sundhedsvæsenet. Og særligt siden 2001 – hvor Venstre overtog regeringsansvaret – er det blevet forbedret i en sådan grad, at vi nu har et markant bedre sundhedsvæsen med kortere ventetider og bedre behandling. Markant flere overlever f.eks. kræft, ventetiderne på en planlagt operation er mere end halveret siden 2001, patientrettighederne er blevet styrket, og så har vi ansat flere sygeplejersker og læger – ja, faktisk én ekstra hver dag undtagen om søndagen.

Æren for de gode resultater skal dog først og fremmest tilskrives de mange dygtige medarbejdere i det danske sundhedsvæsen, der hver eneste dag gør en enorm forskel for mange tusinder af mennesker. Men også de af Venstres politikere, der har haft en særlig stor finger med i spillet, fortjener ros. Her tænker vi naturligvis først og fremmest på statsminister Lars Løkke Rasmussen, der om nogen er manden bag sundhedsreformen. Men også innovationsminister Sophie Løhde og sundhedsminister Ellen Trane Nørby fortjener ros. Og så må vi i hvert fald heller ikke glemme sundhedsordfører Jane Heitmann, som dag ud og dag ind utrætteligt har arbejdet for at fortælle om regeringens sundhedspolitik.

0/0
Annonce
Læserbrev

Ældre. Hvor skal et nyt friplejehjem ligge?

Læserbrev

Ulven. Umuligt at sikre store naturarealer

Læserbrev

Politik. Vi har brug for en bedre seniorførtidspension

Leder For abonnenter

Godt set af Jyden i Bur

Leder For abonnenter

Det går så fint så fint - eller gør det?

Klimadebatten fylder mere end nogensinde her i starten af valgkampen. Pernille Vermund fra Nye Borgerlige gjorde det klart, at hun er godt og grundig træt af det omsiggribende klimahysteri, da hun blev bedt om et bud på partiets klimapolitik under den første partilederrunde på tv. Men generelt giver politikerne på alle fløje udtryk for at ville gøre en indsats for at reducere det danske udslip af CO2. - Vi tager det meget alvorligt, som energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) udtrykker ved enhver given lejlighed, og under partilederrunden konstaterede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), at Danmark ligger i front. - Vi har førertrøjen på, forsikrede han vælgerskaren, som både skal afgøre, hvem der skal repræsentere Danmark i Europaparlamentet, og sammensætning af det danske folketing, inden for den nærmeste fremtid. En ny opgørelse fra EU's statistiske kontor, Eurostat, viser, at det svarer til, at en bjergrytter stiller sig frem som favorit i Tour de France til en plads øverst på podiet i Paris efter at være endt på en samlet placering i feltet som nummer 19 efter at være kommet i mål på Alp d`Huez. Tallene viser, hvordan det gik med målsætningen om at få reduceret CO2-udslippet på den europæiske energiproduktion i 2018, og her viser det sig, at udslippet fra den danske energiproduktion er stort set på niveau med udslippet i 2017. 18 af de 25 lande, som er med i opgørelsen, har fået bedre resultater af indsatsen end Danmark, og det må derfor betegnes som kollektivt selvbedrag, hvis vi bliver ved med at tro, det går så fint så fint. En international skare af unge, som i weekenden var samlet på en ø i Øresund for at diskutere, hvad de havde af ønsker til både det europæiske fællesskab og de enkelte regeringer, var da heller ikke i tvivl om, at det går for langsomt, og FN´s generalsekretær, António Guterres, udsendte her til morgen en appel til alle verdens regeringer om at sætte tempoet op i klimaindsatsen under et besøg på nogle af de mange ø-stater i Stillehavet, som er truet på deres eksistens af stigende havstand og andre konsekvenser af de globale udledning af CO2. Måske er det faktisk på tide at tage det alvorligt - sådan for alvor.

Læserbrev

Vester Husby. Kulturen til forskel - det gælder vel også kulturarven?

Læserbrev

Ældrepleje. Boller uden gær - nej vel, kære politikere?!

Læserbrev

Politik. På togtur med Søren Gade

Annonce