Annonce
Struer

Venstre er klar med 500.000 kroner: Der venter en kæmpe ekstraregning, hvis ikke vi gør noget nu

- Der kommer udfordringer, vi ikke er vant til, lyder det fra Venstres Marianne Bredal. Arkivfoto: Morten Stricker
Der er ingen grund til at sidde og vente på de trivselsmæssige problemer hos børn og unge, lyder det fra partiet.

Struer: Venstre har til onsdagens møde i børne- og uddannelsesudvalget bedt om at få et specifikt punkt med på dagsordenen.

Det handler om trivsel hos børn og unge i skyggen af hele corona-situationen.

- Vi er optaget af, hvad der kan være af eftervirkninger hos børn og unge efter hjemsendelserne det seneste år, forklarer Marianne Bredal fra Venstre.

Annonce

Hun er derudover medlem af børne- og uddannelsesudvalget, hvor et konkret forslag fra Venstre om at afsætte 500.000 kroner til en ekstraordinær indsats skal diskuteres.

- Det er og har været en uvant situation for alle, men vi er her helt sikre på, at vi kommer til at se ind i et trivselsmæssigt efterslæb, siger Marianne Bredal og forsætter:

- Vi er af den overbevisning, at en tidlig indsats med opsporing af de børn og unge, som har eller får udfordringer, vil få afgørende betydning.

Vil være på forkant

Argumentet lyder blandt andet, at børn og unge, som løber ind i problemer, kan blive forfulgt af dem i årene fremover.

- Vi ønsker ikke at sidde og vente på, at vi ser problemerne. Vi vil gerne være på forkant, forklarer Marianne Bredal:

- Vi kender ikke omfanget af den her sag, men vi ved, at der bliver tale om en kæmpe ekstraregning, hvis ikke vi får taget fat med det samme.


Det er og har været en uvant situation for alle, men vi er her helt sikre på, at vi kommer til at se ind i et trivselsmæssigt efterslæb.

Marianne Bredal (V), medlem af børne- og uddannelsesudvalget


Meningen er, hvis de øvrige partier altså er med på den, at bede administrationen komme med et fagligt oplæg til, hvor der skal sættes ind, så indsatsen kan være klar inden næste skoleår.

- Vi ønsker at sætte fokus på, at der kommer udfordringer, vi ikke er vant til, så vi ikke lader børn og unge i stikken, siger Marianne Bredal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce