Annonce
Navne

Vennerne fra Ulfborg satte resten på plads

Vennerne fra Ulfborg satte alle personlig rekord. Forrest fra venstre er det Birgitte Bærentzen. I sofaen er det forrest Tanja Vium Nielsen, Steen Vium Nielsen og Arnth Bærentzen. Foto: Lars Hedegård Nielsen
2019-sæsonen i Dagbladets Avis-maraton er forbi. Det hele sluttede med en stor løberfest i Bremen, hvor mange af de lokale løbere satte personlig rekord på den krævende maratondistance.

Holstebro: Onsdag aften var det den sidste officielle træningsaften i Dagbladets Avis-maraton. Afslutningen bød på fem kilometer i konstant regnvejr.

Men mange af løberne havde stadig smil på læben efter weekendens løbeoplevelser i den tyske by Bremen, hvor 80 Avis-maratonløbere deltog på henholdsvis maraton, halvmaraton og 10 kilometer.

Søndagen bød på smukt efterårsvejr uden regn og temperaturer på godt 10 grader. Det vejr passede de lokale løbere særdeles godt. Det var ikke mindst på maratondistancen, at der blev sat mange personlige rekorder på den flade rute i Bremen, hvor der var mange tilskuere langs ruten.

Fire løbere fra Ulfborg havde al mulig grund til at fejre en rigtig god søndag på asfalten i Bremen. Ægteparret Birgitte og Arnth Bærentzen satte begge personlig rekord på de 42 kilometer. Det samme gjorde venneparret Tanja og Steen Vium Nielsen. De er alle i 40'erne.

Tilsammen forbedrede de deres personlige rekord med næsten en time.

- Det var mega sjovt at løbe i Bremen. Det var en fantastisk rute. Det gik rigtig godt, men efter de 30 kilometer, begyndte det at gøre ondt. Det er det hele værd, når man løber over målstregen, siger Tanja Vium Nielsen, der forbedrede sin personlige rekord med 12 minutter, så den nu lyder på 3 timer og 43 minutter.

Med den tid blev hun den hurtigste løber af de kvindelige maratonløbere fra Avis-maraton.

Hendes mand Steen Vium Nielsen forbedrede sin personlige rekord med mere end en halv time og sluttede i tiden 3 timer og 12 minutter. Han glædede sig over, at den store mængde træning gav resultat.

- Jeg havde planlagt mit løb godt, og jeg fulgte planen. Det var lige før, at jeg fik blanke øjne, da jeg løb over målstregen. Jeg er meget godt tilfreds, siger Steen Vium Nielsen.

Annonce
Arnth Bærentzen fra Ulfborg var hurtigste Avis-maraton-løber ved Bremen Marathon. Foto: Leif Andersen

Fællesskabet er afgørende

Tanja Vium Nielsen var den første af de fire, der meldte sig til Dagbladets Avis-maraton tilbage i 2014. Den sidste, der kom med var Steen.

- Jeg følte mig til sidst lidt uden for, når vi var sammen, så jeg kunne lige så godt løbe med, griner Steen Vium Nielsen.

De fire venner har de seneste år været meget faste deltagere til de ugentlige fællestræninger onsdag og søndag. De tager gerne turen fra Ulfborg flere gange om ugen.

- Det sociale er helt afgørende for mig. Jeg er ikke fokuseret på at sætte rekord. Det er så dejligt at komme ind til Holstebro og løbe sammen med alle de andre, siger Birgitte Bærentzen, der som en sidegevinst også kunne glæde sig over hendes bedste maratontid, der var lige over fire timer.

Hendes mand, Arnth, kunne glæde sig over at være den hurtigste af alle Avis-maraton i Bremen. Han kom ind i 3 timer og 1 minut.

- Det er ikke nødvendigvis et mål at komme under tre timer. I år var målet at gå efter personlig rekord, og det lykkedes. Nu vil jeg til at løbe andre former for løb i naturen. Men man ved selvfølgelig aldrig, siger Arnth Bærentzen.

Løb har udviklet sig til den helt store interesse for de fire løbere.

- Andre venner forstår os ikke. De synes, at vi er lidt skøre. En dårlig tå eller et halvt minut mere eller mindre, kan man ikke tale med andre om, siger Tanja Vium Nielsen.

Til januar begynder tilmeldingen til en ny sæson i Avis-maraton, der i år samlede 450 løbere.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

De svedte for at bekæmpe kræft

Sport

Fahn blev jysk mester uden kamp

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Kultur

Samarbejder om mytisk udstilling med verdens største museum: - Deres toiletfaciliteter er større end Holstebro Museum

Annonce