Annonce
Navne

Vennerne fra Ulfborg satte resten på plads

Vennerne fra Ulfborg satte alle personlig rekord. Forrest fra venstre er det Birgitte Bærentzen. I sofaen er det forrest Tanja Vium Nielsen, Steen Vium Nielsen og Arnth Bærentzen. Foto: Lars Hedegård Nielsen
2019-sæsonen i Dagbladets Avis-maraton er forbi. Det hele sluttede med en stor løberfest i Bremen, hvor mange af de lokale løbere satte personlig rekord på den krævende maratondistance.

Holstebro: Onsdag aften var det den sidste officielle træningsaften i Dagbladets Avis-maraton. Afslutningen bød på fem kilometer i konstant regnvejr.

Men mange af løberne havde stadig smil på læben efter weekendens løbeoplevelser i den tyske by Bremen, hvor 80 Avis-maratonløbere deltog på henholdsvis maraton, halvmaraton og 10 kilometer.

Søndagen bød på smukt efterårsvejr uden regn og temperaturer på godt 10 grader. Det vejr passede de lokale løbere særdeles godt. Det var ikke mindst på maratondistancen, at der blev sat mange personlige rekorder på den flade rute i Bremen, hvor der var mange tilskuere langs ruten.

Fire løbere fra Ulfborg havde al mulig grund til at fejre en rigtig god søndag på asfalten i Bremen. Ægteparret Birgitte og Arnth Bærentzen satte begge personlig rekord på de 42 kilometer. Det samme gjorde venneparret Tanja og Steen Vium Nielsen. De er alle i 40'erne.

Tilsammen forbedrede de deres personlige rekord med næsten en time.

- Det var mega sjovt at løbe i Bremen. Det var en fantastisk rute. Det gik rigtig godt, men efter de 30 kilometer, begyndte det at gøre ondt. Det er det hele værd, når man løber over målstregen, siger Tanja Vium Nielsen, der forbedrede sin personlige rekord med 12 minutter, så den nu lyder på 3 timer og 43 minutter.

Med den tid blev hun den hurtigste løber af de kvindelige maratonløbere fra Avis-maraton.

Hendes mand Steen Vium Nielsen forbedrede sin personlige rekord med mere end en halv time og sluttede i tiden 3 timer og 12 minutter. Han glædede sig over, at den store mængde træning gav resultat.

- Jeg havde planlagt mit løb godt, og jeg fulgte planen. Det var lige før, at jeg fik blanke øjne, da jeg løb over målstregen. Jeg er meget godt tilfreds, siger Steen Vium Nielsen.

Annonce
Arnth Bærentzen fra Ulfborg var hurtigste Avis-maraton-løber ved Bremen Marathon. Foto: Leif Andersen

Fællesskabet er afgørende

Tanja Vium Nielsen var den første af de fire, der meldte sig til Dagbladets Avis-maraton tilbage i 2014. Den sidste, der kom med var Steen.

- Jeg følte mig til sidst lidt uden for, når vi var sammen, så jeg kunne lige så godt løbe med, griner Steen Vium Nielsen.

De fire venner har de seneste år været meget faste deltagere til de ugentlige fællestræninger onsdag og søndag. De tager gerne turen fra Ulfborg flere gange om ugen.

- Det sociale er helt afgørende for mig. Jeg er ikke fokuseret på at sætte rekord. Det er så dejligt at komme ind til Holstebro og løbe sammen med alle de andre, siger Birgitte Bærentzen, der som en sidegevinst også kunne glæde sig over hendes bedste maratontid, der var lige over fire timer.

Hendes mand, Arnth, kunne glæde sig over at være den hurtigste af alle Avis-maraton i Bremen. Han kom ind i 3 timer og 1 minut.

- Det er ikke nødvendigvis et mål at komme under tre timer. I år var målet at gå efter personlig rekord, og det lykkedes. Nu vil jeg til at løbe andre former for løb i naturen. Men man ved selvfølgelig aldrig, siger Arnth Bærentzen.

Løb har udviklet sig til den helt store interesse for de fire løbere.

- Andre venner forstår os ikke. De synes, at vi er lidt skøre. En dårlig tå eller et halvt minut mere eller mindre, kan man ikke tale med andre om, siger Tanja Vium Nielsen.

Til januar begynder tilmeldingen til en ny sæson i Avis-maraton, der i år samlede 450 løbere.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er bare kaos

Nu nærmer tiden sig, hvor de skal til at findes en afgørelse på Brexit i Storbritannien, og man kan jo kun konstatere, at der stort set er kaos i det politiske system i det britiske parlament. Sjældent har en parlamentarisk uoverskuelig situation været udstillet så tydeligt, som det sker i øjeblikket, og det kan godt være, at debatterne i Underhuset er særdeles underholdende. Men konstruktive er de under ingen omstændigheder, og der er tilsyneladende ingen, der føler et ansvar for at finde en demokratisk afgørelse. Det kunne hænge sammen med det valgsystem med kun én vinder i hver valgkreds, som man praktiserer i det britiske, og det gør, at der er kold luft mellem partier og kandidater. Det er i en en sådan situation, man priser sig lykkelig for det danske demokrati, hvor vi da kan komme ud for meget, der giver politiker-lede. Men der findes som regel altid en forhandling og en løsning. Her hjælper det, at der er en god tone mellem politikere og partier, så selv om tonen kan - og skal - være skarp, så er der respekt for hinandens synspunkter, og der er venskaber på tværs af partiskel. Ja, det siges jo, at de værste politiske fjender, man har, de kommer fra ens eget parti, fordi man kæmper om de interne positioner. Det har vi jo været vidner til her efter valget, når vi lige kigger på Venstre. Det vigtige for Danmark og EU er, at det britiske kaos ikke breder sig til kontinentet. Så længe briterne ikke kan blive enige, så er det vel ok at udskyde Brexit endnu en gang. Men det er ikke en sjov situation for danske virksomheder og ikke mindst fiskere, at vi stå i denne situation, hvor man nødvendigvis må forberede sig på noget, man ikke ved, hvor ender. Som du kunne læse i vores søndagsavis, så er den helt gal for fiskerne, da de om få uger kan være forment adgang til britiske farvande, hvor en stor del af fiskeriet foregår. Det giver kamp om de resterende fiskepladser og indtægtsnedgang.

Annonce