Annonce
Holstebro

Venner er efter et år tilbage på plejecentret: Med softice og genåbning følger der også en bekymring

Vibeke Kristensen er en højtskattet person, fordi hun er bindeleddet - som både ansat på Plejecenter Mellemtoft og aktivitetsansvarlig hos foreningen Mellemtoftvennerne. Foto: Villy Hansen
Venneforeninger kan så småt berige plejehjemsbeboere igen. Corona-nedlukningen har gjort ondt på muligheden for at være sammen, men også antallet af frivillige.

Holstebro: - Mærkeligt.

Det er den første gang i et år, Villy Hansen er indenfor igen hos Plejeboligerne Mellemtoft, og superlativer som "herlig" eller "dejlig" står ikke først for, når han skal beskrive sin umiddelbare reaktion.

- Det er mærkeligt, siger han.

Annonce

Der er god grund til den følelse, beskriver Villy Hansen:

- Sidst jeg var her, boede min kone på et af værelserne. I dag bor der en anden. Det er lidt mærkeligt.

Og så følger ellers ord som "herlig" eller "dejlig", for Mellemtoftvennerne er så småt tilbage indenfor efter et corona-år udenfor.

- Det er en åbning. Ikke den helt store, men en lille én, siger Lisbeth Steffensen, hvis mand Knud var på plejecentret indtil hans død - nu er hun formand for venneforeningen Mellemtoftvennerne.

Foreningen har under corona-nedlukningen kunnet spille musik udenfor, men alle arrangementer og dermed samværet og den nære kontakt har været aflyst. Nu lysner det. Villy Hansen, der er færdigvaccineret og derfor som den eneste nu må begive sig indenfor, har i dagens anledning en ny soft ice-maskine med. Nedlukningstiden er nemlig blevet brugt til at søge Velux Fonden om støtte, og derfor kan venneforeningen nu give en industri-ismaskine videre til Mellemtoft.

Vi skylder

Med softice og genåbning følger dog også en bekymring.

- Det kræver mange frivillige hænder at kunne lave arrangementer for beboerne, og vi har en god gruppe af frivillige, og de fortjener ros, men jeg er også bange for, at vi har vinket farvel til nogle af dem på grund af corona-nedlukningen, siger Lisbeth Steffensen.

Før corona talte de 18 frivillige.

- Det må endelig ikke opfattes som irettesættende eller moraliserende, men jeg synes, at vi har et fællesansvar for at give tilbage. Vi skylder, at de ældre får lidt tilbage for deres bidrag til, at vi har fået et velfungerende land og samfund, tilføjer hun.

Tilbage til Villy Hansens smil. For nok er den første reaktion "mærkelig" - andre følelser følger også med:

- Jeg kender jo personalet og nogle af beboerne, og det er dejligt og hyggeligt at se dem igen. Der er ingen krav til det at være frivillig, ud over at man skal have tid og lyst, siger han.

- Min personlige oplevelse er, at det, man får igen, er ubeskriveligt givende, tilføjer Lisbeth Steffensen.

Emma Laustsen, der er beboer på Plejecenter Mellemtoft, var blandt de første, som kunne nyde godt af den softice-maskine, venneforeningen med hjælp fra Velux Fonden har anskaffet. Foto: Villy Hansen
Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Belgierne er klar med gestus mod Danmark: Verdens bedste landshold vil hylde Christian Eriksen

Annonce