Annonce
112

Vendte rockerlivet ryggen - nu skal han afsone med dem: Er bekymret for at blive overfaldet – eller det, der er værre

Chris Bang Jensen, der bor i lokalområdet, må have hemmelig adresse og kan stadig ikke leve et liv som alle andre. Arkivfoto
Chris Bang Jensen frygter at blive overfaldet og straffet, når han skal afsone. Han kan ikke få lov til at få nyt afsoningssted.

Holstebro: Dumt?

Åhh ja. Bestemt.

Men sket er sket, og Chris Bang Jensen er helt indstillet på at skulle afsone 30 dage for at have kørt bil under påvirkning af euforiserende stoffer.

Han er også indstillet på at skulle begynde afsoningen i dag.

Men han har bestemt ikke lyst til at skulle afsone i Kragskovhede Fængsel, der, ifølge Chris Bang Jensen, huser adskillige Bandidos-sympatisører:

For tre år siden forlod han selv rockergruppen, hvor han var "prospect" - aspirant.

Men der er flere, der stadig gerne vil have fat i ham, fortæller Chris Bang Jensen, der bor i lokalområdet, men stadig må have hemmelig adresse, og som stadig ikke kan leve et liv som alle andre.

Ifølge eget udsagn har han forladt gruppen i unåde, og måtte det første år efter at have forladt gruppen leve under jorden og var en del af et exit-program for bandemedlemmer:

- Jeg har egentlig vendt mit liv 180 grader. Nu står jeg overfor 30 dages afsoning, og så vælger kriminalforsorgen at ignorere min baggrund. De har helt bevist valgt at indsætte mig til afsoning i et fængsel for Bandidos-sympatisører.

Annonce

Bedt om at blive flyttet

Chris Bang Jensen fortæller, at han er bekymret for at blive overfaldet – eller det, der er værre.

- Jeg har bedt om at blive flyttet til et andet sted, men det svar, jeg har fået, er, at så må jeg gå i isolation, fortæller Chris Bang Jensen.

Han er bekymret for, at han kan ende med at komme til at stå i en situation, hvor han kan blive nødt til at forsvare sig selv:

- Det har jeg ikke lyst til. Jeg vil bare leve et fredeligt liv. Jeg har talt med min advokat, og han forsøger også at hjælpe mig, siger Chris Bang Jensen.

Advokat Mikkel Cramer bekræfter, at han er i kontakt med sin klient om sagen. Men yderligere ønsker han ikke at udtale sig om den på nuværende tidspunkt.

Frivillig isolation

Hos Kriminalforsorgen ønsker man ikke at kommentere konkrete sager.

"Det kan dog oplyses, at kriminalforsorgen aktuelt placerer alle afsonere med relation til grupperingen Bandidos i Enner Mark Fængsel og Storstrøm Fængsel,” skriver kriminalforsorgen i et svar på Dagbladets forespørgsel.

Samtidig oplyser Kriminalforsorgen, at "der er et tæt samarbejde mellem politiet og kriminalforsorgen om de indsattes relationer til bandemiljøerne, således at indsatte i åbne fængsler bedst muligt skærmes fra bandemedlemmer."

Det beroliger dog ikke Chris Bang Jensen.

- Jeg tror alle, der kender noget til miljøet ved, hvor de forskellige folk afsoner. Det er ikke et sted, jeg vil føle mig tryg. Så må jeg jo gå i frivillig isolation. Men jeg forstår ikke, at man ikke tager min situation alvorlig, siger Chris Bang Jensen.

Han håber stadig, at det kan lykkes at finde et andet afsoningssted.

Han har også haft kontakt med det exit-program, som han var en del af, men foreløbig uden held.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gavl styrtet ned i stormvejret

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce