Annonce
Lemvig

Nyt navn og nye lokaler: Kø foran Wunderwear by Vendelbo

Indehaveren af Wunderwear by Vendelbo, Karina Vendelbo (i midten), er glad for at have fået mere plads, så de mange varer kan præsenteres på en god måde. Foto: Allan Damgaard
Der var kø foran butikken, da Karina Vendelbo fredag slog dørene op til sin nye butik, Wunderwear by Vendelbo, der er flyttet fra Østergade til Vestergade i Lemvig.

Lemvig: - Det er vemodigt at forlade Østergade, hvor vi havde et godt naboskab med de andre butikker. Men det er også meget spændende at rykke ind i disse nyrenoverede lokaler, hvor vi har fået mere plads og dermed bedre kan præsentere varerne på en god måde, siger indehaveren af lingeri- og tøjforretningen Wunderwear by Vendelbo, Karina Vendelbo.

Hendes mor, Birthe Vendelbo, grundlagde Hos Vendelbo tilbage i 1979, og butikken lå i 32 år på den nu forhenværende placering i Østergade i Lemvig. Nu er den rykket til Vestergade - dér, hvor Butik Helle tidligere lå.

Fredag den 1. november kunne Karina Vendelbo og hendes medarbejdere så åbne i de nye omgivelser.

- Det har været en rigtig god start. Der var kø foran butikken, da vi åbnede, og der har været et stort rykind af kunder, sagde Karina Vendelbo fredag sidst på formiddagen i en kort pause mellem de mange ekspeditioner.

Vendelbo - som butikken hed før skiftet til den nye adresse - havde lukket i fire dage i forbindelse med flytningen.

- Det har været en hektisk periode med flytningen og renoveringen af de nye lokaler. Vi er rigtig glade for resultatet og for at være kommet så langt i processen, sagde Karina Vendelbo.

Hun har benyttet flytningen til at blive en del af kæden Wunderwear, og det er baggrunden for det nye butiksnavn. Der er 36 Wunderwear-butikker på landsplan.

- En af fordelene ved Wunderwear er, at vi nu kan tilbyde en landsdækkende bytteservice, sagde Karina Vendelbo.

Åbningen på den nye adresse betød også et nyt kassesystem for Karina Vendelbo og hendes medarbejdere, og Wunderwear havde sendt en medarbejder for at yde lidt teknisk assistance til det nye system.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

De æreløse

Det er let at blive forarget. Det er endda berettiget at blive forarget, vred og måske endda også opgivende, når man i gårsdagens avis læser om, hvordan næsten fire ud af ti piger med anden etnisk herkomst oplever negativ social kontrol fra familie, venner og andre i deres omgangskreds. Selv efter flere generationer i Danmark, er der piger og drenge, der ikke selv kan få lov til at vælge deres ægtefælle, som ikke må gå ud med ""danske" venner og fortsæt selv listen af uhyrligheder. Det burde være enhver ung mand eller kvindes ret selv at bestemme, hvem de vil leve deres liv med, hvem de vil gå i seng med eller hvilken uddannelse, de vil have. Men forargelsen og vreden gør bare ingen forskel; Den ændrer ikke på noget. Derfor er det også ros værd, at Integrationsrådet nu går ind kampen mod social kontrol, der stortrives blandt specielt børn og unge af anden etnisk herkomst. Det handler om at give de unge mennesker mulighed for at få hjælp - og give dem mod til at stå op mod omgivelsernes krav om, at skulle leve livet på en speciel måde. Når 37 procent af piger med minoritetsbaggrund mener, at de er udsat for en form for negativ social kontrol i forhold til valg af kæreste og ægtefælle, mens det gælder for 24 procent af drengene, så har vi som samfund et stort problem. Men det er også et problem, der ikke kan løses med flere penge. I sidste ende kræver det, at de unge mennesker selv siger fra overfor tåbelige krav om at gifte sig med den rette, gå med tørklæde, og hvad der ellers kan blive stillet krav om. Det er de unge - uanset etnicitet og religion - der selv må tage kampen. Samfundet skal herefter være klar til at bakke op og samle op. Der er i den grad brug for mønsterbrydere, der viser, at det ikke har en pind med ære at gøre at efterleve familien eller omgivelsernes urimelige krav. Det til gengæld æreløst at tvinge nogen til at gifte sig mod deres vilje, forhindre dem i at gå til fester, sport eller vælge uddannelse - uanset om det er religiøst funderet eller har rod i en tradition, der ikke hører hjemme i Danmark anno 2019.

Annonce