Kultur

Venø Festival: - Vi nærmer os udsolgt

Det kræver benarbejde at lave en bæredygtig festival. Arrangørerne, her næstformand LouiseKibsgaard Pedersen, har hentet genbrugsting hos private og butikker de sidste mange uger. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Billetsalget til den første Venø Festival går rigtig godt, og arrangørerne er helt overvældede

Venø: Formanden for Venø Festival, den lille ø's familievenlige all inclusive-festival, der løber af stablen for første gang, står i en genbrugsbutik i Nørre Nissum, da Dagbladet ringer til hende.

- Jeg skal hente nogle knive, som vi skal bruge på festivalen, og som vi så afleverer tilbage bagefter. Vi har også fået rigtig meget ind fra folk, der har doneret alt fra møbler til service, og så har vi nogle aftaler med genbrugsbutikker som her, siger Sidsel Munkebo Hansen.

Den nye Venø Festival har nemlig et mål om at sætte så lille et aftryk på naturen som muligt, hvilket betyder, at der ikke vil blive gjort brug af engangs-service, og at møbler er hentet fra genbrug og skal genbruges en anden gang. Der har været nok at se til for arrangørerne, og med kun fem dage tilbage til festival-start kan de være godt tilfredse. Antallet af voksenbilletter nærmede sig stærkt et udsolgt-skilt, så de har nu valgt at sætte 50 ekstra voksenbilletter til salg samt lidt flere frivillig-billetter, der fås til en billigere pris, mod at man donerer et par timers arbejdskraft på pladsen.

- Vi nærmer os udsolgt. Derfor har vi valgt ikke at sælge billetter i døren på selve dagen, siger Sidsel Munkebo Hansen.

- Både fordi det vil være træls, hvis folk kørte forgæves, men også for det logistiske omkring det at lave mad til folk.

Vi har mærket stor opbakning, og det har været ret fantastisk.

Sidsel Munkebo Hansen, formand for Venø Festival

Billig færge og bus

Formanden er glad for de mange solgte billetter, og kan konstatere, at det ikke kun er lokale, der vil til festival på Venø. Flere af billetterne er købt af familier, der kommer langvejs fra.

- Vi har åbenbart formået at få budskabet bredt godt ud. Vi har mærket stor opbakning, og det har været ret fantastisk. Nu skal vi bare sørge for at afvikle en god oplevelse for alle, siger Sidsel Munkebo Hansen.

Noget af støtten har været ultralokal. Eksempelvis har festivalen lavet en aftale med Venø Færgefart om at folk med festivalbilletter kan købe deres færgebillet til halv pris, ligesom der er blevet arrangeret shuttlebusser til festivalpladsen fra Struer Banegård fredag eftermiddag og to afgange tilbage søndag til en flad 20'er.

- Det er virkelig overvældende at mærke, hvordan folk bakker op, siger formanden, der glæder sig til weekendens festivitas.

0/0
Annonce
Kultur For abonnenter

Det eneste ønske, der ikke blev opfyldt, var et bevægeligt drageskelet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Vokseværk: 255 nye sommerhusgrunde på vej ved Fjand

Ulfborg/Vemb

Smat, smat: Markedets parkeringsplads regnede væk

Danmark

Comeback til Marianne Eihilt: Afløser 'Vild Med Dans'-legende ved dommerbordet

Holstebro

56 afskediget hos stort jernstøberi

Holstebro For abonnenter

Han havde fjernvarmenettet i hovedet

Holstebro

Patrick overgik sig selv i ironman dedikeret til sin afdøde kusine: - Jeg ville helst ikke skuffe Cecilie deroppe

112

Far og datter overfaldet af tyr: Konen fik fat i en dyrlæge, der nedlagde tyren

Annonce