Annonce
Kultur

Venø Festival vender tilbage

Det bliver muligt at nyde det bedste af Venø igen næste år, når Venø Festival vender tilbage. Arkivfoto: Jan Briks
I uge 29 næste år kan børn og deres voksne igen tage til Venø til Venø Festivals andet år

Venø: De skulle lige trække vejret efter en veloverstået festival. Så så arrangørerne hinanden i øjnene, og blev enige om, at Venø Festival skulle gentages til næste sommer.

- Vi kiggede sådan lidt på hinanden og sagde "Hvis du er med, er jeg også med", og vi er alle med igen til næste år, så det er fedt, siger formand Sidsel Munkebo Hansen.

Den første Venø Festival af sin slags, med et bæredygtigt all inclusive-koncept og musik til børnefamilier på naturskønne Venø, var da også en succes, der kunne melde udsolgt inden start. Og nu vender begivenheden altså tilbage i uge 29 i 2020. Med et par ændringer.

- Vi vil ikke sætte synderligt mange flere billetter til salg. Det skal være småt, det er vi alle enige om. Men vi overvejer at udvide med en ekstra dag, siger Sidsel Munkebo Hansen.

Annonce

Vi kan konkludere, at vi virkelig har ramt noget hos brugerne. Vi ville lave et koncept til børnefamilier, og det er vi lykkedes med.

Sidsel Munkebo Hansen, formand for Venø Festival

Måske en dag mere

Sådan som festivalen foregik i år, kunne deltagerne ankomme til campingpladsen på Venø fra fredag, hvor der var warm up, og så foregik den egentlige festival fra lørdag formiddag til søndag morgen. Til næste år pønser arrangørerne altså på at udvide med en dag, så der er festival fredag og lørdag med warm up fra om torsdagen. Måske.

- Det er ikke noget, vi har besluttet endnu, og det er ikke helt fastlagt hvordan og hvorledes endnu, men mon ikke, der kommer lidt mere til, siger Sidsel Munkebo Hansen.

Generelt kan arrangørerne se tilbage på et brag af en begyndelse for en ny festival. Målet var at lave et event for børnefamilier, der var bæredygtigt, og hvor man kom hinanden ved, og brugerne tog godt imod det. Kun 15 procent af de solgte billetter kom fra købere, der havde postnummer i Struer.

- Og det betyder jo, at 85 procent af køberne kommer fra resten af landet. Så vores markedsføring har virket, må man sige, konkluderer formanden.

Omkring ti procent af køberne havde adresse i København.

Op imod 300 af deltagerne var børn i alderen 0-14 år, og i alt deltog omkring 700-800 mennesker i den allerførste Venø Festival.

- Vi kan konkludere, at vi virkelig har ramt noget hos brugerne. Vi ville lave et koncept til børnefamilier, og det er vi lykkedes med, siger Sidsel Munkebo Hansen.

Ikke big business

Regnskabet bliver præsenteret på en generalforsamling til oktober, men umiddelbart er formanden ikke bekymret.

- Det ser okay ud. Det er ikke en festival, der tjener styrtende med penge, men måske der bliver lidt tilovers til, at vi kan købe en boremaskine næste år. Det er ikke stor business overhovedet, det er frivillige, sponsorater og lån, der har gjort, at det kunne hænge sammen i år, konstaterer Sidsel Munkebo Hansen.

Nu skal arrangørgruppen i gang med at udsende spørgeskemaer til dette års deltagere, og så læse nogle af de mange mails der er kommet ind med forslag til forbedringer til næste år. Blandt andet en idé om en stillecamp, der ligger et stykke væk fra festivalpladsen, til dem, der gerne vil have lidt ro ind i mellem. Og så skal der arrangeres en fest for alle de frivillige.

- Der var bare så godt et fællesskab og en god stemning blandt de frivillige. Det var så fedt at se projektet rejse sig fra nul, og at alle mulige så dukker op og tager fat. Man bliver virkelig helt rørt ved tanken om, at der er så mange gode mennesker i Struer, siger Sidsel Munkebo Hansen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Bør være den gode gæst

Via de lokale landboforeninger er en række landmænd i clinch med energinet.dk, som er navnet på den instans, der står bag nedgravningen af det store elkabel fra den nye transformatorstation i Klinkby frem til Idomlund. Et kabel, der skal transportere strømmen fra vindmølleområdet Vesterhav Nord videre til elnettet. Ja, kablet er stort set lagt ned. Transformatorstationen er stort set klar. Det eneste, der mangler, er strømmen, og det er lige i øjeblikket meget uvist, hvornår den kommer - hvis den kommer. I hvert tilfælde er der stadig storm omkring projektet, og der er ingen dato på, hvornår det ligger fast, at der også bliver sat kysnære møller op her. Kystbefolkningen ser dem gerne skubbet ud på det nye vindmølleområde Thor, der ligger langt fra land. Imens strides landmændene så med energinet.dk. Ikke om de erstatninger, de skal have, for at der bliver gravet på deres mark, og at der bliver lagt et kabel ned. Disse erstatninger er til at finde ud af. Men det er det såkaldte "gæsteprincip". Landmændene mener, at energinet.dk er gæster på landmandens jord, og hvis han får brug for at udvide eller lægge om, så kablet er i vejen, så skal gæsten naturligvis flytte det., Men det mener energinet.dk ikke. Her slår man fast, at det er landmandens problem at flytte kablet, hvis det skulle blive nødvendigt. Og da det koster 20 millioner kroner at flytte én kilometer kabel, så siger det sig selv, at det vil landmanden aldrig kunne finansiere. Dermed mener landmændene, de er stavnsbundne i fremtiden. Er de så det? Man kan sige, at de fleste jo nok udmærket ved i dag, om der er mulighed for, at de skal bygge hen over noget jord, der ligger 100 meter fra ejendommen. Men ved man det, når man taler 20 år ud i fremtiden? Nej, det gør man ikke, så derfor er det korrekt, at man binder en landmand på arme og ben, hvis man lægger et kabel, som han ikke har mulighed for at flytte, hvis det viser sig, det er nødvendigt for driften af hans ejendom. Vil det ske ret tit? Sandsynligvis ikke, men bare for én landmand langs det 35 kilometer lange kabel kan det være katastrofalt. Derfor bør energinet.dk være den gode gæst, at hvis det sjældne skulle ske, at et kabel nødvendigvis må flyttes, så er energinet.dk også klar til at betale for selv at flytte kablet.

Danmark For abonnenter

Johns kæbe var blød som bølgepap efter strålebehandlinger: - Den ville smuldre væk uden tandbehandlinger

112

Videoovervågning skal fælde tøjtyve

Annonce