Annonce
Kultur

Venø Festival søger kommunen om tilskud: Vi er i en eksperimenterende fase

Venø Festival finder sted 17.-19. juli og har fokus på familier, samvær og bæredygtighed. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Venø Festival opruster konceptet og udvider med en dag, og det kræver ekstra penge, som foreningen bag har ansøgt om at få fra eksempelvis Struer Kommune, der dog har brug for svar på yderligere spørgsmål.

Venø: Den første Venø Festival, der blev afholdt sidste sommer på campingpladsen på den lille ø, var en succes. Det kunne arrangørerne efterfølgende konkludere, da festivalen både var udsolgt på forhånd og gav god feedback fra de deltagende familier, der kom fra hele landet.

Festivalen, der har fokus på bæredygtighed, familier, samvær og som er et all inclusive-koncept, hvor flere familier spiser sammen, vender tilbage næste år, større end året før. Hvor festivalen sidste år varede et enkelt døgn, med mulighed for opvarmning dagen før festivalen startede, vil der i år være to dage med fuldt program.

- Det betyder, at vi skal have booket dobbelt så meget musik, lave dobbelt så mange aktiviteter og lave dobbelt så meget mad, siger Sidsel Munkebo Hansen, der er formand for Venø Festival.

Festivalen kom sidste år ud med et lille overskud, og det var blandt andet det, der gjorde, at arrangørerne fik mod på at udvide konceptet med en dag. Men til de mange ekstra ting, der kræves ved en to-dages festival, har festivalen søgt Struer Kommune om 30.000 kroner.

- Vi håber naturligvis på, at vi kan være økonomisk bæredygtige i fremtiden, men lige nu er vi i en eksperimenterende fase, hvor vi bevæger os lidt på gyngende grund ved at udvide til det dobbelte, siger formanden.

Hun understreger, at foreningen bag Venø Festival ikke har søgt om underskudsgaranti, blandt andet på grund af det lille overskud sidste år, men også for at vise, at de har taget de første skridt mod at være økonomisk bæredygtige på egen hånd.

Venø Festival 2020 har allerede fået et tilskud på 30.000 fra Statens Kunstfond.

Annonce

Vi skal have booket dobbelt så meget musik, lave dobbelt så mange aktiviteter og lave dobbelt så meget mad.

Sidsel Munkebo Hansen, formand for Venø Festival

Yderligere oplysninger

Ansøgningen på de 30.000 kroner fra Struer Kommune blev behandlet mandag under et udvalgsmøde i Kultur- og Fritidsudvalget. Her var det oprindeligt indstillet til at blive godkendt, men endte med at blive udsat, da udvalget havde brug for svar på yderligere spørgsmål.

- Vi er som udgangspunkt positivt indstillet overfor ansøgningen, men vi har brug for at vide, om et kommunalt tilskud har betydning for, om festivalen kan hente tilskud fra for eksempel Statens Kunstfond, siger udvalgsformand Lars Møller Pedersen (S).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer For abonnenter

Mens han stod fast på retfærdighed, hævede han penge på kommunens kreditkort

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

112

Spritbilist: I får aldrig mine nøgler

Annonce