Annonce
Kultur

Venø Festival søger kommunen om tilskud: Vi er i en eksperimenterende fase

Venø Festival finder sted 17.-19. juli og har fokus på familier, samvær og bæredygtighed. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Venø Festival opruster konceptet og udvider med en dag, og det kræver ekstra penge, som foreningen bag har ansøgt om at få fra eksempelvis Struer Kommune, der dog har brug for svar på yderligere spørgsmål.
Annonce

Venø: Den første Venø Festival, der blev afholdt sidste sommer på campingpladsen på den lille ø, var en succes. Det kunne arrangørerne efterfølgende konkludere, da festivalen både var udsolgt på forhånd og gav god feedback fra de deltagende familier, der kom fra hele landet.

Festivalen, der har fokus på bæredygtighed, familier, samvær og som er et all inclusive-koncept, hvor flere familier spiser sammen, vender tilbage næste år, større end året før. Hvor festivalen sidste år varede et enkelt døgn, med mulighed for opvarmning dagen før festivalen startede, vil der i år være to dage med fuldt program.

- Det betyder, at vi skal have booket dobbelt så meget musik, lave dobbelt så mange aktiviteter og lave dobbelt så meget mad, siger Sidsel Munkebo Hansen, der er formand for Venø Festival.

Festivalen kom sidste år ud med et lille overskud, og det var blandt andet det, der gjorde, at arrangørerne fik mod på at udvide konceptet med en dag. Men til de mange ekstra ting, der kræves ved en to-dages festival, har festivalen søgt Struer Kommune om 30.000 kroner.

- Vi håber naturligvis på, at vi kan være økonomisk bæredygtige i fremtiden, men lige nu er vi i en eksperimenterende fase, hvor vi bevæger os lidt på gyngende grund ved at udvide til det dobbelte, siger formanden.

Hun understreger, at foreningen bag Venø Festival ikke har søgt om underskudsgaranti, blandt andet på grund af det lille overskud sidste år, men også for at vise, at de har taget de første skridt mod at være økonomisk bæredygtige på egen hånd.

Venø Festival 2020 har allerede fået et tilskud på 30.000 fra Statens Kunstfond.

Vi skal have booket dobbelt så meget musik, lave dobbelt så mange aktiviteter og lave dobbelt så meget mad.

Sidsel Munkebo Hansen, formand for Venø Festival

Annonce

Yderligere oplysninger

Ansøgningen på de 30.000 kroner fra Struer Kommune blev behandlet mandag under et udvalgsmøde i Kultur- og Fritidsudvalget. Her var det oprindeligt indstillet til at blive godkendt, men endte med at blive udsat, da udvalget havde brug for svar på yderligere spørgsmål.

- Vi er som udgangspunkt positivt indstillet overfor ansøgningen, men vi har brug for at vide, om et kommunalt tilskud har betydning for, om festivalen kan hente tilskud fra for eksempel Statens Kunstfond, siger udvalgsformand Lars Møller Pedersen (S).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer

Havne Allé lukkes i weekenden

USA

Indsættelsesceremonien er slut: Joe Biden tweeter for første gang som præsident

Annonce