Annonce
Kultur

Venø Festival klar med de første navne

Uffe Lorenzen, forsangeren fra Baby Woodrose og Spids Nøgenhat, spiller på Venø Festival. Arkivfoto: Simon Staun
Der skal være noget på hjerte, og det skal appellere bredt, lyder formlen på god festivalmusik fra Venø Festival, der nu offentliggør de første to navne
Annonce

Venø: Til en festival hører der musik, og nu har Venø Festival offentliggjort de første to musikere til festivalen, der løber af stablen 17.-19. juli.

En af de større er Uffe Lorenzen, som måske er bedre kendt som Lorenzo Woodrose - frontmanden fra de to syrebands Baby Woodrose og Spids Nøgenhat. På Venø Festival kommer han med sit solomateriale under sit eget navn, og Venø Festival skriver selv på Facebook, at "kærligheden til sentressernes psykedeliske syrerock får et mere akustisk udtryk end tidligere. Sitar, drejelire og tablas føjer masser af herlig hippie-kolorit til de veldrejede melodier og det danske tekstunivers".

- Det gode ved et navn som Uffe Lorenzen er, at han trækker både på 60'ernes syrerock fra en tid, som bedsteforældrene måske vil huske, og med Spids Nøgenhat og solomaterialet noget, som de nyere generationer kan huske, siger formand for Venø Festival, Sidsel Munkebo Hansen.

Den lille festival er kvalitetsbevidste omkring den musik, de vil have ind til gæsterne. Der skal være noget på hjerte i musikken, det skal ikke være kopibands og så skal det gerne være dansksproget, så det også er noget, børnene kan få noget ud af. Derudover skal det gerne være noget, der taler til en form for eftertænksomhed og et bredt program, og ikke mindst skal det helst kunne gå på tværs af generationer, ligesom Uffe Lorenzen.

- Vi vil gerne have, at der er noget for alle, siger Sidsel Munkebo Hansen.

Vi håber på at kunne tage mere af øen i brug.

Sidsel Munkebo Hansen, formand for Venø Festival

Annonce

Satser på upcoming

Derudover satser festivalen, der i år foregår fra torsdag til søndag, med warm up torsdag og egentlig festival fredag til søndag, også på upcoming bands og musikere, særligt på opvarmningsdagen torsdag. Og her kommer festivalens næste navn, Hjalte Ross, i spil.

"Hjalte Ross laver musik, som ikke ligger låst til en bestemt tid. Hjalte Ross bevæger sig ubesværet rundt i mange stemninger, indtryk og følelser", skriver festivalen om det nordjyske guitar-talent og kalder ham "en, der fortjener lytterens opmærksomhed, for her er der noget på spil og hjerte".

Venø Festival har udvidet med en dag, så der skal dobbelt så meget musik til i forhold til sidste år, og selvom der vil være noget, der nok mest appellerer til de voksne, så er der i arrangørgruppen også snak om noget rent til børn, for eksempel børneteater.

- Vi kommer også til at have mange flere aktiviteter end sidste år, og vi håber på at kunne tage mere af øen i brug, for eksempel med havnen, som vi gjorde sidste år, siger Sidsel Munkebo Hansen.

Festivalen er lige nu i dialog med flere forskellige af både kendte og mindre kendte bands og musikere, og der vil løbende blive offentliggjort nyt, forlyder det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Faerch kæmper om plastprisen

Struer

Værtshuset Bubsi er nu åbent igen

Struer

Struer er næsten en smittefri ø

Annonce