Annonce
Kultur

Venø Festival har udsolgt af frivilligbilletter: - Vi har fået enormt meget opbakning

De frivillige bag Venø Festival er i fuld gang med forberedelserne på campingpladsen. Foto: Johan Gadegaard
Mod at give nogle timers arbejde til festivalen har man kunnet købe en billet til Venø Festival til en mindre sum penge end billetten ellers koster, og det er der mange, der har gjort brug af.
Annonce

Venø: Siden sidste sommer har en lille gruppe arrangører arbejdet ihærdigt på det, der denne weekend skal udmunde i den allerførste Venø Festival - en familievenlig festival i både børne- og voksenøjenhøjde med overnatning, fællesspisning, leg og musik. Heldigvis har arrangørerne ikke været helt alene om det store arbejde, som det er at opbygge en festival - i mandags ankom blandt andre formanden Sidsel Munkbo Hansen, næstformanden Louise Kibsgaard Pedersen samt deres familier og andre, der har taget tjansen som frivillig.

Det har blandt andre Anne Schmidt. Hun er mor til Stefan Tholstrup Schmidt, der også er med i arrangørgruppen, og hun har været på Venø siden tirsdag, hvor familien ankom med campingvogne og fortelte. Til daglig arbejder hun som pædagog inde i Struer, men siden mandag har hun hjulpet med at bygge festivalpladsen, der ligger ved Venø Klit Camping, op.

- Jeg har blandt andet været med til at male en campingvogn, som skal bruges til læsehule til børnene, blå. Så passer den med festivalens farver, siger hun, mens hun inspicerer det færdige værk i solskinnet.

Hun har også passet børn, været med til at lave bænke af nogle gamle europaller og været med til at skabe og bestille indholdet til det telt, hvor børnene skal kunne være kreative.

Jeg gør det for festivalens skyld, for jeg synes det er et super godt initiativ.

Anne Schmidt, frivillig på Venø Festival

Annonce

Mavepine

Anne Schmidt fandt gennem sin søn ud af omkring november, at de startede en festival op på Venø. Helt fra bunden.

- Og jeg fik da lidt mavepine, det må jeg nok indrømme, siger hun med et lille grin.

- For det er jo et krævende arbejde, især når man har små børn, og de har da også arbejdet næsten i døgndrift for at få det op at stå, siger Anne Schmidt, der har tre børn med på festivalen - og et halvt, for hendes datter er højgravid, og hun er også med på Venø.

Men hun synes alligevel, at det er godt, at de unge mennesker tør og vil tage initiativet. Venø Festival skal, udover at rumme både børn og deres voksne, være bæredygtig og fuld af hensyntagen til naturen omkring dem, hvilket også har givet ekstra arbejde for arrangørerne, der har hentet service til maden hos genbrugsforretninger på lån og fået gamle møbler fra folks lofter og kældre. Derfor vil hun gerne ofre lidt af sin sommerferie på at hjælpe med at bygge og passe.

- Jeg gør det for festivalens skyld, for jeg synes, det er et super godt initiativ. Her er jo så smukt, og det er faktisk lidt utroligt, at der ikke er flere, der har opdaget Venø, så jeg håber, at det kan blive en tilbagevendende begivenhed. Og så synes jeg, det falder så fint i tråd med, at Struer vil være lydens by, siger Anne Schmidt.

Hun har dog købt almindelig billet til selve festivalen - der skal hun være mormor og farmor.

- Og så skal jeg se Dissing & Las og Niels Skousen. Det er noget af mit yndlingsmusik.

Annonce

Mere liv

Da Dagbladet var forbi Venø Klit Camping onsdag, var der endnu meget, der skulle laves. Torsdag ankom de store telte, der skal laves et gårdmiljø på pladsen med boder og scener, der skal tegnes op til gæsternes campingområder, graves ned til grill, opsættes strøm og lys og meget mere. Men strandområdet var der ved at være styr på, og de blå skilte, der skal vise gæsterne vej. Og så selvfølgelig den blå campingvogn.

Det er heldigvis ikke kun arrangørernes familier og venner, der giver en hjælpende hånd inden den store weekend.

Anders Kristiansen er kommet fra Viborg for at hjælpe til med lidt af hvert. Hans familie har sommerhus på Venø, og han plejede at deltage i Venø Sammensurium, en anden musikfestival der foregik på øen for efterhånden en del år siden.

- Og så er det jo fedt, at der er nogen, der tager initiativ til noget nyt, siger Anders Kristiansen.

Han har blandt andet hjulpet med at bygge stativer, og under selve festivalen står han for krabbefangst og det efterfølgende ræs, som børnene kan deltage i. Anders Kristiansen kalder sig selv en frivillig ildsjæl, og så kan man jo ligeså godt give en hånd med, når man alligevel er der.

- Venø mangler noget liv, så jeg hjælper gerne nogen, der vil forsøge at ændre det. Og så elsker jeg at møde nye mennesker, siger Anders Kristiansen.

Han deltager også selv i selve festivalen, og ved den lejlighed kommer nogle venner fra Viborg også med.

En frivillig har blandt andet stået for at lave frokost til hele holdet hver dag i ugen op til festivalen.Foto: Johan Gadegaard
Annonce

Overvældede

Hos festivalens arrangører er der stor glæde at mærke med hensyn til de mange frivillige.

- Vi har været ret overvældede over den velvilje, projektet har fået, siger formand for Venø Festival, Sidsel Munkebo Hansen.

Få dage før festivalens start var der kun få frivilligbilletter tilbage, som kunne købes til billigere penge end en almindelig festivalbillet, mod at man lægger et antal timers frivilligt arbejde i løbet af weekenden og hjælper med eksempelvis madlavning, oprydning, opvask eller aktiviteter. Dagen efter skrev festivalen på deres Facebook-side, at alle frivilligbilletter var udsolgt.

- Vi har fået enormt meget opbakning, og det er vi så taknemmelige for.

Der er meget der skal ordnes og laves på en festival - særligt når det er år 1.Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gav politiet en fuck-finger

Lemvig

Nu er vandet klar i Thyborøn

Annonce