Kultur

Venø Festival fik sin dåb: Strømsvigt og regnvejr, men glade gæster

Der var masser af aktiviteter ved den nærliggende strand i løbet af Venø Festival. Foto: Jan Briks
Et strømsvigt skabte lidt ekstra kø og vejret truede med regnskyl, men gæsterne var glade og Venø Festivals allerførste år var en succes.

Venø: Klokken er lidt efter et om eftermiddagen på Venø Klit Camping, da formanden for Venø Festival tager ordet på scenen. Der er et par beskeder der skal gives, inden programmet kan fortsætte.

- Jer, der står derude i køen, siger formand Sidsel Munkebo Hansen med et blik ud fra teltscenen og hen til køen foran madteltet, der strækker sig et godt stykke væk fra duften af grillet kylling og tarteletter.

- Vi er virkelig kede af, at det har trukket lidt ud med de sidste madhold. Vi havde et strømsvigt i madvognen, som har forsinket hele processen lidt og skabte kø. Vi håber, at I vil bære over med os.

Publikum, både dem, der har spist, og dem, der stadig venter, klapper. Arrangørerne er vist tilgivet.

Min datter er henne for at høre musik, hun havde slet ikke tid til at spise.

Christie Skov, festivalgæst

Mariehønen Evigglad

Den allerførste Venø Festival, festivalen for både børn og deres voksne, med musik, leg og samvær, løb af stablen lørdag til søndag. Øens campingplads var blevet forvandlet til festivalområde med telt- og madscene, små boder, en strandbar med østers og cava ved havnen og masser af aktiviteter for de mindste. Over 600 børn, voksne og frivillige deltog og overnattede på campingpladsen i enten campingplads eller telt, og selvom vejret svigtede med lidt regn hist og her var deltagerne glade.

- Folk er glade og roser festivalen helt vildt, siger Sidsel Munkebo Hansen.

Hun havde sammen med de andre arrangører været på Venø siden mandag i sidste uge for at bygge festivalpladsen op, og det hele kulminerede lørdag formiddag, da hun bød festivaldeltagerne velkommen og de alle sang "Mariehønen Evigglad".

- Den flyver jo op og beder om godt vejr, så det virkede passende, siger Sidsel Munkebo Hansen med et lille smil.

Ifølge formanden blev den lille velkomst helt rørende, da alle deltagerne begyndte at klappe.

- Jeg går nærmest rundt i sådan en lille boble og kan næsten ikke forstå, at det er nu det sker. Det har vi jo arbejdet på så længe, det her. Men gæsterne er glade, og jeg er meget glad, siger Sidsel Munkebo Hansen.

For oplevelsen

En af de helt store udfordringer for den nye Venø Festival har været, at arrangørerne ville have fokus på klima. Arrangementet skulle sætte et så lille aftryk som muligt på den omkringliggende natur, og det er en udfordring, når så mange mennesker er samlet et sted. Derfor er der blevet brugt lang tid på at indsamle bestik og service hos genbrugsbutikker i Struer-området til fællesspisningerne, som bliver leveret tilbage igen, ligesom private folks kældre er blevet rippet for gamle møbler, tæpper, puder og europaller. Sidstnævnte er blevet genbygget til bænke og andre byggematerialer. Derudover har alle deltagerne fået en Venø Festival-kop, lavet af det bæredygtige materiale bambus, som i løbet af weekenden blev brugt til at hente det øl og saft, som var en del af billetprisen.

Alt i alt lader det til, at Venø Festival har ramt en målgruppe, der havde et behov.

- Gæsterne kommer jo fra hele Danmark. København, Odense, Aarhus, Esbjerg … Jeg er næsten helt overvældet over, at det ikke bare er vores venner, der er kommet, siger Sidsel Munkebo Hansen med et lille grin.

En af dem, der har taget turen fra København er Christie Skov på 34, der er taget afsted med sin mand og to børn på to og fem år. De sover i telt på pladsen.

- Min mand har gået i gymnasiet med nogen af arrangørerne, og efter vi så det på Facebook, så spredte det sig jo lynhurtigt, fortæller hun.

De var nogen af dem, der måtte vente lidt tid på frokosten, men det gjorde tilsyneladende ikke børnene så meget.

- Min datter er henne for at høre musik, hun havde slet ikke tid til at spise, siger Christie Skov.

Selv er hun og hendes mand der ikke for musikken.

- Den har jeg ikke rigtig noget forhold til. Vi er her fordi det er familievenligt og for at få oplevelsen. Det er jo super hyggeligt, siger hun.

Alle gæster havde fællesspisning som en del af deres billet. Otte mennesker deltes om et fad. Foto: Jan Briks
0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Håndbold

Pytlick fik imponerende debut i forlænget pokaldrama

Holstebro

Efter tilbageslag: Motorvejsgruppe vil besøge ny transportminister

TTH Damer For abonnenter

Genlæs liveblog: TTH sled sig i kvartfinalen efter pokaldrama

112

Udrykning gik galt: Brandbil torpederede personbil

TTH Damer For abonnenter

Karakterer: Træfsikker debutant og hårdtkæmpende streg var blandt de bedste

Holstebro

Der er ikke plads til to i Holstebro: Solgt butik lukker ned

Mærkedage For abonnenter

Snedkermesteren får stadigvæk gode ideer

Holstebro

Trods dødsulykke: Ny usikkerhed om lukning af livsfarlige motorvejs-huller

Holstebro

Superdirektør-stilling splittes op: Henter ny social- og sundhedsdirektør

Annonce