Ulfborg/Vemb

Vembs forskønnelse er næsten i mål

Nu kan der for alvor ses på fugle fra pumpehuset i Vemb. Sekretariatschef for partnerskabet Vemb Vil Videre, Leif Carøe, glæder sig over at være lykkes med 19 ud af 20 punkter i byens lokale naturforskønnelsesplan. Foto: Jan Briks
Med et nyt fugleobservationsstade og en shelterplads er Vemb meget tæt på at være i mål med den 20-trins plan, som blev sat i værk for efterhånden fem år siden.

Vemb: Planen bestod af 20 trin, da den blev besluttet i 2014. Flere borgere i Vemb ønskede, at man med vindmøllemidlerne i ryggen skulle gøre noget ved byens grønne områder - byens omgivelser. Men det var først i 2018, efter en del udfordringer med bureaukrati, at arbejdet blev sat i gang.

Nu er man meget nær ved at kunne sætte punktum i den plan, der indtil nu blandt andet har talt en stenmelssti rundt om byens vådområde, toiletbygning og en bro over Storåen.

I starten af indeværende uge blev endnu to ting krydset af. Shelterpladsen står færdig og et fugleobservationsstade i det gamle pumpehus står klar til brug.

- Så det er et midlertidigt punktum i planen, siger Leif Carøe, der nu kun mangler at få sat de to natur-klasselokaler op. Så er planen så godt som fuldført.

- Det gør ikke noget, at vi er ved at være i mål, for der har godt nok været tryk på i nogle år nu, og jeg har da personligt også andre ting, jeg gerne vil. Så nu bliver der forhåbentligt snart ro til nogle andre ting også, siger Leif Carøe, der indtil nu har været forskønnelsesplanens tovholder.

De to nye shelters har kostet samlet 22.000 kroner og stod helt færdige i søndags efter hjælp fra byens frivillige. Foto: Jan Briks

Guf for medlemmer

I den gamle pumpestation er der blev flyttet en pumpe og installeret kikkerter, så fugle- og naturentusiaster kan opleve naturen fra huset.

- Når man går ude på digerne flytter fuglene sig, men når man står herinde falder de jo så til ro, så man rigtigt kan se dem. Og der er mange fuglearter hernede - blandt andet fiskehejre, siger en tilfreds Leif Carøe, der har fået hjælp af frivillige til både shelterplads og fugleobservationsstade.

Fugleentusiaster har da også været nede og besigtige huset.

- Vi har haft ornitologisk forening hernede, og medlemmerne klappede jo i hænderne. Det er guf for dem. Så nu, når vi melder ud, at det står færdigt, skal de da nok fortælle deres medlemmer, at de kan komme herud, siger Carøe.

0/0
Annonce
Ulfborg/Vemb For abonnenter

Fru Pedersen vandt: - Jeg bruger fire timer hver anden dag - bare på at vande krukker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Kendt værtshusholder overtager Onkel Toms Hytte

Holstebro

Nye indbrudstal: Færre indbrud i Holstebro

TTH Damer For abonnenter

Se billederne fra første arbejdsdag: Målvogteren slog assistenten i længe ventet løbeduel

112

Kreditkorttyve er fortsat på fri fod: Hærger nu i Nordjylland

Danmark

Ægtepar fanget i bille-befængt lejlighed: - Det kribler og kravler alle vegne

Holstebro

Cyklister raser over dårlige cykelstier: Trærødder og huller ødelægger dem

Struer For abonnenter

Efter et år og ni måneder - nu går vores datter igen i skole

Holstebro For abonnenter

Forurenet jord fra hele landet havner i Holstebro

Holstebro

Få ansøgere til ingeniøruddannelse sender VIA ud i offensiv

Annonce