Annonce
Holstebro

Vemb-virksomhed i vildt væksteventyr

Jan Kristensen har haft sin virksomhed i 20 år. I år er hans virksomhed, Holstebro Grader Service, blevet Gazellevirksomhed. Pressefoto

Holstebro Grader Service er blevet gazellevirksomhed efter fire år med positiv vækst i omsætningen. Det kommer efter, at virksomheden blandt andet har ansat en ny medarbejder og investeret i ny teknologi.

VEMB: Fortjenesten for Holstebro Grader Service er mere end fordoblet på fire år. De er nu blevet hædret med en gazellepris.

- Vi har ikke rigtigt ændret noget. Vi er blevet en medarbejder mere, og det er klart, at det betyder noget for vores omsætning, siger Jan Kristensen, der er indehaver af Holstebro Grader Service.

Virksomheden har haft opgaver over det meste af Jylland, men det er især i området omkring Varde og Esbjerg, at de har haft mange opgaver, ligesom at de har arbejdet på Billund Lufthavn.

- Vi har mange opgaver fra Thisted i nord til Esbjerg i syd og Viborg i øst. Der er dog ikke rigtigt sket en ændring i antallet af vores opgaver, siger Jan Kristensen.

Jan Kristensen åbnede Holstebro Grader Service for 20 år siden med sin daværende chef, da de havde behov for en maskine, der kunne planere vejen, inden der skal lægges asfalt.

- Det har ændret sig meget med teknologien. Hvis der skal laves en vej i dag, så bliver den lavet på computer først, og så kan vi plotte den ind i vores GPS, så vi nærmest bare skal køre frem og tilbage, siger han og fortsætter:

- Der var heller ikke så mange som os, da vi begyndte for 20 år siden. Der er kommet flere, men jeg tror, at folk holder fast i os, fordi de kender os.

Han forklarer desuden, at Holstebro Grader Service typisk bliver hyret, når der skal afrettes kanter og veje skal asfalteres.

- Hvis en almindelig entreprenør skal gøre det, så bliver det det med gravemaskiner, og det tager længere tid, og bliver ikke ligeså præcist. Det gør, at det typisk bliver dyrere, end hvis vi bliver tilkaldt, siger Jan Kristensen.

Annonce

Hvad er en Gazellevirksomhed?

En gazellevirksomhed er en virksomhed der i fire regnskabsår i træk har haft positiv vækst og minimum fordoblet omsætningen over de fire år. Prisen bliver uddelt hvert år af Dagbladet Børsen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er med at komme i gang

I både Holstebro og Lemvig kommuner har sundhedshuse været en vigtig del af dagsordenen de seneste år, ikke mindst fordi sygehuset i Gødstrup ligger langt væk, og der skal være nære sundhedstilbud. Samtidig gør situationen omkring de praktiserende læger det nødvendigt, at der nytænkes. Den tid er forbi, hvor der sidder en enkelt læge i en enkelt praksis. Ja, det går så længe, de nuværende læger fortsætter. Men når de stopper, kan de umuligt skille sig af med deres praksis, fordi ingen nye læger vil sidde alene. Derfor er det en god idé med et godt fagligt klima med flere praktiserende læger og gerne i et miljø, hvor der er mange andre sundhedsfaglige ekspertiser. Det har været naturligt at diskutere disse ting i Holstebro og Lemvig, fordi man enten har et forhenværende eller snart får et forhenværende sygehus, og man derfor i forvejen har en dialog med regionen omkring disse ting. Struer Kommune er vel mest sammenlignelig med Lemvig, når vi taler kommunestørrelse, og som vi har kunnet læse i aviserne i sidste uge, så er der også her akutte udfordringer med at få besat lægepraksis. I søndagsavisen blev regionen spurgt til udfordringen, og her var opfordringen, at man i Struer snarest får sat sig sammen, så man netop kan skabe sådan et sundhedshus med flerlægepraksis, så man får skabt det miljø, der skal til, for at man bevarer de sundhedsfaglige tilbud i byen. OK, der er ikke så langt til Holstebro fra Struer, som der er fra Lemvig. Men alligevel er det vigtigt for købstaden, at man bevarer disse tilbud "hjemme". Derfor må kommunen hurtigst muligt tage initiativ til at følge opfordringen fra regionen. Få de praktiserende læger og regionen engageret i at finde sådan et sted, hvor der kan skabes et sundhedscenter, og få diskuteret, hvad der kan være i det af kommunale, regionale og private initiativer. Og det er med at komme i gang. Erfaringen viser, at det tager rigtig lang tid både at finde samarbejdet, indholdet, men så sandelig også en finansiering, hvor det kræver store investeringer på flere års budgetter, før man har et økonomisk grundlag. Og så skal regionen også overbevises om, at der skal findes penge. Det tager også tid.

Annonce