Annonce
Navne

Vemb-træner deltager i Dansk Trav Derby

– En deltagelse i derbyet, kan man kalde en blåstempling. Lige fra man starter træningen med en unghest, lever drømmen om at stå med en derbyhest., siger travtræneren Jan Friis. Foto: Burt Seeger
Det findes ikke større på dansk grund, når Dansk Trav Derby løber af stablen på Charlottenlund Travbane den 25. august. Vemb-træneren Jan Friis deltager i feltet på 12 heste med Dekanen K.

VEMB: Søndag den 25. august er der dømt folkefest, når årets med afstand største heste-event foregår på Charlottenlund Travbane. Her finder landets bedste fireårige travheste nemlig ud af, hvem der vinder Dansk Trav Derby, og i år er det med islæt fra Vemb.

Travtræneren Jan Friis, der bor lidt uden for Vemb, stiller nemlig op til årets travderby med hesten Dekanen K.

Jan Friis er til daglig tilknyttet væddeløbsbanen Skive Trav.

– En deltagelse i derbyet kan man kalde en blåstempling. Lige fra man starter træningen med en unghest, lever drømmen om at stå med en derbyhest. Det er her, det hele kulminerer. Dekanen menes at have en fornuftig chance, og der er optimisme, især efter det, han viste i prøven, siger Jan Friis i en pressemeddelelse om begivenheden.

Ifølge Claus Juncker fra Dansk Hestevæddeløb bliver der stort fokus på Vemb-hesten, der sammen med de andre deltagere kan se frem til et femcifret antal tilskuere på Charlottenlund Travbane.

– Derbyet er et tilløbsstykke, der trækker tilskuere fra hele landet. Der kommer sandsynligvis også mange unge til løbet 25. august. Hestesporten er kommet af med det lidt støvede image med ældre herrer med store cigarer og høj hat. I stedet er det blevet hipt for unge at tage på travbanen, fortæller han.

Dekanen K er i hård kamp blandt de 12 fireårige heste, der kæmper om at blive den hurtigste.

Blandt deltagerne er der en klar overvægt af jyske heste, men til gengæld er Sjælland fornemt repræsenteret ved hjemmebanefavoritten og travlegenden, Steen Juul, der stiller op med Daytona.

Steen Juul vandt forrige år derbyet for niende gang med Chock Nock, men for første gang var det uden ham selv i sulkyen. Det var svenske Björn Goop, der agerede kusk på de 3000 meter, der er løbsdistancen til derbyet.

Der er kun én chance for hver hest til at vinde Dansk Trav Derby, og blandt andet derfor er løbet mere prestigefyldt end alle andre på dansk jord. Det er et løb, hvor kusk og hest skal ramme deres ypperste for at vinde. Der er ikke en chance mere i næste uge.

Dansk Trav Derby er blevet afviklet hvert år siden 1898, og selve derbyarrangementet foregår fra klokken 10 til 17.45, hvor der som afslutning bliver sunget ”Gå med i Lunden”.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gavl styrtet ned i stormvejret

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce