Annonce
Holstebro

Vejstrid med kommunen er gået i hårdknude

Kørerlærerne Jesper Olesen (t.v.) og Michael Borum er kommet i klemme med Hennings Køreskole ejendom, som snart mister deres nuværende indkørsel med adgang til p-pladser, fordi kommunen har solgt arealet til nybyggeri. De har ikke kunnet finde en løsning med kommunen - så sagen er gået i hårdknude. Foto: Johan Gadegaard

Kørelærere håber fortsat på løsning for deres klemte ejendom på Struervej - men snart mister de deres indkørsel med adgang til p-pladser. De er klar til at kæmpe og gå rettens vej mod kommunen, hvis der ikke findes en mindelig løsning.

Annonce

HOLSTEBRO: Mens der er gang i byggeriet på "Slagteriet", så ligger Hennings Køreskoles hus med teorilokaler indeklemt på Struervej 22. Deres p-plads til ti biler er væk, og der er boret skelmærker ned i asfalten på vejen, hvor indkørslen syd for huset snart forsvinder.

Jesper Olesen og Michael Borum, som ejer Hennings Køreskole med seks kørelærere, er voldsom træt af situationen. De har haft flere møder med kommunen uden at finde en løsning.

- Der har ikke været en reel forhandling, siger Jesper Olesen.

Kommunen har tilbudt at købe huset for en million kroner, men det har de pure afvist.

- Det er ud fra en vurdering af huset til erhverv, men det må bruges til bolig og så er det mere værd. Oveni vil vi få store udgifter, hvis vi skal flytte, siger Michael Borum.

I foråret protesterede de forgæves over lokalplanen, som flytter den private fællesvej ind til huset - og fjerner den parkering, som de mener køreskolen har vundet hævd på gennem 30 år. Siden har de med hjælp fra deres advokat klaget til Vejdirektoratet uden at få medhold, mens Plannævnet har afvist at behandle en klage.

- Vi forstår ikke, hvis Holstebro Kommunen kan vinde priser som erhvervsvenlig, når de behandler virksomheder som os på denne måde, siger Jesper Olesen.

Grunden på 277 kvadratmeter ligger ved en kommende stikvej til private byhuse.

- Vi har foreslået kommunen en byttehandel, så vi fik et ekstra areal, så vi kunne bygge nyt med køreskole i bunden og to boliger ovenpå. Det ville passe perfekt til os, men det har kommunen afvist, siger Jesper Olesen.

I lokalplanen er der netop lagt op til et blandet boliger med erhverv i området.

- Vi er også parate til at bygge i den stil, som passer for området. Det er som om, kommunen vil have os væk, siger Michael Borum.

De har også haft korrespondance med borgmester H.C. Østerby (S) - uden at det har ført til en løsning.

Annonce

Kan ende i retten

De overvejer at føre en retssag om fællesvej syd for bygningen, som kommunen vil flytte og det det omstridte parkeringsareal, som før har tilhørt slagteriet.

- Men kommunen har solgt arealet til et byggefirma, som vi så skal føre sag imod. Og det vil vi være kede af, siger Jesper Olesen.

Henning Køreskole har været på adressen i over 40 år. De to har ejet køreskolen siden 2002, og de vil ikke bøje sig for kommunen.

- Hvis de kom med en realistisk pris på huset, så vil gerne gå i dialog. Men kommunen vil ingenting, siger Michael Borum.

Uden en løsning er de klar til at gå rettens vej - koste hvad det vil.

- Vi bøjer os ikke i støvet. Den dag, jeg ikke er her længere, vil jeg kunne sige, at jeg har kæmpet, siger Jesper Olesen.

Kommunens chefjurist Jesper Dürr har deltaget i møder med de to om sagen.

- En løsning forudsætter, at to parter skal blive enige, og det har vi ikke været, siger Jesper Dürr.

Til gengæld vil han igen se på vurderingen af huset på en million kroner.

- Jeg skal se på, om alle aspekter er med. Det skal afklares, om ejendomsmægleren har taget højde for, at ejendommen også må bruges til bolig, som lokalplanen siger, konstaterer Jesper Dürr.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce