Holstebro

Vejfolk har travlt med oprydning efter voldsomt skybrud med store hagl

Torsdag morgen stod der fortsat vandet i denne tunnel under ringvejen efter aftenens skybrud. Kaj Becks mandskab havde travlt med at skilte og lægge kloakdæksler, der var presset op af vandet, på plads. Foto: Jens Kirk
Der lynede, haglede og vandet væltede ned onsdag aften omkring klokken 18, og det pressede kloakdæksler og oversvømmede tunneller. Også Fakta blev oversvømmet.

HOLSTEBRO: Det var kortvarigt, men heftigt, da lyn og torden trak op over Nordvestjylland onsdag aften. I Holstebro ramte det kort efter klokken 18, og det var intens regn med hagl på størrelse med kirsebær.

Regnen faldt så kraftigt, at kloaksystemet ikke kunne følge med, og veje blev oversvømmet.

- Kaj Bech kørte med fire arbejdshold, der satte skilte op ved oversvømmede vejunderføringer, og som lagde kloakdæksler på plads, som var poppet op på grund af regnmængden, siger Annette Vognbjerg, chef for trafik og park i Holstebro Kommune.

Torsdag morgen stod der fortsat seks-otte centimeter vand i tunnellen under Ringvejen, som er i forlængelse af Agerbækvej.

- Skiltene er taget væk her til morgen, fordi man godt kan komme igennem. Det kan tage nogen tid, før vandet trækker væk, og jeg kan heller ikke udelukke, at en rist er delvis tilstoppet, siger Annette Vognbjerg.

På en del veje er kloakriste stoppet af græs og blade, og der står både vand og ligger mudder tilbage efter det heftige regnskyld.

- Kaj Bechs mandskab er i dag i gang med at rense ved tilstoppede brøndriste, siger Annette Vognbjerg.

I Mejrup faldt der i løbet af onsdag 18 mm regn, mens der over hele kommunen blev registreret 50 lynnedslag. Arkivfoto: Morten Stricker

Fakta blev oversvømmet

Fakta i Enghaven blev oversvømmet som følge af skybruddet. Det er dog ikke noget, som har haft betydning for butikkens varer, fortæller butikschef Esben Frederiksen.

- Der stod omkring én centimeter vand på gulvet i det meste af butikken, men heldigvis står de fleste af vores varer på paller, så det var bare at flytte dem, så skadeservice kunne komme til, siger han.

Han fortæller samtidig, at det dog havde konsekvenser for butikkens åbningstider, at de i går blev oversvømmet.

- Vi lukkede klokken 20, og så tilkaldte vi skadeservice, som kom og pumpede vandet væk. De var færdige omkring klokken 0.30 i nat, siger han.

Det var udelukkende regnvand, som var skyld i, at Fakta i Enghaven blev oversvømmet, forklarer butikschefen.

- Vores indgang ligger ned af en skråning, så vandet har kunne løbe ind af døren og lige ind i butikken, siger han.

50 lynnedslag

Ifølge vagthavende meteorolog ved DMI, Thyge Rasmussen, blev der registreret 50 lynnedslag i Holstebro Kommune under gårsdagens skybrud.

- Det er mange lynnedslag. De har, så vidt jeg ved, heldigvis ikke ramt nogen, siger Thyge Rasmussen.

Han fortæller samtidig, at han ikke har et præcist overslag over, hvor meget regn der ramte Holstebro Kommune i går.

- Jeg kan se, at der i Mejrup er kommet 18 mm over hele dagen i går. Der går jeg udfra, at det meste er kommet onsdag aften, siger han og tilføjer:

- Det svarer til, at der på hver kvadratmeter falder 18 liter vand.

Den vagthavende meteorolog forklarer, at man nu kan se frem mod lysere tider med mindre regn end de seneste uger.

- Vejret vil i de kommende dage blive tørt og solrigt, og det bliver mere stabilt, end det vi har haft de seneste to uger. De næste par dage kan vi dog se frem til, at vi bliver ramt af noget kølig luft, siger han.

Vagthavende indsatsleder ved Nordvejstjyllands Brandvæsen, Anders Frederiksen, fortæller, at de havde en stille onsdag aften.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Ulfborg/Vemb

Medlemmerne flygtede efter sag om grusvej: Nu ser det lysere ud for MC-klubben

Fodbold For abonnenter

Sådan skal HB forlænge det forrygende forår

112

Brød ind i friluftsbadet og stak af med pengene

Struer

Klar til første spadestik til kunstgræsbane

Holstebro

Brugs udsat for røveri: Blev truet med 'pistol'

Struer For abonnenter

SE VIDEO: Heines helt store motorcykeleventyr - der stod 'danger' på GPS'en

112

Vej kortvarigt lukket efter færdselsuheld

Annonce