Annonce
Erhverv

Vejdirektoratet underkendt: Nu kommer der alligevel en ny vej til Gimsinglundvej

Smilet er igen fundet frem hos Allan Bak. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Først sagde Vejdirektoratet nej. Nu siger Transportministeriet så, at Vejdirektoratet slet ikke har noget at sige i sagen.

Struer: For lige godt en måned siden kunne vi fortælle, at Vejdirektoratet havde afvist Struer Kommunes ansøgning om at lave en direkte adgangsvej til Gimsinglundvej fra Drøwten i Struer.

Det klagede Struer Kommune over til Transportministeriet, som nu er kommet med et svar. Det oplyser Allan Bak, som i 2017 købte bygningen på Gimsinglundvej, der tidligere har været domicil for JM Møbler.

- Jeg var i sidste uge til møde med kommunaldirektøren og borgmesteren (i Struer, red.) angående vejen, fordi der ikke rigtig var nogen fremgang i situationen, fortæller Allan Bak og fortsætter:

- Vi sad faktisk og lavede en ny plan, som de ville følge op på og vende tilbage med i mandags. Det gjorde de ikke, men tirsdag klokken 14 fik jeg så beskeden om, at ministeriet har underkendt Vejdirektoratets beslutning.

Transportministeriet vurderer ifølge Allan Bak, at Struer Kommunes målinger er de rigtige, hvilket betyder, at den nye vej er mere end 100 meter fra en statsvej.

Annonce

Det har været en alt for lang fødsel og frustrerende for alle parter, men nu får vi åbnet vejen ind fra den anden side og bliver sidestillet med for eksempel Fælledvej.

Allan Bak, ejer af bygning på Gimsinglundvej

En glad mand

Og når den er det, behøver man ikke spørge Vejdirektoratet om lov til at etablere den.

Politiet er ifølge Allan Bak også blevet hørt i sagen, og vejen er nu banet for en ny vej.

- Nu skulle der ikke være noget til hinder for det. Al jorden til det er erhvervet, men det skal selvfølgelig i udbud, siger Allan Bak, der mildt sagt er en glad mand.

- Det har været en alt for lang fødsel og frustrerende for alle parter, men nu får vi åbnet vejen ind fra den anden side og bliver sidestillet med for eksempel Fælledvej. Kommunaldirektør Mads Gammelmark kan endnu ikke sige præcist, hvornår den nye vej vil stå færdig, men at snoren kan klippes om et halvt år, er ikke helt ved siden af, lyder det.

- Nu skal projektet lige kigges igennem, inden det skal i udbud, og vi skynder os alt det, vi kan, så det så hurtigt som muligt kan komme i udbud, siger Mads Gammelmark:

- Vi ved, at der er nogle, som godt kender til det, så jeg tror, at der er nogle, der vil reagere hurtigt, og alle væsentlige forhindringer er jo nu af vejen.

Annonce
Forsiden netop nu
112

80-årig død efter cigaret-ulykke

Leder For abonnenter

Vi skal huske vores etik

Sociale medier - eller måske rettere sociale platforme - som for eksempel Facebook har gjort det nemt og effektivt for enhver at udgive og sprede information. Det betyder, at et medie som dit lokale dagblad ikke altid er først med det seneste. Det er i dag heller ikke så vigtigt for en avis. Til gengæld er det vigtigere end nogensinde at udvælge, prioritere og guide i den store strøm af information. Mange læsere har måske undret sig over, at vi i tirsdagens avis ikke skrev, hvem der havde sat ild på Humlum Kro. For allerede mandag eftermiddag var det en kendt sag i lokalområdet, hvem der havde gjort det - og ovenikøbet tilstået det. Den information sørgede kroejer Tonny Hedegaard for at sprede, da han på Facebook skrev et længere indlæg om forbrydelsen, tilståelsen og detaljer i sagen. Alt sammen i den bedste mening og med et humanitært afsæt. Hvorfor skriver I det ikke, er vi blevet spurgt. Og svaret er, at vi langt fra skriver alt, hvad vi hører om. Det er yderst sjældent, at vi bringer navne på sigtede i straffesager, og selv når der er faldet dom, er det kun i de grovere sager, at vi skriver navnet på dømte. På den front adskiller medier sig fra den strøm af information - og misinformation - der flyder på for eksempel Facebook. Juridisk er der ikke nødvendigvis noget i vejen for at fortælle, hvem der har tilstået i en straffesag. Men vores etiske retningslinjer afholder os fra at gøre det per automatik. Sådan er det ikke på Facebook. På de sociale medier bliver etikkens bundgrænse defineret af laveste fællesnævner. Når vi i dag fortæller om Tonny Hedegaards udpegning af gerningsmanden, sker det heller ikke uden etiske overvejelser. Med vores journalistik om hans opslag er vi med til at sætte lys på sagen. Når vi alligevel beskæftiger os med det, skyldes det reaktionerne på offentliggørelsen. Opbakningen i lokalområdet og en tilsyneladende tilgivende attitude gør sagen og tilståelsen interessant i bredere forstand. Og det kommer vi til at skrive mere om.

Annonce