Annonce
Holstebro

Vejdirektorat bøjer sig: Ændrer uforståelig skiltning

Efter et års kritik har Vejdirektoratet nu ændret skiltningen, så der nu står Vejle, når man kører fra motorvejen og på motortrafikvejen nordøst om Herning - og ind på motorvejen igen. Pressefoto: Vejdirektoratet

Siden motorvejen åbnede ved Herning har bilister klaget over forvirrende skiltning, som ikke viste vej til motorvejen mod Vejle. Efter godt et år har Vejdirektoratet lyttet.

Annonce

Vestjylland: Der har været klager fra bilister over uforståelig skiltning lige siden det første stykke motorvej fra Sinding åbnede for et år siden: Ingen skilte pegede mod Vejle og anviste, hvilken vej man skulle køre, hvis man skulle videre mod Vejle og måske grænsen eller Sjælland.

Problemet er ved afkørsel 17, hvor bilister nu skal dreje fra motorvejen for at fortsætte ad det omtalte stykke motortrafik nordøst om Herning - for derefter at komme på motorvejen igen.

Hidtil har Vejdirektoratet afvist kritikken med, at skiltningen var efter "gældende principper". Men det har fået en del trafikanter til at blive på motorvejen, hvorved de i stedet er kommet til regionshospitalet i Gødstrup eller Herning Messecenter.

Forvirringen har nu fået Vejdirektoratet til at ændre holdning til skiltningen og gør "Vejle" til fjernmål i frakørsel 17 mod syd. "Herning C" er så ændret til nærmål på skiltet over motorvejen.

Ifølge en pressemeddelelse fra Vejdirektoratet er begrundelsen for ændringen at hjælpe "ikke stedkendte bilister gennem et kompliceret forløb", hvor motorvej bliver til motortrafikvej og til motorvej igen.

- Mange trafikanter har opfattelsen af, at der er motorvej på hele rute 18 mellem Holstebro og Vejle. Og da Vejle ikke er fremgået som fjernmål, er mange trafikanter bare blevet på motorvejen. Nu hjælper vi trafikanterne til en bedre forståelse af vejforløbet, siger John Kjærsgaard, seniorprojektleder i Vejdirektoratet, i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Magiske koncerter på plænen

Struer

Calle hopper over træflisen

Sport

Skive gafler HB-topscorer

Annonce