Annonce
Vinderup

Vejændringer skal gøre skoleveje mere sikre

Her ved Vinderup Skole skal det gøres mere sikkert for cyklende elever, når forældre kommer i bil og sætter børn af på Møllersvej. Der bliver anlagt en ny cykelsti med fortov på begge sider - så cyklister kommer venstre om bilerne. Ill.: Holstbebro Kommune,
Politikerne afsætter nu penge til at gøre forholdene mere sikre for gående og cyklende ved både Vinderup Skole og nær Sønderlandsskolen.

VINDERUP/HOLSTEBRO: Politikerne har afsat 470.000 kroner, som skal gøre det mere sikkert for både cyklende og gående at færdes ved Vinderup Skole og i området ved Sønderlandsskolen - og ikke mindst for skoleelverne.

Ved Vinderup Skole giver det i dag problemer, når forældre standser i bil for at afsætte skolebørn af på Møllersvej. Andre børn, som cykler i skole er tvunget til at cykle uden om bilerne.

Planen er nu at etablere en ny cykelsti langs Møllersvej ved skolen, så cyklister kan køre højre om bilerne - og undgår at skulle ud midt på vejen.

- Der kommer fortove på begge sider af cykelstien, så det også er sikkert for de børn, som træder ud af en bil, siger Klaus Flæng (S), der er formand for teknisk udvalg.

Det bliver nødvendigt at fjerne et eksisterende buskads langs Møllersvej for at få plads til den nye cykelsti.

- Der er mange børn, som cykler i skole, og det er vi glade for. Men der er også andre, som bliver kørt i skole, så det er absolut nødvendigt med denne ændring, siger Klaus Flæng.

Der er afsat 193.000 kroner til omlægningen, og han forventer, at arbejdet starter til foråret.

Annonce
Kommunen har udpeget syv sorte pletter, som er særligt farlige for cyklister og gående. De er alle i Holstebro by - omkring den indre ringgade og op til Hjermvej samt et enkelt sted på Frøjkvej. Men det er større projekter, som der ikke er penge til i denne omgang. Ill.: Holstebro Kommune

Sønderlandsskolen

Også på Niels Kjeldsens Vej i Holstebro er der behov for ændringer, så det bliver mere sikkert at krydse vejen - både for elever til Sønderlandsskolen og for børn og forældre til børnehaven.

Gamle vejbump med belægningssten er stort set jævnet ud, og i dag bruger en del lastbiler denne vej som genvej, mens andre bilister kører rigeligt stærkt på strækningen, hvor den anbefalede hastighed er 30 km/t.

Der vil nu blive etableret et nyt vejbump ved børnehaven, og et fodgængerfelt bliver flyttet til Banestien, hvor det bliver forsynet med gult blink. Desuden vil skiltningen blive ændret.

Ændringerne på Niels Kjeldsens Vej vil i alt koste cirka 278.000 kroner, og pengene kommer fra en pulje til trafiksikkerhed.

- Vi har prioriteret at sikre forholdene omkring skolerne, siger Klaus Flæng.

Der er både brugt puljemidler fra 2019 og 2020 til de to projekter. Derimod har politikerne ikke prioriteret en erstatning for nedslidte vejbump på Sirvej nær Sir Gl. Skole, som der også er ønske om.

- Vi har fortsat en pulje i 2020, og dette ønske vil indgå sammen med andre i en senere prioritering, siger Klaus Flæng.

Der er syv steder med sorte pletter i kommunen, hvor forholdene er særligt farlige - alle i Holstebro by. Det er ved rundkørslen ved Nørreport, og flere steder langs Søndrebrogade, Nørrebrogade samt Hjermvej. Samt krydset mellem Frøjkvej og Ellebækvej.

- Det kræver større ændringer, og de steder er vi også opmærksomme på. Men dem har vi ikke penge til i denne omgang, siger Klaus Flæng.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom efter dem. Hårdt

Bedst som man troede, at man havde set det meste, så dukker der endnu en sag op om misbrug af offentlige midler. Denne gang i Forsvaret, hvor anklagemyndigheden mener at kunne bevise, at civile erhvervsdrivende har kunnet bestikke sig til lukrative vedligeholdelseskontrakter betalt af skatteyderne. Sagen - sammen med andre lignende sager - sætter desværre et stort spørgsmålstegn ved, hvor godt det offentlige egentlig har styr på de penge, som borgerne har betroet dem. I Socialstyrelsen kunne Britta Nielsen gennem mange år berige sig selv - og det har udvalgte medarbejdere i Forsvarets Ejendomsstyrelse sandsynligvis også kunnet. To medarbejdere i Forsvaret er allerede tiltalt i en sag, der ligger tre år tilbage. Og yderligere sigtelser kan være på vej i en ny sag, der begyndte med, at en økonomimedarbejder ved et installationsfirma i Holstebro råbte vagt i gevær over for Rigsrevisionen. Midt det mørke og rod som er ved at blive afdækket, kan den tidligere økonomimedarbejder holde hovedet og fanen højt. Det er sandsynligvis takket være ham, at sagerne kommer frem i lyset, så det forhåbentligt bliver muligt også at stille de ansvarlige til ansvar. Desværre ryster sådanne sager ikke bare den enkelte afdeling, hvor svindlen er begået. Den rammer i det her tilfælde hele Forsvaret og alle de mennesker, der er ansat. Det er naturligvis bunduretfærdigt - men mistanken om urent spil er svær at viske bort igen, og derfor er der også kun en løsning, og det er at komme juridisk efter de ansvarlige - og komme efter dem hårdt. Vores samfundsmodel bygger på en høj grad af tillid. Både til hinanden men også til de myndigheder, der forvalter en af verdens højeste skatteprocenter. Forsvinder tilliden, så bliver det både vanskeligere at være borger og myndighed. Heldigvis var det moralske kompas rigtigt indstillet hos den unge mand, der gik til Rigsrevisionen og politiet med sin bekymring. Det kan alle, der læser bare lidt i Rigsrevisionens beretning om sagen, konstatere ved selvsyn.

Annonce