Annonce
Holstebro

Vegansk mad til jul: Nyt brand skal få flere til at droppe kødet

Siden sommer har Louise Maae brugt meget tid i køkkenet for at finde de rigtige produkter til hendes veganske brand. Det hele er nu på plads, og hendes webshop er gået i luften. Foto: Christian Gnutzmann.
På grund af dyrevelfærd har Louise Maae valgt at stoppe med at spise kød. Nu har hun startet sit eget veganske brand og sin egen webshop i håbet om at få flere til at gøre som hende og i stedet vælge de veganske produkter.

Holstebro: En blanding af veganske produkter, der smager af and, og en sovs baseret på plantedrik. Det er, hvad der står på julemenuen hos Louise Maae, når det bliver den 24. december.

Hun har sammen med sin kæreste sparket animalske produkter ud og erstattet dem med veganske løsninger.

- Jeg er dyreelsker, og jeg er blevet mere og mere opmærksom på dyrevelfærd. Mange troede måske, at det kun var i udlandet, der var dårlige forhold, men sådan er det også nogle steder herhjemme, siger hun.

I år er det første gang, at hun skal fejre jul som veganer, og det betyder, at julemiddagen ikke bliver helt traditionel. Louise Maae og hendes kæreste har været i gang med de helt store forberedelser for at kunne få et vegansk måltid, der stadig minder om en julemenu.

- Vi blander det veganske produkt med rødkål og svesker, så vores ”and” kommer til at smage af jul, og så har vi lavet en sovs, der smager mindst lige så godt, som den man plejer at få, siger hun.

Til jul kommer der dog alligevel til at stå en rigtig and på bordet. Hendes gæster er endnu ikke hoppet med på den veganske vogn, og det ærgrer hende.

- Det havde nok været nemmere at få en vegansk omgangskreds i København. Her bliver folk lidt mere blå i hovedet, når jeg fortæller, at jeg er veganer, siger hun.

Ifølge Louise Maae er det specielt den ældre generation, der har svært ved at sluge den, når hun fortæller om de veganske madvaner.

- Min svigermor blev helt nervøs for, hvad hun skal servere til julefrokosten, men der tager jeg selv noget med. Jeg har lavet nogle lækre karrysild af veganske produkter, siger hun.

Annonce

Nutty Vegan ApS

Den veganske livsstil skal i fremtiden også være det, der sikrer føde på bordet hos Louise Maae. Hun har nemlig startet en webshop, hvor hun sælger sine egne veganske produkter. Brandet hedder Nutty Vegan, og ideen er, at produkterne skal gøre det lettere og billigere at vælge de animalske fødevarer fra.

- Når jeg har set bloggere komme med opskrifter til vegansk mad, er det ofte ret dyrt. Der er bare nogle produkter, man skal have, og det tænkte jeg, at man måtte kunne gøre billigere, siger hun.

I modsætning til nogle af de større producenter af veganske produkter, har Louise Maae selv stået for at lave webshoppen, markedsføring og alt det andet, der følger med ved at starte en virksomhed. Derfor satser hun på at kunne konkurrere på prisen.

- Jeg er jo jyde, så det skal være til at komme til for penge, ellers vil folk herfra nok heller ikke købe det, siger hun.

Virksomheden er startet med en klar mission. Louise Maae vil have flere mennesker til at spise vegansk mad, og selvom webshoppen kun lige er gået i luften, er hun ikke i tvivl om, at det nok skal blive en succes.

- Det bliver kæmpestort, det er jeg sikker på. Jeg kan se, at søgningen på vegansk mad stiger og stiger, og samtidig bliver alternativerne til kød bedre, så jeg tror ikke, at der er nogen, der spiser kød om 20 år, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad gemmer der sig mere

Vi danskere har gennem mange år været særdeles tilfredse med at se vort land stå blandt de øverste, når der laves lister over hvor lidt korruption og svindel, der foregår i landet. Ja, vi har brystet os af, at det stort set ikke forekommer - i hvert tilfælde ikke når vi sammenligner os med en række andre lande. Men smilet bliver noget anstrengt i denne tid, når vi præsenteres for den ene sag efter den anden, hvor det drejer sig om millioner, der er svindlet for i det offentlige. ja, vi har jo Britta-sagen, som afslørede en stor brist i sikkerheden og kontrollen, og hvor det var alt for let at hive alle de penge ud af systemet, som hun ønskede. Nu er vi så præsenteret for svindel i Forsvarets Ejendomstyrelse, hvor private leverandører for at få del i de store bestillinger i forsvaret har medvirket til, at ansatte har kunnet købe ind til privatboligen ved, at man betalte ekstra meget for de offentlige ydelser, og så kunne de ansatte bruge forskellen efter forgodtbefindende. Utroligt at sådan en åbenlys svindel har kunnet køre i årevis, når så mange har været involveret, og at der ikke er nogen, der har reageret tidligere, end det så skete nu. Nu er Dansk Folkeparti jo ikke en offentlig institution, men det er alligevel offentlige penge, der i forbindelse med Morten Messerschmidt og EU tilsyneladende også er svindlet med. Sagen er ikke afgjort endnu, så man skal vare sig med at dømme folk. Men det ser ikke godt ud for partiet ud fra det, der er kommet frem indtil nu. Så er det man spørger sig selv. Er der meget mere af den slags svindel i de store offentlige kasser? Er kontrollen for ringe, og tilliden for stor? Det kan ikke gå for hurtigt med at få kulegravet området, og om der ligger sig flere eksempler af disse millionsvindler liggende skjult. Den almindelige skatteyder kan ikke være tjent med, at pengene tilsyneladende kan fosse ud af systemet nogle steder, uden man får det for skattekroner, som vi betaler dem til. Her gælder ingen partifarve. Alle i Folketinget har kun den samme interesse. Det her skal bringes til ophør.

Annonce