Annonce
Holstebro

Varsler opsigelse af kontrakten med kommunen: I har underbetalt os

"2021 har suverænt været det værste år som leverandør i Holstebro Kommune, ikke kun kampen om korrektheden i prisberegningerne, den verserende sag, men i det hele taget den mistillid, som ligger og lurer, har været opslidende på vores samarbejde," hedder det i brevet. Arkivfoto: Morten Stricker
Kær.dk har varslet, at selskabet ikke længere vil stå for personlig pleje af ældre i Holstebro Kommune, hvis selskabet ikke får de penge, som kommunen skylder.

Holstebro: Mange ældre risikerer at skulle have nye plejere fra 1. marts.

Det sker, efter at den private udbyder af hjemmehjælp Kær.dk har varslet, at selskabet vil opsige selskabets kontrakt på personlig pleje med Holstebro Kommune.

I et brev til kommunen, som Dagbladet er i besiddelse af, skriver selskabet, at det ud fra aktindsigter kan se, at det er blevet underbetalt:

Annonce

"Pr. 31. oktober er beløbet opgjort til kr. 5.464.183,00," skriver Kær.dk.

"Den eneste mulighed, vi ser for at kunne fortsætte som leverandør på personlig pleje efter den 1. marts 2022, er en efterregulering på det tab, vi har haft i 2021...", hedder det i brevet.

Selskabet ønsker ikke at udtale sig om brevet og den varslede opsigelse på nuværende tidspunkt.

"2021 har suverænt været det værste år som leverandør i Holstebro Kommune, ikke kun kampen om korrektheden i prisberegningerne, den verserende sag, men i det hele taget den mistillid, som ligger og lurer, har været opslidende på vores samarbejde," hedder det i brevet.

I brevet har selskabet givet kommunen frist til 6. december - på mandag - til at reagere.

Foto: Johan Gadegaard

"Straks jeg har fået en tilbagemelding fra jer, vil vi udsende en pressemeddelelse omkring vores opsigelse af personlig pleje pr. den 1. marts 2022 samt informere FOA omkring de personalemæssige faktorer."

Allerede en tvist

Det er ikke første gang, at Kær.dk og Holstebro Kommune er endt i en tvist.

Kristelig Arbejdsgiverforening har anlagt en sag mod Holstebro Kommune omkring for lav betaling og manglende efterbetaling gennem fem år.

Ifølge Kristelig Arbejdsgiverforening så er det op mod 60 millioner kroner, den sag drejer sig om.

Den vurdering er Holstebro Kommune uenig i.

Og Kommunen ønsker ikke at udtale sig konkret om den varslede opsigelse.

Formanden for kommunens Social- og Sundhedsudvalg, Jens Kristian Hedegaard (V), henviser til vicekommunaldirektør Claus Brandt.

Vicekommunaldirektøren fortæller, at han har set brevet, men at han derudover ikke har nogle kommentarer til indholdet.

Men hvad med de ældre, I måske skal til at overtage plejen for. Har I mandskab nok til det?

- Vi har indtil den 1. marts til at finde en løsning. Mere kan jeg ikke sige på nuværende tidspunkt. Jeg har først set brevet i dag, siger Claus Brandt.

Annonce

Det er dybt bekymrende

Dagbladet har siden i formiddags forgæves spurgt hos Holstebro Kommune, hvor mange personer, der modtager deres hjemmepleje via Kær.dk.

Kær.dk skriver, at deres personale, der udfører opgaverne i Holstebro, vil blive omplaceret til andre stillinger i selskabet.

Hos FOA vækker udmeldingen bekymring - både i forhold til de ældre og til personalet:

- Jeg tror, at de (Kær.dk) varetager 20 til 30 procent af plejeopgaven i Holstebro. Det er en vild opgave bare at skulle løfte for kommunen. Hvordan vil de skaffe medarbejdere til den opgave? Det kan de ikke bare. Det er dybt bekymrende, siger sektorformand i FOA Tanja Nielsen.

I forhold til medarbejderne hos Kær.dk, der er organiseret i FOA, vækker udmeldingen også bekymring:

- Vi har ikke hørt om det før nu, men betyder det, at medarbejderne kan blive bedt om at arbejde i Ikast eksempelvis. Jeg håber meget, at vi bliver inviteret med ind til bordet, så vi kan være med til at finde en løsning, siger Tanja Nielsen.

Annonce
Holstebro

Hvis det er rigtigt, er det vildt, erkender politiet: Men her er hvad lokoføreren har forklaret, efter 30-årig blev ramt af toget og forsvandt

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Under valget ville DF og SF  prioritere kernevelfærden - nu vil de have spiralbro til 100 millioner kroner: Intet har ændret sig. Velfærden kommer først

Holstebro For abonnenter

Frederik kørte en kvinde ned: - Jeg har tænkt meget på, om jeg kunne have gjort noget anderledes

Struer

Bendy er sikker på, at Thyholm er i spil som atomlager: Regeringen leder efter en kommune, der vil have radioaktivt affald i undergrunden

Sport

Operation koster Markussen begyndelsen af foråret

Mette kæmper for retten til at dø: Regeringen vil give ældre ret til at fravælge genoplivning

Holstebro For abonnenter

Padel Zone Holstebro står til mere end en fordobling i antallet af baner, og det er Birte glad for: - Jeg har 78 på min liste, som jeg hver uge sender en SMS

Kultur For abonnenter

7 ting du måske ikke vidste om den ambitiøse spiralbro: 750 meter lang - og hvor højt er 22 meter lige?

Thomas kørte i sin fars hjulspor: Boede i lastbil i to og et halvt år

Erhverv

Storfisker er træt af hetz og sælger mange fiskekvoter

Dansk atomaffald skal begraves: Sådan finder vi ud af hvor

Debat

Stilfærdig retræte

Erhverv For abonnenter

Helle og Mike udvider med en smørrebrødsforretning: - Det er en drøm, jeg har haft, og så tror jeg også, at Helle var varm på ideen

Holstebro

30-årig blev ramt, da han forsøgte at skyde genvej over togskinnerne: Nu har han skader på ben og ryg

Annonce