Annonce
Læserbrev

Varmeregning. Hvad skal det betyde?

Debat: Undertegnede fik dags dato tilsendt et girokort på 1400 kroner fra Lemvig Varmeværk, og jeg vil gerne vide, hvad dette beløb dækker.

Knap nok er varmeleveringen overgået til Lemvig Varmeværk, før der dukker et girokort op.

For kort tid siden fik jeg en opgørelse fra Ramme Varmeværk, hvoraf det fremgik, at jeg skulle have et beløb tilbage i for meget betalt for varme. Der sidder to varmemålere ved siden af hinanden her i huset. Har man forvekslet disse målere, så undertegnede betaler for nabolejlighedens forbrug? Det vil jeg have undersøgt og samtidig få fundet ud af, hvilken måler hører til lejligheden Algade. 17 A, for dette her er uhørt.

Måske mangler Lemvig Varmeværk penge. Det er måske derfor, man sender den slags opkrævninger ud til kunderne. Gud ved, hvor mange kunder - ud over undertegnede - der har modtaget sådan et girokort? Det er nok mange.

Annonce
Arkivfoto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sløj ligestilling

Hvis man lige gik og troede, at det haltede gevaldigt med ligestillingen i de private virksomheder, så er det ikke noget imod ligestillingen i det kommunalpolitiske i Holstebro. Mændene er ikke bare flest med stor overvægt i byrådet. De sidder også tungt på syv af otte udvalgsformandsposter og endnu tungere på bestyrelsesposterne i de selskaber, som kommunen udpeger bestyrelsesmedlemmer til. I sidste uge kom Danmarks Statistik med en opgørelse, der viste, at 20 procent af bestyrelsesmedlemmerne i det private er kvinder. Det er bestemt ikke er imponerende. Men i forhold til i det kommunalpolitiske system er man da i det mindste kommet et stykke vej. Nu er det jo ikke nødvendigvis et problem, at der ikke sidder nogen kvinder i bestyrelsen i eksempelvis det fælleskommunale affaldsselskab Nomi4s eller flere for bordenden i diverse politiske udvalg, hvis det er fordi, kvinderne bare ikke har lyst - selv om flere af posterne også har en attraktiv økonomi. Det største problem er, at man risikerer at gå glip af en forfærdelig masse talent, hvis man ikke lader kvinderne komme mere i spil. Det handler bestemt ikke om, at der skal laves kvoter. Mange kvinder vil sandsynligvis frabede sig at blive valgt til en bestyrelse i det private erhvervsliv alene på grund af deres køn. Det samme gør sig formentlig gældende i den politiske verden. Kvinderne skal frem i køen, fordi de er kompetente, og fordi de bidrager positivt til en virksomhed. Også på bundlinjen. Når man ser på ligestillingen i den kommunalpolitiske verden, er der stadig et stort bjerg, der skal bestiges. Der er stadig en mur af mænd, der skal væltes af vejen. Der mangler både flere kvinder, der banker i bordet og siger, at nu er det nok og som kan inspirere andre. Og der mangler også en politisk kultur, hvor man sikrer sig, at det vitterligt også er den bedste m/k, der får jobbet - og ikke bare den bedste mand. Som kommunens eneste kvindelige bestyrelsesmedlem i et af de kommunale selskaber siger: "Det er et punkt, der ikke har fået så meget opmærksomhed, men det tror jeg, at det vil få i fremtiden." Mon ikke.

Annonce