Annonce
Lemvig

Varmeprisen vil stige

Flislageret på Lemvig Varmeværk bliver taget i brug, så snart kulden tager til. Arkivfoto
Støtten til el-produktion vil falde, så derfor kan forbrugerne forvente en højere varmeregning det kommende år
Annonce

Lemvig: Forbrugerne under Lemvig Varmeværk kan se frem til, at varmeregningen begynder at stige.

Det fremhævede formanden Sonny Finn Jørgensen da varmeværket mandag aften holdt generalforsamling i Lemvig Idræts- og Kulturcenter.

I dag leverer varmeværket ét af Danmarks billigste varmeregninger. Et standardhus kostede i varmeåret 2018-2019 7.154 kroner at varme op, hvilket er blandt de laveste priser i landet.

Prisen ventes dog at stige med 1700 kroner for det næste budgetår 2019/2020, hvilket skyldes flere forhold. På generalforsamlingen forklarede formanden, at støtten til el-produktion vil falde, hvilket vil smitte af på varmeværkets indtægter. Det vil dog fortsat placere værket blandt de billigste varmeforsyninger i landet.

Sonny Finn Jørgensen gennemgik også bestyrelsens overvejelser om, hvordan man fremover skal producere varmen. I dag er det især biogas og flis, der danner grundlag for værkets produktion. Man har dog overvejet at supplere med både solvarme og varmepumper men er nået frem til, at det ikke er rentabelt på nuværende tidspunkt. Derfor vil man fortsætte med at anvende biogas og flis i det kommende forsyningsår.

Generelt har det derfor været et travlt år i varmeværket, hvor flere projekter er blevet vendt. Blandt andet har været fået opsat en ny biogasmotor samt udvidet forsyningsområdet med Ramme og Lomborg. Til gengæld var der ikke økonomi i at føre varmeledningen videre mod hverken Bøvlingbjerg eller Bækmarksbro, lige som Fabjerg og Rom heller ikke vil få tilbudt fjernvarme.

Beretningen affødte en mindre debat om, hvorvidt træflis kan betegnes som bæredygtig brændsel, men beretningen blev alligevel godkendt af de godt 60 fremmødte til årets generalforsamling.

Under valghandlingen var der genvalg til formand Sonny Finn Jørgensen samt bestyrelsesmedlem Peter Tornbo. De blev valgt uden modkandidater, hvilket også skete med de to suppleanter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Venstre foreslår presbold i mink-sag: Vi skal ikke acceptere andre løsninger end opgravning af mink straks

Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Struer

Han mente, at de var kærester og gav hende en pistol: Nu har han fået fire et halvt års fængsel

Holstebro

Thomas Danielsen efter samråd om minkgrave: Ministeren brugte tiden på at fralægge sig ansvar

Annonce