Annonce
Struer

Varetægtsfængslet for brandstiftelse

Naboerne blev evakueret, men da branden var slukket, kunne de vende hjem. Brandvæsenet fik slukket ilden, så der kun skete skader på lejligheden, hvor den opstod. Foto: Frede Stengaard
38-årig mand sigtet for at have sat ild til sin egen lejlighed i Kirkegade lørdag eftermiddag.

Struer: En 38-årig mand blev søndag varetægtsfængslet frem til 12. december, efter at han over for politiet selv havde indrømmet at have sat ild til sin egen lejlighed i Struer lørdag eftermiddag.

Branden opstod i en lejlighed på anden sal i en boligblok i Kirkegade, og da brandvæsenet ankom, blev hele opgangen evakueret, mens branden blev slukket.

Heldigvis kom ingen mennesker til skade, lige som branden kunne begrænses til den 38-åriges egen lejlighed.

Lejligheden stod tom, da brandvæsenet nåede frem, men den 38-årige blev senere truffet på stedet, anholdt og sigtet for branden.

Branden opstod i køkkenet, og det tog en times tid at få branden under kontrol, og derefter kunne de øvrige beboere i opgangen vende tilbage til deres lejligheder, uden at der var sket skader.

Da den 38-årige blev sigtet for brandstiftelse og varetægtsfængslet under et grundlovsforhør ved Retten i Holstebro, kom det frem, at han havde fortalt en af betjentene, der var på stedet, at han selv havde startet branden.

- Det skulle bunde i en frustration over den situation, han er i. Han blev varetægtsfængslet fordi, dommeren fandt, at han kunne finde på at gøre det igen, oplyste Jens Henrik Severinsen til TV MidtVest.

Ud over sigtelsen for brandstiftelse blev den 38-årige også sigtet for trusler mod en betjent, da han blev anholdt.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det var kun de pæne ord

I de seneste år har folketingspolitikerne fra mange partier nærmest stået i kø ved Høfde 42, hvor de har lovet, at der skulle ske noget, og de ville foreslå, der skulle mange penge af til oprensningen. På samtlige vælgermøder på Lemvigegnen op til det seneste folketingsvalg var der ikke et eneste parti, der ikke mente, der skulle sættes penge af, og det skulle være nu. Ikke mindst partier, som i dag er en del af regeringsgrundlaget, har været i offensiven for at fortælle, at her var de i front, og de ville arbejde for pengene til ikke blot Høfde 42, men alle generationsforureningerne i Danmark. Så kom finanslovforslaget. Og hvad indeholdt det? Ikke en krone til Høfde 42 endsige til andre af generationsforureningerne. Skuffende må man sige - ja, vel nærmest utroværdigt. Når man nu har fået magt til at gøre, som man har agt, så er det sølle, at man prioriterer anderledes, end hvad man har sagt, da det gjaldt om at skaffe stemmer til valget. Men det viser endnu en gang, at når det kommer til toppolitik på Christiansborg, så fylder det ikke meget, hvad der optager sindene i de dele af landet, der ligger langt væk fra Christiansborg. Derfor er man måske heller ikke så overrasket. Høfde 42-problematikken er flere gange tidligere sendt til hjørnespark, når der skulle findes penge - uanset de mange gyldne ord, der er blevet sagt på forhånd. Men måske troede man mere på det denne gang, fordi også Region Midtjylland havde taget teten og sat penge af til, at nu skal der ske noget, inden klimaudfordringerne gør, at depotet bliver oversvømmet med flere storme og stigende vandstand. Men heller ikke regionsrådsmedlemmerne kunne påvirke deres egne partiers topfolk til at prioritere det at få ryddet op. Og hvad lyder svaret så, når man spørger politikerne om, hvad der nu skal ske? Jo, de vil arbejde hårdt på, det kommer på næste års finanslov. Hvem er det lige, der vil tro på, at det så vil ske? Det kræver en ualmindelig stor optimisme.

Erhverv

Ny chef i spidsen for lokal bank

Annonce