112

Var påvirket af narko: Kørte galt i luksusbil

Arkivfoto: Kim Haugaard

Vinderup: Lokalpolitiet i Holstebro blev i aftes klokken 20:20 kaldt ud til færdselsuheld på Skivevej i Vinderup.

Her var en luksusbil havnet i grøften. Ifølge politiet drejede det sig om en Jaguar eller en Rolls Royce, men torsdag formiddag kunne politiet ikke oplyse det specifikke bilmærke.

Ved den forulykkede bil ventede to personer. Føreren - en 20-årig mand fra Esbjerg-området - blev testet positiv for påvirkning af euforiserende stoffer og blev derfor taget med på politistationen for at afgive en blodprøve. Han blev desuden fundet i besiddelse af en joint, en mindre mængde MDMA og kokain, og han blev derfor også sigtet for overtrædelse af loven om euforiserende stoffer, oplyser politiet.

Den et år ældre passager i bilen viste sig at være efterlyst af Sydøstjyllands Politi, og han blev derfor også taget med på stationen med henblik på at blive overdraget til politiet i nabokredsen.

Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Rock i Holstebro er gået konkurs

Leder For abonnenter

Grøn alliance mellem regeringen og Dansk Industri giver håb

På torsdag fremlægger bestyrelsen i foreningen, som arbejder på at få rejst en folkeskov på et lidt over otte hektar stort areal umiddelbart syd for bygrænsen i Struer, et konkret forslag for medlemmerne, når der under en generalforsamling også skal vælges ny formand. Efter cirka halvandet års dødvande, er foreningen med opbakning fra et snævert flertal i byrådet klar til at få realiseret planerne, som blev lanceret af Alternativet i forbindelse med valgkampen op til kommunalvalget i 2017. Struer kommer dermed med på kortet, hvor man kan se, hvordan de danske folkeskove tager form, og under en landsindsamling, som var arrangeret i et samarbejde med TV2 blev der i lørdags samlet penge nok ind til næsten en million træer, som vil blive plantet på dansk jord inden for den nærmeste fremtid. En symbolsk handling, når regnskovene i både Brasilien og Indonesien står i flammer, og de tyske skove sygner hen under klimapres med både stigende temperaturer og lange perioder med tørke. Men en vigtig handling, som da også vækker opsigt på den internationale scene. Nu skal de store tandhjul så også bare falde i hak, og med de seneste udmeldinger fra både regereringen og Dansk Industri er der håb om, at vi endelig ser handling bare de mange ord om at ville gøre en indsats for at reducere CO2-udslippet og sende Danmark i front, når det gælder klimavenlige løsninger og bæredygtig teknologi. DI er således klar med en 2030-plan og godt 150 konkrete forslag, som kan bringe Danmark i front på den grønne omstilling - samtidig med, at der bliver skabt 120.000 nye job og dansk velstand bliver øget med mindst 110 milliarder kroner. Nu skal landbruget bare med, og politikerne skal finde løsninger i en transportsektor, hvor vi stadigvæk savner konkrete forslag fra en regeringen, som fortjener ros for de høje ambitioner og den seneste udmelding om at ville afsætte en milliard ekstra til forskning i klimavenlig teknologi i 2020. Samtidig giver det håb om at kunne samle et bredt flertal omkring klimaindsatsen i Folketinget, når selv Dansk Folkeparti meldte sig klar med en klimapolitik under weekendens landsmøde.

Annonce