Annonce
Rejser

Vanlife: - Den ultimative frihed

Freelancefotograf Cathrine Cort Koppel kørte i 2017 hele Danmark rundt i en ombygget, gammel varevogn for at tage billeder til en kampagne, der skulle inspirere danskerne til at komme ud i det danske land. – Jeg var ret imponeret over, hvor flot Danmark er. Selv om jeg har rejst meget, har jeg ikke haft øjnene åbne for det, fortæller hun. PR-foto: Cat Koppel
Som 30-årig købte freelancefotograf Cathrine Cort Koppel en varevogn, som var ombygget til et mobilt hjem. Den har gjort hende selskab til Marokko og skiferier, men var også uundværlig, da hun brugte en sommer på at besøge og fotografere 50 steder i Danmark til kampagnen Smutturen.dk.

Den ultimative frihed. Det er de første, ord Cathrine Cort Koppel bruger til at beskrive sin tid med en gammel, rød og ombygget Ford Transit. Hun købte den i London med et ønske om at udleve en drøm om vanlife. En livsstil, hvor man mere eller mindre lever i et rullende hjem.

For freelancefotograf Cathrine Cort Koppel har den gamle varevogn været et perfekt transportmiddel til at kombinere arbejde og fritid. Hun laver reklamefilm og har specialiseret sig i livsstil og rejser. Varevognen fik navnet Cat van Damme.

Deres første sommer i selskab med hinanden blev tilbragt i Danmark.

Cathrine Cort Koppel havde fået til at opgave af fotografere 50 steder i Danmark til en kampagne med navnet Smutturen.dk, der skal inspirere danskerne til at komme ud i landet.

Hun inviterede venner og bekendte med på sin tur. De blev alle sammen meget fascineret af livsstilen.

- Mange af dem syntes, det var den bedste sommerferie, de nogensinde havde haft, fortæller Cathrine Cort Koppel.

- Jeg elsker at rejse, men havde ikke lyst til at tilbringe sommerferien alene. Derfor gav det så god mening at købe en campervan, køre rundt, stå tidligt op og indfange de flotteste steder med kameraet. Alle havde det fint med, at jeg kombinerede arbejde og fritid, fortæller den i dag 32-årige freelancefotograf.

Annonce

Cathrine Cort Koppel

Cathrine Cort Koppel går under navnet Cat Koppel på sin instagramprofil instagram.com/catkoppel, hvor man kan følge hendes rejser rundt i verden som vanlifer.

Vanlife er en livsstil, hvor man mere eller mindre sælger det, man ejer for at leve og rejse rundt på fire hjul.

Den 32-årige dansker rejser rundt i en gammel Ford Transit, som er konverteret til et rullende hjem med seng, toilet og bruser. Dens navn er Cat van Damme.

Cathrine Cort Koppel er freelancefotograf og reklamefilminstruktør og har arbejdet for blandt andre Realdania, Danske Bank, Google Maps og Albatros Travels. Varevognen har også fungeret som hendes arbejdsplads, når hun har udført opgaver på Roskilde Festival og festivaler rundtomkring i Europa.

I 2017 besøgte hun 50 steder i Danmark i forbindelse med en kampagne, som Realdania stod bag. Det blev til hjemmesiden www.smutturen.dk, som skal inspirere folk til oplevelser i hele Danmark.

Spontanitet og en kop kaffe

Hun har selv nogle gode bud på, hvorfor en køretur rundt i Danmark i en gammel varevogn kan begejstre.

- Folk spørger tit, hvad er det bedste? Mit svar er: den første kop morgenkaffe. Og at spise aftensmad ved vandet, grille og bare at være sammen. Det handler om, at den måde at rejse på indebærer nærvær. Det er noget, folk længes efter i dag, fordi man aldrig rigtig er 100 procent til stede. Og så handler det om spontanitet: ingen faste rammer eller planer. Ingen idé om, hvor man skal køre hen, og dermed ingen forudindtagede forventninger. Det gør, at man slapper af på en anden måde, fortæller Cathrine Cort Koppel.

Ikke uden udfordringer

Det lyder næsten for godt til at være sandt. For vanlife, uanset hvor romantisk livsstilen kan fremstå på sociale medier, kommer også med udfordringer. For det første gør danske regler det besværligt at anskaffe sig en ombygget varevogn, som den Cathrine Cort Koppel købte. For det andet så er for eksempel motorproblemer en del af livsstilen:

- I dag vil jeg måske leje et mobilehome eller en campingvogn. Basalt set handler det om at have et hus på hjul og ikke at planlægge for meget. Men dengang ville jeg gerne udleve en rustik surferlivsstil og derfor finde en bil, der ikke var perfekt. Og det skal jeg lige love for, at den gamle røde Ford ikke er. Jeg har ikke tal på alle de gange, jeg har grædt og svedt, men når dagen er omme, er det de oplevelser, jeg husker bedst, fortæller Cathrine Cort Koppel, der har haft det mobile varevognshjem i to et halvt år.

Cat van Damme har taget hende til Morokko, rundt i Europa og kørt Danmark tyndt en hel sommer. Hendes sidste store drøm med Forden er at køre til Spanien langs kysten, surfe og lære spansk:

- Selv om det bliver svært, er planen at sælge den bagefter og sige tak for kampen. Tak til Cat van Damme.

Cathrine Cort Koppel nyder at inspirere folk til at komme ud over dørtærsklen. – Man behøver ikke tage langt væk og bruge mange penge for at tage ud og få oplevelser, pointerer hun. PR-foto: Cat Koppel
Havudsigt til morgenmaden. PR-foto: Cat Koppel
En aftenstund i det rullende hjem Cat van Damme. Foto: Cathrine Cort Koppel
En aften med kortspil. PR-foto: Cat Koppel
Bær, pandekager og kaffe. Særligt det med at give sig tid til at nyde en kop kaffe, er noget af det bedste som vanlifer for Cathrine Cort Koppel. Foto: Cathrine Cort Koppel
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Fire sigtelser til to mænd

Annonce